Visar alla artiklar i Praktiska konspirationer

Estniska justitiedepartementets expert: hålet i Estonia kräver en ny utredning, den gamla är svenska lögn

2020-09-27 14:45

Jüri Lina informade WTV att den estniska radiostationen Kuku hade den 25 augusti 2020 en intervju med den juridiske rådgivaren till deras justitiedepartement Kalle Muuli, som hade sett det stora hålet i M/S Estonias skrov i den svenska dokumentärfilmen om Estonia som släpps i morgon. Han kräver därför en ny haveriutredning för Estonia. Den gamla, där Sverige var ordförande för den viktigaste delen, den tekniska, är nu beviserligen lögn.

Igår publicerade den estniska tidningen Postimees denna intervju också.

Kalle Muuli, modig estnisk jurist

Jüri Lina skriver till WTV:

"Rådgivare vid Estlands justitiedepartement Kalle Muuli sade i Radio Kuku den 25 september efter ha sett filmsekvenser ur den kommande serien Estonia: Fyndet som förändrar allt där hål syns i Estonia-vraket att det nu finns tillräckligt många nya omständigheter för att på regeringsnivå börja utreda Estonias förlisning på nytt."

Stort TACK till Jüri!

I morgon den 28 september 2020 kommer estniska journalister till Stockholm till 26-årsdagen av M/S Estonias förlisning.

Redan den 24 september hade WTV sökt Stefan Löfvens pressekreterare med skriftliga frågor om en kommentar angående mötet med den estniska regeringschefen två dagar innan, men fick naturligtvis inget svar.

Läs även på WTV:

Estonia-panikmöte av Sveriges, Finlands och Estlands statsministrar om hålet i nya Estoniafilmen update;

Bra att tyska dykfartyget Fritz Reuter stör Estonias "gravfrid";

Henning Wittes och Ole Damegårds intervju till Ulf Bittner:

https://soundcloud.com/ulf-bittner/intervjusamtal-om-att-estonia-sanningen-ska-fram-20190925

Röjdykaren Håkan Bergmark såg bombhålet på Estonia kort efter förlisningen;

Estonias Bomber;

 

Global Anti-5G dagen aktiverar Umeå 26-27 september 2020 update 27.9.20

2020-09-24 19:19

https://youtu.be/GV6XeTZIza0

Fritjof Person sammanfattar 26.9.20, kl 16:15:

Rapport Umeå 5G

Starkt regn totalsaboterade. En skara ungefär 20-25 stycken 5G Protesterande regnades skoningslöst sönder och samman till blöta 5G Pipare.

Jag och en ny kompis byggde ett jättefint återanvändningsbart regnskydd till talaren. Materialkostnad: 950SEK.

Mixern vattenskyddades på pickupflaket. Ljudet var bra. Högtalarsystemet inledde med sången Revolution av Stefan Andersson. Därefter höll protestledarinnan Ellinor Carlander ett tal. Sedan lästes Ellinor Carlanders intervju med Professor Rainer Nyberg, som genomfördes på morgonen 26 sep 2020, ut i högtalarna. Därefter höll en dam från Skåne, Åsa Sköld , tal och förklarade ur ett tekniskt perspektiv varför 5G är så skadligt. En trubadur spelade en sång varpå Ellinor Carlander höll ett slutanförande.
Jag dokumenterade ingenting. Ville ej vattenskada camcorden. Smet in på McDonald's i 15 minuter, för att värma mig ty genomvåt. Andra knäppte några bilder, mobiltelefonvideofilmade.

Protesten saknade karisma. Ja, verkligt och äkta missnöje mot 5G. Men, ett typiskt Svenskt noll vrede, stillsamt tamt, ja okej då, missnöje.

En journalist tog några fotografier. Glodde nyfiket på mig när jag spelade sången Revolution. När protesten deklarerades avslutad, skyndade samtliga våta, frusna iväg. Vissa direkt hem, andra till en gemensam resturang.

Protestvärde: Om tidningsartikel, bra. Annars, blött.

Rapporterat av Fritjof Persson som understödde Umeås 5G protest med en högtalaranläggning samt byggandet av ett enkelt dock effektivt regnskydd till talaren som stod skyddad från vädrets makter under tak.

