Visar alla artiklar i Räddning ur finanskrisen > Euro eller inte

Daily Mail förutspår ekonomisk kollaps av Euron 2017

2017-01-03 21:39

Simon Parkes hänvisar till ett sensationellt inslag från Daily Mail den 31 december 2016:

PETER OBORNE ON POLITICS AND POWER: 2017? Mrs May's masterstroke, death of the euro - and a nasty surprise for us all...


Inslaget kunde ha skrivits på ett alternativt medium. Han inleder med att Turkiet kommer att släppa in flera 100 000 migranter till Europa, då Erdogan är starkt irriterad över Merkel, som inte höll avtalet med att släppa visumkravet för Turkiet samt att EU nobbade landet igen att bli deras medlem.

Detta kommer att gynna högerpartierna så att Marine Le Pen kommer att vinna det franska valet. Hon kommer att ta Frankrike ur Euron och eventuellt ur hela EU.

Den effektive härskaren i Saudiarabien prins Salman kommer att förlora makten med resten av den saudiska kungafamiljen samt diktatorkollegan Mugabe (svårt att säga vem som är grymmare) kommer också bli ett minne blott.

Det riktigt intressanta är Daily Mails bedömning att vi snart kommer att få en global finanskris som kommer att vara värre än den från 2008.

"Another Global Financial Crash

The world will pay the price for years of indebtedness and overspending. According to International Monetary Fund figures, world indebtedness stands at $152 (£122) trillion. That’s well over twice global output.

Much of that debt — such as loans extended to embattled eurozone countries Greece and Italy — will never be repaid.

The crisis in confidence will start with a crash in the bond markets, setting off a surge in interest rates and quickly lead to a series of bank failures across the world. This financial crisis will be more difficult to solve than the 2008 crash because national governmental finances will no longer be strong enough to come to the rescue as they did eight years ago.

Collapse of the eurozone

This financial crisis will be a turning point for the EU’s flawed currency system. Greece will be forced to return to the drachma — triggering a chain reaction which will quickly see Italy, Cyprus, Spain and other southern European countries follow suit and abandon the euro. Greece, Italy (by now back to using its old currency, the lira) and others will declare national bankruptcy and refuse to pay their debts.

Small savers and depositors across Europe will see their investments wiped out, setting off riots. Paralysed by such chaos, the European Central Bank will fail as member states will refuse to fund its losses.

Watch out for an acrimonious battle over who owns the European Central Bank’s billions of worthless debt. In the short term, this will set off a round of crashing stockmarkets and economic depression.

However, there is an up-side. Freed from the straitjacket of the euro, many European countries will bounce back to economic health."

Simon Parkes nämner också att inte bara USA:s utrikesminister John Kerry var på Antarktis före och under den amerikanska valdagen utan även påven för att förhandla med en negativ grupp av de Stora Nordiska.

Se annat om Kerrys Antarktisbesök på WTV:

Hillary firade redan sin valseger när Obama fick fly till Air Force One efter mordhot;

Jordbävningen Nya Zeeland konstgjord. Vad gjorde John Kerry där och på Antarktis under valdagen?

 

Stor skandal att Mario Draghi och Ray Kurzweil var på Nobelfesten men inte SD

2015-12-10 21:13

Nobelpriset har tyvärr alltid varit ett instrument att förtrycka hela mänskligheten, genom att ofta nobba de forskare som för mänskligheten framåt med stora steg. Istället belönas ofta forskare som inte kommer med hela sanningen, som då medför att läkare inte får lära sig vad en människa är (själ och många energikroppar och chakran), att fysiker inte får veta något om eterfältet och fri energi. För dem som inte studerat allt som hemlighållits för oss, är det säkert svårt att genomskåda Nobelstiftelsen.

Syftet med att vägra Nobelpriset för tidens största snille, Nikola Tesla, var att förtrycka hela mänskligheten

Den största Nobelskandalen någonsin var att inte ge priset till Nikola Tesla, som hade mer än 700 patent, som upptäckte neutrinerna (döpte dem till något annat) och att de färdas snabbare än ljuset, som uppfann radion, som försörjde världen med växelström (gjorde honom till superkändis), som upptäckte den elektriska skalärvågen och väldigt mycket mer. Istället fick Einstein priset, som lurade oss med läran att inget är snabbare än ljuset, som för det mesta förnekade eterfältet och som snodde idéerna från sin fru, som tvingade honom att ge hela prispengen till henne.

Att Wilhelm Reich (regnmaskiner med fri energi) och Astrid Lindgren aldrig fick Nobelpriset visar också på den mörka kontrollen av Nobelrörelsen. Barn är viktigare läsare än vuxna, då de kan påverkas mycket mera.

