Stoppa Bonniers och andras ägarkoncentration i media kräver Populisterna

Monday, 12 March 2018 22:52

Riktigt skönt att se censurledarna inom Bonnierkoncernen springa gatlopp i de modiga alternativa media. Sorgligt att se Janne Josefsson från SVT:s UG dra svansen mellan benen. Skönt också att se hur lätt Google gör det för sig att censurera utan att ta hänsyn till juridiken, som i kommunistdiktaturen Kina.. White TV har sedan länge smygcensurerats av Google.

"Är det rimligt att ägarfamiljer i Sverige ska bestämma vad som dyker upp i Googles sökresultat? Reportrar utan gränsers ordförande Jonathan Lundqvist riktar nu kritik mot Bonniers krav på nätcensur."

frågar sig ofria Fria Tider. "Familjen Bonnier har den senaste veckan låtit sina tidningar Expressen och Dagens Nyheter engagera sig i ett drev av sällan skådat slag, riktat mot den amerikanska nätjätten Google. .....

I DN Debatt skriver Lundqvist att vi nu har fått en "märklig situation där både företrädare för mediebranschen och vissa politiker tycker att det är en rimlig ordning att ett amerikanskt företag agerar grindvakt till den svenska offentligheten".

När det gäller Granskning Sverige, som Bonnier lyckades få avstängda från Youtube, konstaterar Jonathan Lundqvist att personerna bakom satsningen av allt att döma inte har gjort sig skyldiga till några brott. För att vika sig från Bonniers påtryckningar tvingades Google hänvisa till att Granskning Sverige bröt mot upphovsrätten eftersom filmklippen innehöll skärmdumpar från artiklar."

Det nya svenska Partiet Populisterna (POP), som  varken är vänster eller höger utan framme, kräver ett förbud att en (juridisk) person eller koncern får äga mer än ett medium. När POP har fått makten kommer Bonniers att tvingas att välja vilket medium de vill ha kvar. En av lögntidningarna, reklamförpestade TV4 eller något annat. Samma gäller för Mittnytts folk.

I USA är det bara fem ägarfamiljer som bestämmer hela mediabilden. I Sverige är det ännu mindre och nu har vi fått uppleva svart på vitt hur denna ägarkoncentration bland svenska media har lett till flera av de mest öppna och grova censurfall i Sverige.

Bort med regeringen och Bonniers samt andras maktkoncentration i Sverige. Den 9 september 2018 får ni avgöra.

Populisterna 2018

- omtanke och förnuft

Annan Bonnierkritik på WTV:

Bonnier huvudansvarig för våldtäkt hot mot Fabian Fjällings döttrar och fru; Säpo sviker

Google + Bonnier censur à la Kina av Granskning Sverige, YouTube kanal stängd;

 

 

You must be logged in to comment.