Fritjof rapporterar 27.9.20:

Rapport Umeå Söndagen 27 september

Ljudanläggningen perfekt.
Bra väder.
Kommunalråden kom ej.
Jag höll ett kort tal.
Speakers Corner:
En äldre herre kom upp på scenen och ställde mig en fråga som besvarades. En kvinna höll ett förberett tal som tog kring 15 minuter.
10-15 åhörare vilka hade kommit till Rådhustorget för mötets skull.
Många förbigående stannade till någon minut och lyssnade, gick sedan vidare.
Blev bjuden på kvällsmat. Trevlig längre samtal.

https://live.aftonbladet.se/supernytt/news/sjaelvkoerande-5g-buss-invigd-paa-djurgaarden.qdRNUEj3l

5g 26 spt

 

 

Estonia-panikmöte av Sveriges, Finlands och Estlands statsministrar om hålet i nya Estoniafilmen update

2020-09-24 09:26

källa: Stefan Löfven tog emot Estlands premiärminister

Jürl Lina uppgav alldeles nyss för WTV att den estniska regeringschefen Ratas flög i smyg med privatflygplan till Helsingfors för att möta Finlands statsministrer och sedan Sveriges Stefan Löfven. De ska i panik och hemlighet vidta mörkläggningsåtgärder för Estonia-hanteringen, när den nya filmen på måndag avslöjar det stora hålet i Estonias vrak. Uppgifterna att Löfven flög var ett missförstånd. Han flög inte.

Det råder egentligen flygförbud för privatflygplan men det hävdes för mörkläggningsmötet.

Mötet i Helsingfors var redan i tisdags den 22 september 2020.

Jüri Lina refererar till estnisk media:

https://epl.delfi.ee/uudised/varske-dokfilm-estonia-katastroofist-sundis-juri-ratase-kiirkohtumisele-soome-ja-rootsi-riigipeadega-kas-toesti-on-oodata-labimurdelist-paljastust?id=91140765

 

Här kommer Jüri Linas dagsfärska översättning. Stort TACK Jüri:

"Premiärministerns och utrikesministerns oväntade resa till Finland och Sverige ägde rum i tisdags. Man dolde inte denna resa, uppgav premiärministern själv på sociala medier i tisdags, och sade att han diskuterade med sin finska kollega Sanna Marin gränsöverskridande rörelser och relationerna mellan våra länder. ”Genom att skydda människors hälsa måste vi se till att vi kan fortsätta att arbeta för båda nationers välbefinnande. Vi talade också om Europeiska rådets möte på fredag,” berättade Ratas och tillade att han nu reser till Sverige.

Även efter mötet med sin svenska kollega Stefan Löfven skrev premiärministern. "Vi var fokuserade på samarbete mellan våra länder. Om fyra månader blir det hundra år för upprättandet av de diplomatiska förbindelserna mellan Estland och Sverige. Ett sätt att ytterligare stärka vårt samarbete är genom digitalisering och gränsöverskridande informationsutbyte. Hur man sätter fart på kommunikationen mellan våra människor och företag, kan vi se hur vårt samarbete med Finland flyter på. Vi diskuterade också klimatfrågor och situationen i Vitryssland, ” skrev Ratas.

Men bara en liten krets vet att egentligen behövde man plötsligt träffa varandra på denna nivå av den anledning ­ att en dokumentärfilm om Estonia-katastrofen kommer att visas. Enligt Eesti Päevaleht diskuterade premiärministrarna och utrikesministrarna i de tre länderna detta ämne. Detta bekräftas inte av parterna, men motbevisas inte heller. "Det finns inget att säga om det just nu," sade utrikesminister Urmas Reinsalu i sin kommentar.

Samma information nådde TV3 som ställde premiärminister Ratas fråga om det var Estonias gravfrid man diskuterade. Ratas höll fast vid sina uttalanden och påstod: "Vi diskuterade verkligen de bilaterala förbindelserna mellan de båda länderna, vilka är viktiga för oss."

 

Efter en specifik fråga om gravfriden - vad är Estlands ståndpunkt och vad var Sveriges ståndpunkt - svarade Ratas: ”Om man kommenterar dessa frågor i dag, kommer vi verkligen att respektera det som man enades om år 1995 genom att följa den. /.../ Jag kommenterar verkligen inte dessa frågor, men jag säger än en gång att om din fråga handlar om att öppna detta avtal på något sätt, så är svaret nej, vi vill inte ändra eller öppna detta avtal."

I så fall uppstår frågan vad visar man i denna film, som har gjort premiärministrarna i de tre länderna så oroliga att de ordnade dessa oväntade möten, och hänvisade till "diskussionen om de bilaterala relationerna". Enligt Eesti Päevaleht har Ratas och Reinsalu inte sett filmen, men det finns människor i Estland som har sett sekvenser av dykningen vid vraket och de kommenterar vad som visades i filmen.

En person som kände till mötena hävdade att objektivt sett inte fanns något nytt i filmen, men det sätt hur filmskaparna försöker lyfta fram enskilda fragment kan i slutändan ”medföra någon form av besvär”. Frågan är: hittade filmmakarna nya bevis under sin dykning?

Den 28 september för 26 år sedan inträffade Estonia-katastrofen, Och i samband med det visas i de nordiska länderna en ny dokumentärserie i fem delar, “ESTONIA: Fyndet som förändrar allt”. Enligt regissören Henrik Evertsson utlovar serien som producerades av svenska produktionsföretaget Monster, nya svar om vad som egentligen hände med Estonia och hitta svar på frågor som skulle främja sjösäkerheten.

