Viewing all articles in The disinformation of Swedish journalists > No free medium in Sweden

Samhällsnytts upprop: alternativmedia bör själva starta ett pressetiskt system

Wednesday, 23 September 2020 09:47

https://samnytt.se/statliga-bidrag-ges-fordel-av-medlemskap-i-privata-foreningar-som-drivs-av-marxist-leninister/

Detta är ett oerhört viktigt inslag med upprop från Kent Ekeroth på Samhällsnytt. Han avslöjar hur det av Miljöpartiet förgiftade Kulturdepartementet trycker igenom censur på svensk media. Han uppropar att alternativmedia ska bygga upp en konkurrent till den privata och kommunistiska Medieombudsmannen (MO). Enligt svensk presslag finns utrymme till ett nytt pressetiskt system som spelar en central roll i bl a det statliga presstödet.

White TV ansluter sig till Kent Ekeroths briljanta förslag och uppmanar alla alternativa att göra samma sak.

 

Samhällsnytt: staten ger åsiktsmonopol åt kommunistiska Medieombudsmannen

Wednesday, 23 September 2020 09:21

https://samnytt.se/statliga-bidrag-ges-fordel-av-medlemskap-i-privata-foreningar-som-drivs-av-marxist-leninister/

"Är det rimligt att statliga bidrag till media får fördel av medlemskap i privata föreningar som drivs av marxist-leninister? Det är vad Myndigheten för Press, Radio och TV (MPRT) vill genom krav på att medier underställer sig det ”pressetiska systemet”. Systemet är ingen myndighet utan en privat förening med namnet Medieombudsmannen (MO) med tillhörande etiknämnd där ordförande är den kontroversielle journalisten Robert Aschberg med en historik som maoist i Sveriges Kommunistiska Parti (SKP). Operativ chef för verksamheten är ”Allmänhetens Medieombudsman”, Ola Sigvardsson, som även han har en historik inom SKP. .....

Är MO den medieetiska mittfåran?

Det tyngsta namnet förutom de två nämnda marxist-leninisterna som har Medieombudsmannen under sin kontroll är Hanna Stjärne. Hon är numera känd för att vara VD för SVT men innan det var hon ordförande för föreningen Grävande journalister och ledde bland annat guldspadejuryn.

Hon gav då både pris och pengar till den av New Jersey terrorklassade organisationen AFA, då under arbetsnamnet AFA Dokumentation men nu kallad Researchgruppen – en grupp som just nu utreds för en federal terroristklassificering i USA.

Deras gangsterliknande inbrott i privata datasystem kallade hon då ”banbrytande och innovativ research som innebar ett genombrott och gav ny kunskap om det anonyma näthatet” och ledde till att det för intrång utsatta Disqus kontaktade både Justitiekanslern och amerikanska FBI. Researchgruppen har vidare gjort sig känd för flertalet kontroversiella uttalanden, däribland att ”Det ska vara skottpengar på alla vita, särskilt män”.

Jagar oskyldiga

Robert Aschberg är vid sidan om uppdraget som MO:s ordförande också vice styrelseordförande för Stiftelsen Expo som regelmässigt jagar och hänger ut oskyldiga personer med namn och bild trots att de aldrig dömts för något brott. Organisationen som han företräder sysslar alltså med åsiktsregistrering och politisk förföljelse som syftar till att få folk sparkade från sina jobb och liknande. Han har även genom sitt bolag Strix Television hängt ut utvecklingsstörda på ett så brutalt att de valt att begå självmord.

Expo pekades dessutom nyligen ut som en del av den ”autonoma miljön” och kopplades samman med ”våldsbejakande extremism” i rapporten ”Den digitala kampen – autonoma rörelser på nätet” från Totalförsvarets forskningsinstitut.

Jeanette Gustafsdotter, tills nyligen VD för Tidningsutgivarna, som också är med i MO har varit väldigt drivande för massraderingar av journalistiskt material på sociala medier och bland annat kallat material som faller under citaträtten för ”olagligt” i syfte att få Youtube/Google att radera hela konton med hänvisning till att de skulle vara ”kriminella verksamheter”.

”Nepotism, korruption och dubbla måttstockar”

Under 2020 påbörjade MO en bedräglig attack mot presstödsuppbärande Nya Tider där de bland annat skrev att de ”det är skadande för anmälaren att namnges tillsammans med uppgifter om allvarlig brottslighet”. Att namnge personer kopplade till allvarlig brottslighet får alltså inte ske enligt MO, medan de själva och deras branschtidningar och vänner inte har några som helst problem med att hänga ut personer för brottet ”flickvän till nationalist”.

Enligt MO:s egen information kan de pröva publiceringar i ”fristående medieplattformar, till exempel nättidningar, poddar och bloggar som frivilligt har anslutit sig till det pressetiska systemet.” Det är alltså tvivelaktigt om denna privata förening ens kan ”pröva” en publicering av Nya Tider då de inte har någon koppling till MO alls.

