Tyska medier friare än svenska

Tuesday, 25 March 2014 20:39

White TV grundades 2010/11 som en motreaktion på att samtliga kända svenska media är hårt censurerade. Det är ingen primitiv censur som under Stalin eller i dagens Kina och Nord-Korea, utan en mycket smart censur inifrån. Genom det censurfrämjande systemet med en ansvarig utgivare är det lätt att censurera inifrån genom att ha full kontroll över den ansvarige utgivaren. I praktiken kontrolleras även andra viktiga nyckeljournalister i svensk media samt att många journalister är hemliga agenter, i synnerhet nästan alla utrikeskorrespondenter. Styrelsen för psykologiskt försvar, en gren av den militära underrättelsetjänsten MUST, utövade mycket censur över de svenska media (se sidorna 154 ff i M/S Estonia Sänktes). Idag har förmodligen Mossad direkt tagit över.

White TV:s Henning Witte upptäckte den stenhårda svenska censuren under sitt uppdrag som ombud för den då största och enda internationella Estonia-anhörigföreningen. När han hittade tillsammans med experter filmbilder på två odetonerade bomber på Estonias skrov december 1998 lyckades han i början inte att få dessa brisanta bevis publicerade i Sverige. Robert Aschberg, Aftonbladet, SvD, SR, SVT, DN, alla nobbade, trots att det rådde jultorka i den svenska mediaskogen. Först när bilderna hade spridits obehindrat i Tyskland, Ryssland och de baltiska länderna (BBC censurerade också), kom de via föreläsningar om Estonia som Henning höll i Estland sommaren 1999 till Sverige, vilket medförde att den föraktade Carl Bildt plötsligt och oväntat kastade handduken i augusti 1999 och avgick.

Igår, den 24 mars 2014, blev det tydligt igen, att Sverige inte är en demokrati, då samtliga etablerade media filtrerar bort en viktig nyhet: Tymosjenko påkommen med grova ord, titlar nyheteridag.se:

"UKRAINA Ukrainare måste ta till vapen mot ryssarna så att inte ens bränd jord finns kvar där Ryssland ligger. Detta är ett av många hätska uttalanden från Ukrainas före detta premiärminister Julia Tymosjenko i ett telefonsamtal med Nestor Shufrych, före detta biträdande ordförande i Rådet för Ukrainas säkerhets- och försvarspolitik, som har läckt ut på nätet, om vilket RT rapporterar.

Tymosjenko bekräftade på twitter att inspelningen var äkta, men anmärkte att ett avsnitt där hon manar till nukleär slakt på de åtta miljoner rysser som befinner sig på ukrainskt territorium, var redigerat.

.....

Shufrychs presstjänst motsade dock Tymosjenko och påstod att inspelningen var en förfalskning. I pressmeddelandet står: ”Samtalet ägde inte rum”, rapporterade korrespondent.net. Telefonsamtalet laddades upp på Youtube på måndagen av användaren Sergiy Vechirko.

Det läckta samtalet ägde rum 18 mars, bara timmar efter att avtalet om Krims och Sevastopols anslutande till Ryssland hade undertecknats i Kreml." Enbart en annan nättidning, som är invandrarkritisk, tar upp det. Resten tiger som en mur.

Idag, den 25 mars 2014, gömmer TT den brisanta nyheten under andra rubriker: Ukrainskt krigsfartyg stormat

Trots att Tymosjenko har bekräftat samtalet formulerar TT "en röst som påstås tillhöra Tymosjenko" under orden "Propagandakriget fortsätter". Att den kriminella och rasistiska Julia Tymosjenko ogenerat uppropar till massmord på ryssar, vilket hon inte förnekade, bekymrar ingen journalist i Sverige. Hon backas ju upp av USA och då är alla brott tillåtna, som i Syrien, Libyen, Irak, Afghanistan etc.

Tyska Der Spiegel rapporterade utförligt om det skandalösa telefonsamtalet i morse. Deras chefredaktör Jakob Augstein vågade idag också publicera en briljant ledare som ställer sig på sanningens sida och stödjer Putin med rubriken: Das falsche Feindbild, den felaktiga fiendebilden. Augstein konstaterar:

"... der Expansionsdrang des Kreml-Chefs ist nicht unersättlich - anders als der des Westens" (Kreml-chefens sug efter expansion är inte omättlig - i motsats till Västvärldens)

I Tyskland betonas ofta i media att NATO hade lovat Ryssland vid Tysklands återförening 1990, att inte utvidga dess makt mera österut, inte ens till Östtyskland. Löftet hölls inte av NATO. Dessutom frågar sig många varför NATO inte upplöstes när Warszawapakten försvann efter Sovjetunionens fall 1991.

Apropå friare tyska media: idag kom den tyska författningsdomstolen Bundesverfassungsgericht med en viktig dom, att politikerna skall hålla tassarna från att styra statligt ägda TV ZDF. Sverige borde också ha en författningsdomstol och mindre politiker i SVT syltburken.

Se även på White TV: SVT:s presstitutes fjäskar för USA marionetten Bildt;

Google censurerar White TV:s SÄPO bakom Husby artikel;

Stalinistisk censur i Sverige: Filmhuset diskriminerar Jüri Lina;

 

You must be logged in to comment.