Enligt Evertsson bygger den nya serien på ett starkt reporterarbete. Personer som har en direkt koppling till Estonia-katastrofen intervjuas. Flera av dem har aldrig berättat sina historier offentligt.

Regissören Henrik Evertsson som lovade att ge en intervju om filmen till Eesti Päevaleht, vägrade oväntat göra så efter att premiärministrarnas möte offentliggjordes. Evertsson motiverade beslutet med en oväntad tidsbrist och vidarebefordrade alla frågor till PR-chefen vid den norska Discovery Channel.

Förutom intervjuerna innehåller serien nya bilder som filmats i fjol vid Estonias vrak. Evertsson är en av två medborgare som åtalades i Sverige under sommaren för brott mot gravfriden angående färjan Estonia. Båda männen tillhörde ett filmteam som producerade denna dokumentärserie om Estonia. I september 2019 seglade Evertsson och en annan medlem i teamet med ett tyskflaggat fartyg till Estonias katarstrofplats. Där sänktes en undervattensrobot mot vraket som hade legat på havsbotten i 25 år och som filmades och fotograferades. Enligt svensk lag är detta ett gravfridsbrott.


Eesti Ekspress skrev förra veckan att enligt produktionsbolagets förklaringar övervägde man tillsammans med Discovery Norway dykningen både ur etisk och juridisk synvinkel. Slutligen drogs slutsatsen att användningen av en undervattensrobot var oundviklig och journalistiskt motiverad, eftersom det var det enda sättet att avgöra om de officiella orsakerna till färjekatastrofen var trovärdiga eller om det fanns fakta som för allmänheten var okända.
Estonia-serien visas från och med den 28 september på Discovery Dplay i Finland, Sverige, Danmark och Norge.

Premiärminister Ratas behövde flyga ett privatplan. Kommunikationsminister Taavi Aas upphävde för detta ändamål förbudet att använda privatflygplan.
I går besökte Ratas Helsingfors och träffade sin finska kollega och reste direkt därefter till Stockholm för att möta sin svenska kollega. Utrikesminister Urmas Reinsalu var också närvarande.

Men hur kom premiärministern till Stockholm? Närmare bestämt tillbaka från Stockholm, för enligt minister Taavi Aas' order är Sverige så koronafarligt att direktflyg inte är tillåtna dit?

Lösningen var enkel. Ratas och Reinsalu beställde en privatflygning.

Minister Aas undertecknade i måndags i all tysthet en ändring, som upphävde förbudet mot charterflyg. Från och med igår kunde charterflygningar företas, eftersom premiärministern behövde besöka Finland och Sverige.


On Thursday, 24 September 2020, 11:24:22 CEST, Jyri Lina < Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen > wrote:


" Slut översättning

25.9.20: Mikael Wilgert från Swebbtv har under natten till den 25 september kommit med ett bra inslag om fallet men nämner inte den första journalistiska källan White TV, som mobbas även av samtliga alternativmedia. Jag, Henning Witte, är ju betydligt djupare insatt i Estoniafallet än både Håkan Bergmark och Jüri Lina tillsammans genom min stora Estoniarättegång i Paris sedan 1996. Men Wilgert är typiskt kontrollerad opposition. Lennart Matikainen skulle aldrig ha betett sig så. De som gjorde filmen har också mobbat mig, som vanligt.
Vaken.se begår upphovsrättsbrott genom att citera från WTV utan att ange källan.

Inslaget uppdateras löpande.

Se även på WTV:

Estniska justiedepartementets expert: hålet i Estonia kräver en ny utredning, den gamla är svenska lögn;

Röjdykaren Håkan Bergmark såg bombhålet på Estonia kort efter förlisningen;

Estonias Bomber;

Estonias stora hemliga hål;

 

 

Directed energy weapons (DEW) startade amerikanska skogsbränderna också

2020-09-21 10:06

 

Dr. Judy Wood: 911 gjordes med skalärvågsvapen, fri energi

2020-09-11 16:41

Judy's investigation into 9/11 goes beyond just the towers and explores evidence that very few minds have even come across; which are listed below: - Cars “toasted”, melted, twisted, levitated, flipped upside down, abnormally peeled, and crumbled. - Steel columns twisted like jelly. - Windows with circular holes on just one glass panel. - A giant Hurricane Erin “coincidentally” being right beside New York City. - Earth’s magnetic field having sharp changes at each major 9/11 event. - Tritium being found without ionization radiation. Interestingly, almost all of the effects present on 9/11 have been replicated by the inventor John Hutchison, “Cold Fusion” discoverers Stanley Pons and Martin Fleischmann, and even natural phenomena such as tornadoes and hurricanes.

Se om kall fusion på WTC:

Kall fusion fungerar; samlar in neutrinos?

Nikola Tesla teknikens största snille någonsin;

9/11 gjordes av Mossad och CIA med skalärvågsteknologi;

Dr. Judy Wood's research indicates scalar weapons in 9/11;

Scalar Weapons on 9/11 ?