För att dölja Nobelstiftelsens förtryckande arbete delas ibland ut mycket berättigade priser, som i år, med undantaget av ekonomipriset. Att mäta fattigdom är ganska meningslöst. Istället borde professorn i nationalekonomi Angus Deaton berätta för folk att det är vårt banksystem som vållar fattigdom över hela världen. Under tiden borde även han ha fattat att det rör sig om ett gigantiskt pyramidspel, som tvingats på hela världen. Bara denna miss diskvalificerar honom från Nobelpriset. Om han inte skulle känna till det, är han inte heller värd priset.

Mario Draghi är symbolfiguren för människors förtryck. Inte bara att han kommer från den kriminella storbanken Goldman Sachs och Rockefellers omkrets, han är chefen för den europeiska centralbanken, ECB, som med sin Euro har kastat miljontals människor i fruktansvärd fattigdom, framförallt i syd- och öst-Europa. Han har ingen beröring till Nobeltanken eller priser, raka motsatsen!

Samma skandalösa val gjordes med Ray Kurzweil, han är Mr. artificiell intelligens. Han är den kända spjutspetsen för att ta bort det mänskliga i människan med syftet att skapa cyborgs, en blandning mellan människan och maskin. Målet med detta är att skapa "människor" som går att fjärrstyra helt och hållet. Idag förmår mind control teknologin inte överstyra alla, ca. 15% klarar sig helt och de flesta kan inte påverkas helt och hållet. Men med Ray Kurzweils planer på artificiell intelligens skall detta avskaffas smygvägen. Ray Kurzweil är en fiende för mänskligheten och har inte heller ett dugg att göra på Nobelfesten.

Men SD, vars politik nu antagits av alla partier bortsett från Vänstern och där Moderaterna nu gått ännu längre, får inte komma till festen. Detta är ett slag i ansiktet på minst 25% av den svenska befolkningen, som stödjer SD:s politik. Nobelkommittén vet tydligen inte vad demokrati betyder.

Kemipristagaren Tomas Lindahl har säkert gjort en bra forskning när det gäller DNA-reparationer, men det är en allvarlig tabbe, att han förnekar att strålning kan vålla cancer. Bra att han inte blev läkare. Han har naturligtvis ingen aning att vår DNA är en antenn för att sända och ta emot magnetiska skalärvågor.

Anna Hedenmo sabbade den annars proffsiga presentationen från SVT genom att prata politik på Nobelfesten, vilket är en no no enligt Magdalena Ribbing. Hedenmo dristade sig att hacka på utrikesministern Margot Wallström för hennes berättigade kritik av Israel. Fy skäms Anna Hedenmo! Palestiniernas blod stänker på dig.

En tröst att det medicinska talet var en riktig höjdare och skördade mycket skratt och applåder.

Det var mycket bra att fysikpriset fokuserade på neutriner. De som fick priset har dock inte kommit så långt i sin forskning som Konstantin Meyl.

Nedan banbrytande tysk forskning om neutriner från vår tids Tesla, fysikprofessorn Konstantin Meyl. Neutriner är den viktigaste aspekten av fri energi och livsådern för hela universum. Neutriner reser med skalärvågor. Utan neutriner inget liv. De slungas ut från galaxens centrum, det svarta hålet, snabbare än ljuset. Sedan omvandlas de av stjärnorna, som skickar sina neutrinoprodukter vidare till sina planeter, där de tankas som fri energi av allt liv.

Filmerna har redan visats tidigare på White TV. Prof. Meyl är värd minst fyra nobelpriser:

1. upptäckten att alla virvlar består av två, han kallar den andre för potential virveln

2. först ut med en enda fältteori, då han utgår från eterfältet

3. upptäckten av den magnetiska skalärvågen, som används av vår DNA, bl. a. för att förmedla informationen till DNA hur den skall lagas, med en hastighet snabbare än ljuset

4. upptäckten att cancerceller kan dödas med skalärvågor, utan cellgiftets biverkningar

Även på White TV:

Prof. Meyl detected DNA-Wave and Scalar Wave Biology;

Growing Earth Part 2: physical explanation of free energy;

ECB:s Draghi drake får sin överkvinna och skiter nästan på sig;

 

Tyskland regeras av finansfascister

2015-07-13 14:08

källa; Europas lieman: den tyske finansministern Wolfgang Schäuble, som avslöjats av många medialt begåvade människor som icke äkta människa

Efter den grekiska regeringens stora svek mot folket och folkomröstningen borde resten av Euro-länderna accepterat deras självförstörande bud, tyckte många. Att Tysklands regeringschef Angela Merkel (CDU) och finansminister Wolfgang Schäuble (CDU) ändå inte godkänner det är mer än skandalöst. CDU motsvarar Moderaterna. De regerar ihop med sossarna. SPD, som också sviker Grekland.

