Finansminister Magdalena Andersson känner Henning Wittes bankreform men sviker folket ändå

Saturday, 26 May 2018 15:10

Idag, den 26 maj 2018, var White TV enda medium som filmade finansminister Magdalena Anderssons (S) tal på Djurgården vid Junibacken. Efteråt fick man ställa frågor. White TV:s Henning Witte (POP) var först med frågan: Vem gör pengarna i Sverige?

Magdalena Andersson (S) meddelade (i slutet av filmen) att hon sett våra YouTube filmer och då svarat på frågan. Men nu ville hon inte göra det. Bara "vanligt" folk skulle få komma med frågor. Problemet var bara att det fanns extremt litet publik och sedan var det enbart fem som frågade.

Vad värre är så har Magdalena Andersson (S) aldrig svarat på frågor från det nya partiet Populisterna. Det ställdes aldrig några. Hon blandar möjligtvis ihop Populisterna med partiet De Fria. Men deras bankreform baserar också på Henning Wittes Vita Skola i Nationalekonomi.

Så ville grundaren Peter Storm ha det.

Eller menade hon White TV:s filmer med Henning Witte där bankreformen förklaras? Populisterna har inga egna YouTube-filmer i bankärenden ännu. I det sammanhanget gav hon inte heller några svar på frågor.

Magdalena Andersson gav intrycket att hon inte vågade ställa upp i en diskussion om privatbankernas makt att göra digitala pengar ur tomma intet. Hon är emot att även de digitala pengarna förstatligas precis som kontanterna. Hon går med detta bankernas ärenden, men anklagar Alliansen för de stora privatiseringarna.

Henning Wittes (POP) tips att sossarna skulle kunna vinna valet med reformen att Riksbanken gör alla pengar som staten vill ha skatter för, avvisades bryskt. Finansministern sviker folket och gynnar bankerna, som ingen har valt.

Magdalena Andersson refererade extremt ofta till SD under sitt tal. Väldigt osmart att göra SD-propaganda.

Se även på WTV:

För finansklåparen Magdalena Andersson är inte alla väljare lika mycket värda;