Frankrike på fallrepet, bara gula västarna kan rädda nationen

Thursday, 18 April 2019 21:41

Det är ca. 10 år sedan jag var sist i Paris, också då i samband med Estonia-processen. Hemskt att se vilken försämring landet gått igenom. Det första man snubblar över är den enorma smutsen på trottoarerna och madrasser eller delar därav, som på natten tjänar som sängar för de många hemlösa.

foto Henning Witte

Jag bodde den här gången på ett mycket billigt tvåstjärnigt hotell i 18 arrondissementet, i den nordligaste delen av innerstaden. Metro (tunnelbana) 4 var på fredag eftermiddagen till söndag natt mestadels fullsatt och drygt 90% av resenärerna var mycket vänliga och hjälpsamma migranter från de förra franska kolonierna i Afrika. Men när jag skulle till domstolen i Nanterre på måndag morgon då var drygt 90% av resenärerna etniska fransmän. De andra stackarna har inga vettiga jobb helt enkelt. Frankrike lider av en lika dålig integration som Sverige.

Till skillnad från Norden har Frankrike mycket dålig karma som kolonialmakt, på delad andra plats med England. Vidrigast och mest pervers var Belgien som kolonialherrar. De förstörde systematiskt de svartafrikanska kulturerna för att få ut så många slavar och mineralresurser som möjligt.

Men även många av de etniska fransmän far mycket illa. Många löner räcker inte och folk måste delvis svälta. På Metron och RER (pendeltåg) var många tiggare, delvis välskött folk, även med små barn. De led nöd! Fruktansvärt!

Det är därför de gula västarna hade samlats för 22 lördagen i rad runtom i landet. Redan på fredagen snubblade jag över några gula västar vid rondellen i Nanterre, som berättade för mig att mest action kommer vara i Toulouse och näst största gruppen skulle samlas på Place de la République i centrala Paris på lördagen den 13 april 2019 från kl. 14:00 till kvällen.

De flesta gula västar är vanliga arbetare som far illa. Det som förenar alla är föraktet och besvikelsen på Macron, som lanserades skickligt av Rothschildkrafterna som ett "tredje" alternativ till de redan impopulära storpartierna.

Därför ligger det nära till hands att misstänka Macron och hans marionettspelare för den hemska branden av Notre-Dame på måndag kvällen den 15 april 2019.

Nedan en film från gula västarna på Place de la République och en intervju med en gul väst, arbetartjej från en av de talrika förorterna.

Se även på WTV:

Notre-Dame hade tung polisbevakning 24h före branden;

Yellow Vests Denmark with JFK21, Mads Palsvig and Populisterna;

Swedens Yellow vests Stockholm Mynttorget 27.1.2019;

 

 

You must be logged in to comment.