Viewing all articles in Financial crisis - way out > The US struggle for own money

Kronan attackeras av Wall Street med kriminell naken blankning, Kristersson och Thedéen tiger

Thursday, 29 June 2023 16:29

Andreas Cervenka är mycket begåvad och har genomskådat hur ruttet och kriminellt (pyramidspel) vårt banksystem är. Men han är för feg och penninggirig att publicera det också. Istället slickar han Wallenberghuset.

Nyligen skrev Cervenka dock vettigt, litet i smyg:

"Likt väldresserade likhundar har fonder från hela världen sniffat sig till att något är ruttet i konungariket Sverige. Fastighetsbolag, banker, den svenska kronan: alla är nu föremål för spekulations-attacker.

Jag ser framför mig hur kostymklädda finansslynglar landar i Stockholm bara för att brista ut i ett varggrin: ”Vi visste att det var illa, men inte så här illa!”"

Källa

Han borde speciellt ha utpekat Wall Street och deras kriminella verktyg naken blankning (naked short selling). Med detta menas att oligarkiska spekulanter säljer någonting de inte har, typ aktier eller svenska kronan, i stora mängder så att "marknads"värdet sjunker. Naturligtvis borde marknadsvärdet bara räknas fram av äkta handel och inte påhittade bluff-värden på något som inte innehas, inte ens lånats som i vanlig blankning, som naturligtvis också borde förbjudas! Sedan köper de finansiella instrument på derivatmarknaden som spekulerar på att kronan går ner. När så blir fallet blir de rika på svenska folkets bekostnad.

Och när de spekulerat fel, som nyligen hos Nasdaq Clearing, då tvingar de staten att stå för förlusterna med lång näsa!

Wall Street har sedan över 100 år använt sig av denna grova ekonomiska brottslighet. Den stora inflationen i Tyskland 1923 triggades främst av Wall Street packet! Sedan vållades Kreuger-attacken 1931, som Kreuger dock lyckades avvärja och därför lät häradshövdingen Markus Wallenberg rånmörda Iva Kreuger den 12 mars 1932 i Paris för att sedan kunna plundra hans rikedomar.

När Sverigeförrädaren Bengt Dennis (Novemberrevolutionen 1985) triggade den stora finanskrisen 1990-1992 med FinansAB Nyckeln som första offer, spekulerade George Soros och Wall Street mot kronan så att Dennis som Riksbankschef höjde styrräntan till 500%! Brittiska pundet skjöts också i sank.

1998 och 2014 attackerade Wall Street den ryska rubeln med naken blankning.

Och nu alltså kronan igen, med historiskt låga värden mot Euron och Dollarn. Men kapitalistslickaren Ulf Kristersson gör naturligtvis ingenting emot detta. Och till råga på allt höjer bankslickaren Erik Thedéen Riksbankens styrränta igen för att låta banksystemet explodera ännu snabbare, och därmed driva ännu större delar av folket in i grym fattigdom!

 

Se även på WTV:

Skandal att Erik Thedéen blir ny riksbankschef! Är superslö mot bankernas penningtvätt;

Finansinspektionen gynnar stora och skadar små bankerna, sparka generaldirektören Erik Thedéen!;

Regeringen ljuger om Putins energiprisskuld! Politikerna tillät att elbolagen får spela Casino med energin och hova in riskfria vinster;

 

 

Brasilien, Argentina och Irak har också fotat dollarn, USA ingen Superpower längre, skönt!

Monday, 29 May 2023 21:12

 

USA:s svidande förluster i Ukraina-proxy-kriget har svetsat ihop ett för USA ödesdigert sammarbete mellan Ryssland och Kina. Till följd av detta struntar allt fler länder än dessa i dollarn: Pakistan, Iran, Syrien, Indien, Venezuela och nu även Brasilien, Argentina, Laos och Irak. Som straff bygger det korrupta Bidenlandet nu en militärbas på Iraks viktiga oljefält.

Men detta kommer inte hjälpa att återställa USA som världens ledande supermakt. Så underbart!

Dollarn är inte längre världens reservvaluta!