Detta hindrade dock inte MO från att starta en utredning och sen skicka en väl tilltagen faktura för ”jobbet”. Enligt Vavra Suk, chefredaktör på Nya Tider, krävdes det en polisanmälan för att få en kreditfaktura utställd.

När vi frågar MPRT:s enhetschef Georg Lagerberg om MO:s agerande säger han att ”det är oerhörd tragiskt om det skickas bluffakturor”."

 

Kalifornien- och Oregon-bränderna anlagda för att hjälpa Joe Biden med Greta-klimatlögn

Wednesday, 16 September 2020 09:34

 

https://filmdaily.co/news/california-wildfires-arson-rumors/

Nya Dagbladets nyhetschef Isac Boman är deras bäste journalist:

"I flera bekräftade fall handlar det nämligen om anlagda mordbränder. Sedan mitten på augusti har ett flertal personer gripits för att ha satt eld på naturen i området.

Den 19 augusti arresterades en latinamerikansk man från Fresno för att ha satt eld på motsvarande 2500 hektar mark i Los Padres National Forest. Mannen är också misstänkt för att ha odlat cannabis illegalt i området. Ytterligare en man med ett spanskklingande namn lämnade in sig själv till polisen och erkände att han startat en omfattande brand i mitten av augusti i Azuza, Kalifornien – en brand som på tre dagar spred sig 4300 hektar och skapade stor ödeläggelse.

Även i grannstaten Oregon har mordbrännare anlagt omfattande bränder som snabbt spritt sig bortom all kontroll. I åtminstone ett fall handlar det om en gärningsman som tidigare dömts för att ha anlagt bränder.

Ett flertal ytterligare fall av anlagda bränder på den amerikanska västkusten bekräftas främst i amerikanska lokaltidningar i samband med att vittnen trädit fram eller att misstänkta gärningspersoner har gripits. I konventionell svensk och internationell press har mordbrännarnas inblandning dock fått mycket lite utrymme och stort fokus har istället lagts på förklaringar som relaterar till klimatförändringar och att det är dessa som orsakat bränderna."

https://nyadagbladet.se/utrikes/mordbrannare-bakom-brander-i-kalifornien/

WTV hade fått kännedom om samma sak via tyska alternativmedia. Mönstret är tydligt. Joe Biden är chancelös mot Donald Trump och då måste Demokraterna med hjälp av Deep State skicka chaos i städerna med BLM och tända på skogen för att skylla på klimatuppvärmning så att Biden kan sprida sina Greta-klimatlögn i sista hoppet om att kunna vinna valet.

https://www.oregonlive.com/portland/2020/09/man-arrested-twice-in-12-hour-span-for-starting-fires-near-i-205.html

https://www.foxnews.com/us/arrest-four-possible-arson-west-coast

 

 

UAE, Bahrain, Israel "freds"avtal negativ mot Palestina, kan trigga kapprustning

Tuesday, 15 September 2020 23:07

https://youtu.be/WKz6Ql2K3bQ

bds

https://www.algemeiner.com/2020/09/15/top-muslim-american-group-protests-against-signing-of-peace-agreement-between-israel-uae-and-bahrain/

"This is not a peace agreement but rather an accord to join forces to suppress struggles for freedom." skriver:

https://www.nbcnews.com/think/opinion/trump-peace-deals-israel-uae-bahrain-are-shams-they-boost-ncna1240085

"Saeb Erekat, the secretary-general of the executive committee of the Palestine Liberation Organization, said, “The Bahraini, Israeli, American agreement to normalize relations is now part of a bigger package in the region. It is not about peace, it is not about relations between countries. It is a military alliance being created in the region led by Israel.” I don’t always agree with Erekat, but in this case, his analysis is on the mark.

The military alliance Erekat refers to is primarily about confronting Iran, which remains at the top of Trump’s failing foreign policy agenda. For both Israel and the Gulf monarchies, the concerns are broader, though Iran is the biggest single motivating factor for these newly open alliances.

Trump’s effort to buy peace with arms sales and a military alliance in a region already devastated by war and on the edge of much more is a losing proposition for everyone concerned.": https://www.globalresearch.ca/israel-uae-bahrain-didnt-sign-peace-deals-military-alliances-counter-iran/5724222

 

Fulmedia förtiger när "Ali" slår vit flicka brutalt i ansiktet men när polisen vill undersöka en svart blir det ramaskri

Monday, 14 September 2020 12:46

https://samnytt.se/video-ali-attackerar-forbipasserande-kvinna-med-slag-mot-huvudet/

https://www.friatider.se/malmopolisen-anklagas-rasism-efter-granskontroll-av-morkhyad-man

Det är vidrigt att se hur gammelmedia förlöjligar begreppet rasism. Den gäller inte för att skydda vita. Precis som med den kriminella paragrafen Hets mot folkgrupp, där plötsligt en religion blir en folkgrupp och vita inte omfattas. Skönt att intäkterna för fulmedia minskar drastiskt!