Det känns att de mörka bakgrundskrafterna med hjälp av mind control styr den tyska regeringen negativt för att världen skall anse att Tyskland är ansvarig för den stora ekonomiska kollapsen som snart kommer. Precis som man lät Tyskland stå för hemskheter under Hitler, som fjärrstyrdes p.g.a. sina Rothschildgener och demoniska ockupationer, så styrs nu Tyskland igen att stå på skampålen.

Det finns ett rykte i Tyskland att Merkel är Hitlers dotter genom konstgjord befruktning från en nazi-sädesbank. Inte helt otänkbart så som hon beter sig. Schäuble är ingen riktig människa utan tillhör helt de mörka bakgrundskrafterna. Draghi är en drake också. Därför kommer de med "lösningar" som bara förvärrar krisen. Vilket tydligen är meningen, för att vålla så stor finanskaos som möjligt. Enligt frimurarnas valspråk ordning ur kaos. De menar naturligtvis sin Nya Världsordning.

De negativa måste agera fort innan de sista portalerna stängs helt 2018 och försörjningen med förnödenheter och negativa varelser är avklippta.

Grekland skulle kunna räddas med nya Eurobonds från ECB och den Europeiska investeringsbankens resurser, t.ex. Detta diskuteras överhuvud taget inte. Dessutom kunde Grekland kunna göra alla Euros själv, som de är skyldiga, om de bara ville. Men de blockeras också av mind control av samma djävulska kraft. Glöm inte att detta vapen utvecklats i smyg sedan 40-talet och har nått oanade höjder idag.

Det är en skandal utan like att Tyskland och de andra EU-drakarna kräver att Grekland skall lagstifta en ny lag under bara tre dygn. Detta strider mot alla demokratiska tillvägagångssätt. En ny lag skall noggrant avvägas och kommenteras av många berörda parter innan det träder i kraft.

Den välrenommerade tyske EU-rätts professorn Karl Albrecht Schachtschneider har kommit nyligen med ett uppseendeväckande rättsutlåtande, att samtliga krav på Grekland och de tillhörande lån från trojkan strider mot EU-rätt så pass allvarligt, att de är helt ogiltiga enligt EU-rätt.

Men fascister och nazister har aldrig brytt sig om grundlagar eller lagar ....

Kritik mot hanteringen av Grekland på White TV: Varför svek den grekiska regeringen sitt folk? Mind Control!;

Ingen ställer systemfrågan mot bankerna i Greklandskrisen;

 

ECB:s Draghi drake får sin överkvinna och skiter nästan på sig

2015-04-17 21:15

Att den Europeiska Centralbanken ECB har blivit den värsta diktaturen inom EU diktaturen har White TV varnat för länge. ECB är fullständigt utan demokratisk kontroll och draken Mario Draghi gör som chef varken diktaturen eller ECB:s finanspolitik bättre.

Igår fick han en rejäl påminnelse hur feg han egentligen är när tidigare Femen-aktivisten Josphine Witt från Tyskland sprang mot honom och skrek att ECB:s dikatur måste knäckas. Samtidigt dränkte hon rummet med flygblad som habe följande innehåll:

källa

Texten är ganska svag men man kan inte förvänta av en 21-åring att kunna bankernas fula knep helt och hållet.

Ful- och gammelmedia har naturligtvis rapporterat så skonsamt som möjligt, så att kritiken mot ECB och Draghi dras ner. Josephine Witts namn har undanhållits läsarna också. Journalishororna står alltid på finans-diktaturens sida.

Kolla hur Putin reagerar på en halvnaken Femen-aktivist: han gör inte bara en utan hela två tummar uppåt

källa

ECB kritik på White TV: ECB blir ny finansinspektion för de europeiska bankerna: 1 steg närmare finansdiktatur;

EU blir Finansdiktatur med ESM;

 

Svenska banker tvingade Lettland in i Euron klagar deras finansminister

2014-05-15 20:34

Den lettiska finansministern Vjaceslavs Dombrovskis anklagar de svenska bankerna att ha tvingat Lettland in i Euron. Detta kommer fram i slutet av en intervju som den fransk/tyska tv-kanalen Arte nyligen gjorde. Intervjun börjar ca. 5:50 min i den populära VOX POP sändningen. De sociala kostnader för Euro-inträdet skulle ha varit enormt höga, klagar Dombrovskis. Under finanskrisen efter 2008 krympte ekonomin med 20%. Arbetslösheten är rekord hög. Många dog av fattigdomen.

källa: var femte lever vid fattigdomsgränsen enligt lettisk statistik från 2014

2008 lånade IMF 7,5 miljarder EUR till Lettland. Ca.10% av befolkningen tvingades fly Lettland p.g.a. de extrema sparåtgärder som IMF, EU-kommissionen och de svenska bankerna krävde. Andra uppgifter talar om 20%. Speciellt den unga och välutbildade delen av befolkningen lämnade Lettland.

