Erdogan hindrar sina offer från komma till sjukhus + misstänks för fosforbomber

Friday, 18 October 2019 17:03

Erdogans och Trumps vidriga skörd

WTV tar in mycket info från Expressen i Erdogans folkrättsvidriga överfall av Syrien. Här några citat:

"Alla andra hjälporganisationer har lämnat och ingen internationell hjälp kommer hit. Vägen till fronten i Ras al-Ain stängdes dessutom av i går av turkiska miliser. De som skadas i bombningarna på andra sidan av islamistmilisernas avstängning kan nu inte ta sig till sjukhuset. ....

Hur många skadade är civila och hur många är soldater?

– De flesta vi har fått in är civila. Vi har nästan inte sett några soldater. De har kommit några få och de har vi behandlat.

Får ni även in dödade eller tas de direkt till moskéer?

– Människor dör på vägen hit. Vi har fått in över hundra döda. Vi tvättar dem och sveper dem.

Hur många skadade är barn och kvinnor?

– Vi har fått in 30 till 40 små barn och 50 till 60 unga kvinnor. Resten är män och äldre människor.

Vilka länder hjälper er?

– Inget land hjälper oss. Inga utländska organisationer hjälper oss. Den enda hjälpen vi har är lokal hjälp här ifrån Rojava - organisationen heter Heya sor a kurd, kurdiska röda solen. ....

På eftermiddagen får vi rapporterar om att skadade civila som håller på att dö ligger nu på vägen mellan Teltamer och Ras al-Ain och de kan inte evakueras för de är omringade av miliser. Alla som försöker ta sig ut i bilar för att ta skadade till sjukhus blir bombade.

Personalen sitter här förberedda på sjukhuset men patienterna kan inte tas hit. Inte ens ambulanser är skyddade från bombningarna. En humanitär korridor måste upprättas omgående – annars har vi ett blodbad. "  (fet genom WTV)

"Den pro-kurdiska nyhetssajten ANF News anklagar Turkiet för att attackera civila genom bombanfall mot sjukhuset i staden Serêkaniyê. Sajten skriver även att det finns bevis för att kemiska vapen har använts.

Enligt en kvinnlig sjukhusanställd är kvinnor och barn måltavlor. Sjukhuspersonalen kommer arbeta till slutet, säger hon enligt ANF News. Även ambulanser ska ha angripits.

Enligt kurdledda SDF och regimvänliga medier i Damaskus är det sjukhuset i byn Oum El-Kheir utanför Ras al-Ayn som träffades av turkisk flygattack, rapporterar Kassem Hamadé."

"Under fredagen publicerade människorättsorganisationen Amnesty International ett pressmeddelande där turkiska styrkor anklagas för krigsbrott under offensiven.

Det handlar om ”Allvarliga kränkningar och krigsförbrytelser, inklusive summariska dödanden och olagliga attacker”, skriver organisationen."

"Hit till sjukhuset i syriska Teltamer kommer offren för det turkiska granatregnet över gränsstaden Ras al-Ain, barn, kvinnor och män, nästan alla civila. Hittills har sjukhuset tagit emot 600 skadade och över 100 döda. Expressens fotograf Niclas Hammarström och reporter Magda Gad skildrar kriget inifrån nordöstra Syrien. Se bilderna från sjukhuset."

Erdogans fosfor? offer

 

 

You must be logged in to comment.