Erdogan skall ställas inför Internationella Brottsdomstolen (ICC) i Haag

Thursday, 18 August 2016 20:20

källa för alla bilderhttp://21stcenturywire.com/2016/07/17/erdogans-purge-islamo-fascist-thugs-torturing-and-murdering-in-streets-of-turkey/

Expressen hade idag en viktig debattartikel från Keya Izol, ordförande i Kurdiska Riksförbundet och Kurdo Baksi, svensk-kurdisk publicist:

Ställ Erdogan inför internationell rätt

"I efterdyningarna av kuppförsöket har Turkiets president Recep Tayyip Erdogan förvandlat Turkiet till ett stort fängelse ...

Under striderna mellan Erdogans armé och PKK har de kurdiska städerna Sur, Cizre, Sirnak, Gever, Nisêbin jämnats med marken eller övergivits. Minst 16 000 byggnader har ruinerats och 60 000 byggnader är så gott som förstörda.

I krigsdrabbade områden tillåts inte invånarna köpa baslivsmedel, skottskadade nekas vård. Turkisk militär har med tanks och artilleri omringat en kvarts miljon kurder som riskerar bli utan mat och vatten. Flera oskyldiga barn under sexton år har massakrerats i de kurdiska städerna. Mordoffren ligger ofta i dagar på gatorna eftersom turkisk militär inte tillåter anhöriga hämta och begrava de avlidna. I till exempel staden Silopi lät den turkiska militären den mördade 57-åriga elvabarnsmamman Tabyet Inans kropp ligga på gatan i sju dagar. Mammor lägger sina mördade barn i kylskåp för att kropparna inte ska lukta. 

En ung oskyldig mamma som ville passera en polis med sitt barn i famnen vägrades hjälp med en makaber motivering: "Jag har inget medkänsla för kvinnor som föder terrorister och låter dem växa”, sa polisen hotfullt.

Över 300 000 kurder har förlorat sina hem och flytt från sina hemorter, uppger Amnesty International. Fler än åtta tusen kurder och tusen av Turkiets säkerhetsmän har mördats, enligt Turkiets president Erdogan. Turkiska stridsflygplan fortsätter att bomba de kurdiska områdena i Turkiet och Irak. Hela området har förvandlats till ett helvete för civilbefolkning, djur och naturlivet.

Det pågående våldsamma kriget mot kurderna oroar flera allt fler människorättsorganisationer. Amnesty International varnar Turkiet för kollektiv bestraffning av kurder och övervåld av landets armé mot civila kurder.

....Internationella samfundet har en moralisk skyldighet att ställa makthavarna i Turkiet tills svars för krigsbrott.

... De första tre som Kurdiska Riksförbundet vill inom kort ställa inför Internationella Brottsdomstolen (ICC) i Haag är Erdogan, förre premiärministern Ahmet Davutoglu och nuvarande inrikesminister Efkan Ala."

Bojkotta Turkiet! Köp inga varor därifrån, res inte dit!

Läs även:

ERDOGAN’S PURGE: ‘Islamist’ Mobs Torture and Murder in Streets of Turkey

Annan kritik mot sultanen Erdogan på White TV:

NATO-Turkiet anklagas ha bränt över 150 kurder levande;

Turkiet blivit ett helvete. Erdogan har samma kriminella energi som sultanen bakom Armenienfolkmordet;

Terroristen och diktatorn Erdogan tyvärr kvar vid makten. Skamligt att stödja det nya Ottomanska riket;

Turkiets Erdogan och hans barn är kriminella terrorister Upd 19.4.

Klockrena bevis att Turkiet finansierar och stödjer ISIS/Daesh;

Svenska massmedia hjälper Turkiet att hjälpa ISIS;

Obama bryter sitt löfte att kalla det armeniska folkmordet genocid;

Turkiet hjälper IS för att knäcka kurderna;

 

You must be logged in to comment.