Svenska banker deltog med 864 milj EUR i långivning till Lettland under ledning av Swedbank, som är den största banken i Lettland, följd av SEB och Nordea. Lettlands banker är betydligt mindre. Swedbank var nära att gå omkull i Lettland genom sin lättvindiga utlåningspolitik. De flesta lån var i EUR, även till privatpersoner. Folk tjänade dock sina pengar i Lat.

Egentligen ville den lettiska regeringen devalvera med 40% uppger den lettiska finansministern Vjaceslavs Dombrovskis för Arte. Men det hade inneburit att sakvärden som de svenska bankerna hade fått in som säkerheter för sina lån hade blivit betydligt mindre värda. Dessutom hade ännu fler låntagare slutat att återbetala sina krediter till de svenska bankerna, då kursen hade blivit sämre.

För att förhindra devalveringen i Lettland startade de svenska bankerna och finansministern Anders Borg (M) enorma påtryckningar på det lilla landet. Sverige hotade med att inte betala ut resterande lån. Den dåvarande lettiske regeringschefen Valdis Dombrovskis klagade, att Anders Borgs beteende skulle ha varit ännu aggressivare än det från IMF och EU-kommissionen. Borg ville undvika med alla medel att den svenska skattebetalaren skulle rycka ut och rädda Swedbank. Att tusentals fattiga i Lettland svälter och dör bryr sig moderaten Anders Borg inte om. Han borde ha låtit Swedbank dö. Det hade varit mera rättvist!

Även den svenska och lettiska Finansinspektionen struntade blankt i letternas öde. De är storbankernas nickedockor. Ju mer en bank lånar ut fuskpengar, fiat-pengar, desto mer äkta värden får banken in som säkerheter. En ren smygexpropriering som är motorn till bankerna olagliga pyramidspel. Så bygger bankerna sin makt, som regerar regeringar bakom kulisserna. Vi har inte demokrati utan debtokrati. Detta bekräftas av Lettlands finansminister i denna intervju indirekt.

Då de svenska bankerna mestadels lånat ut EUR hade de ett stort intresse i att driva Lettland in i Euron. Då försvinner devalveringsrisken, som hade räddat Lettland men stjälpt de svenska bankerna.

Att Lettland så sent som 2014 gick med i Euron är rena vansinnet. De hade ju sett svart på vitt hur illa Grekland, Irland, Spanien och Portugal mår under Eurodiktaturen. Framförallt hade Lettland direkt fått uppleva hur det lilla broderlandet Estland farit illa under Euron, som de införde 2010. Direkt ökade alla priser och den viktigaste makten i politiken försvann till Bryssel/Frankfurt.

Letter är mycket begåvade och intelligenta människor, även deras politiker. Enbart tvång från Anders Borg och svenska banker räcker inte som förklaring till att den lettiska regeringen mot landets intressen och  folkets tydliga vilja, som kom fram under talrika opinionsundersökningar, förrådde landet till banksters. De har även ett annat, hemligt vapen: säkerhetstjänsterna. Mossad styrs av bankhuset Rothschild, CIA av Rockefeller och i Sverige talar mycket för att bankhuset Wallenberg styr SÄPO. Dessa säkerhetstjänster förfogar över mind control vapnet, non leathal weapons. Med detta kan de läsa och styra de lettiska politikers tankar och vilja, utan att offret märker det. Varför skulle banksters inte använda sådana vapen, när det har dem? Och efter att dessa vapen har utvecklats i smyg i mer än 60 år?

Se även på White TV: Latvia joins Euro because Government is under Mind Control;

Sverige har återinfört livegenskap i Lettland som dödar barn; I detta inslag kan ni läsa Henning Witte brev till den lettiska regeringen hur de kan komma ut ur finanskrisen med hjälp av den Vita Skolan i Nationalekonomi.

Här länken till den sensationella Arte intervjun med den lettiska finansministern Vjaceslavs Dombrovskis