 

Se även på WTV:

USA har förlorat sin världsdominans då petrodollarn är död, Kina köper nu med sin egen valuta;

USA förstör demokratier på löpande band inklusive sin egen;

USA vill ta makten i Venezuela med mord och våld;

USA mördar djur och människor i Venezuela genom svält och väderkrig;

Iraks parlament röstade att kasta ut USA, svensk media ganska tysta;

 

https://youtu.be/eXvYOq2NrDE

 

 

 

Amerikanska Riksgälden FDIC varnar internt för stor bankkris, tag ut kontanter köp guld + silver

Wednesday, 08 February 2023 05:43

Ett hemligt möte från november 2022 inom Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), den amerikanska motsvarigheten till Riksgälden, som nyligen har läckt, erkänner att vi snart har en stor bankkris. FDIC och Riksgälden har som uppgift att försäkra insättningsgarantierna för våra bankkonton i båda länder. I Sverige är det motsvarande 100 000 EUR, i dagsläget litet över en miljon SEK.

Garantipengarna räcker dock bara för få bankers konkurser eller problem. Inte om många råkar illa ut. Detta förtigs gärna för att upprätthålla folkets förtroende för det ruttna och kriminella banksystemet, som är ett pyramidspel, som är förbjudna i alla länder.

Pyramidspelet är inte som Bernie Madoffs att han behövde hela tiden nya investerare för att betala de gamla, vilket naturligtvis måste ta slut då det inte finns obegränsat med investorer. Bankernas pyramidspel behöver hela tiden istället nya låntagare för att på så sätt producera nya pengar för räntorna, som inte skapades, då bara nya lån genererar nya pengar. Folket tvingas på så vis att alltid slås om en penningmängd som är för litet, då den för räntorna aldrig skapats. Bristen på räntepengarna ökar exponentiellt vilket tvingar våra kriminella banksystem att kollapsa med jämna mellanrum.

Därför har centralbankerna efter kraschen 2008 sänkt räntorna till noll eller minus. Men nu höjer de hela tiden och då påskyndar de en ny finanskris.

Nu är det alltså snart dags igen i USA enligt deras expertmyndighet FDIC! Eftersom USA är den ledande finansmakten på fängelseplaneten (vilket håller på att ändras tack vare BRICS-staterna med Kina och Ryssland i spetsen) så spiller deras finanskriser alltid över till Europa och bumms har vi skiten här. 2008 valde den Djupa staten extra Lehman Brothers bank för de hade de största Europa-affärerna. Då kunde finanssmittan sprida sig snabbast till Europa.

Sedan 2016, efter Cypernkrisen 2013, har vi gått över från bail out (senast använt 2008), d v s att staten räddar privatbankerna, till bail in, att alla bankkunder tvingas göra det genom att betala de kriminella bankerna genom att de fritt har rätten att plocka dina pengar från ditt bankkonto (det är bankerna som dessutom har äganderätten till dem sålänge du inte tar ut dem från banken.)

Därför ska man aldrig ha mycket pengar på banken utan hemma som kontanter eller guld och silver, helst i mindre myntvalörer.

Så, marsch marsch till banken och ta ut så mycket som möjligt, med undantag av en liten rest för de dagliga betalningarna!

 

https://youtu.be/etO8RH4JCV0

 

https://youtu.be/Td0fI1FVHOw

 

 

 

 

Amerikanska Centralbanken Federal Reserves (FED) utbetalningssystem kraschade

Thursday, 25 February 2021 16:00

Entire Federal Reserve payment system CRASHES due to 'operational error' freezing $3trillion in daily transactions including paychecks, tax refunds and bill payments

 

  • All Federal Reserve settlement services suffered disruptions on Wednesday
  • The key banking systems were offline for more than three hours
  • Fed says that the massive outage was caused by an 'operational error'
  • Systems affected form the backbone of US banking and financial sector
  • Fedwire is used by banks to transfer an average of $3.3 trillion every day
  • FedACH handles smaller transactions such as paychecks and tax refunds
skriver Daily Mail idag.
Vet ej om det kan hänga ihop med Gesara/Nesara.
 

Den amerikanska drömmen blev stulen av psykopater

Sunday, 01 February 2015 20:20

källa: http://www.davidicke.com/headlines/85509-psychopathic-kyriarchy-our-rulers-really-are-unempathic-predators/

källa

Den estnisk svenske publicisten Jüri Lina predikar, att vi bör införa ett psykopattest för alla ledande positioner i samhället. Visar testet att vederbörande är psykopat, får han/hon inte ta ämbetet eller anställningen. Enkelt!

Vad kan vi göra? Införa en bankreform som Ellen Hodgson Brown, Bill Still eller den Vita Skolan i Nationalekonomi föreslår.

Tack S J för tipset!

Plugga även på White TV: Kommuner och landsting skall bilda egen sparbank;

Bill Still kräver i Danmark nytt penningsystem för världen;

Henning Wittes juridiska råd mot kreditåterbetalningskrav från banker;