Notre-Dame hade tung polisbevakning 24h före branden

Thursday, 18 April 2019 08:43

Ganska precis 24 timmar före den fruktansvärda branden i Notre-Dame den 15 april 2019 kl. 18:22 promenerade jag förbi den ståtliga kyrkan som ligger i Paris' vagga. Jag bara strosade litet genom Paris för att njuta av de vackra byggnaderna och solen samt koppla av från Estonia-rättegången. Det som stack i ögonen var den tunga polisbevakningen av Notre-Dame. Många vita polisskåpbilar och tungt beväpnade poliser kontrollerade alla som ville gå in i kyrkan. Men inte bara det, på den stora platsen utanför kyrkan framför de magnifika kyrktornen hölls en utomhus-mässa. Platsen var avspärrad med kravallstaket och polisen kontrollerade samtliga som ville gå in på det annars helt fritt tillgängliga området. Många poliser bar tunga k-pistar och jag tittade om de var säkrade.

Jag tänkte direkt att polisen måste ha fått en terrorvarning mot Notre-Dame. Inga andra platser i närheten var avspärrade eller under polisbevakning.

foto Henning Witte

Sedan såg jag att de röda och vita kastanjerna hade börjat blomma redan och bestämde mig för att fotografera de röda framför domkyrkan. Av en ren slump hamnade en av de vita polisbilarna längs fram vid kyrkan med på bilden ovan samt kravallstaketet runt den öppna platsen. Det fanns flera polisbilar runt platsen samt alla poliser som kontrollerade folk som ville komma närmare i eller till kyrkan. De kom tyvärr inte med på bilden, som bara togs av estetiska skäl.

Jag tror inte en sekund på att branden uppstod av en slump. Den var säkert anlagd, eftersom den utbröt på så bred front och så snabbt. Dessutom ställs höga krav på dem som utför renoveringsarbeten, mycket högre än i Sverige förklarar Håkan Bergmark (POP), som jobbar i denna bransch:

 

Först trodde jag, att man skulle skylla på islamistiska terrorister, men det blev tyst om det. Istället gick gammelmedia snabbt ut med att det handlade om en olycka. Hur kan de veta detta så snabbt utan utredning?

Därför att branden var anlagd av de krafter som kontrollerar fulmedia och då faller misstanken direkt på Macron själv, eftersom han är just nu extremt impopulär i Frankrike, se WTV:s intervju med en gul väst nedan som gjordes dagen innan på Place de la République.

Man vet från 9/11 och 7/7 (London 2005) att illa omtyckta regeringschefer ökade sin popularitet under nationella trauman. Då Macron och de Rothschildkrafter som satt honom på Frankrikes tron är extremt omoraliska så skyr de inga medel att behålla sin makt. Detta är dock i dagsläge ren spekulation.

Polisbevakningen kanske ingick i en övning som polisen hade. Övningar förekommer ju nästan ständigt innan statlig terror slår till som på Utøya, 9/11, 7/7, Estonia etc.

 

 

You must be logged in to comment.