Protest mot SVT:s censur av Ukrainafilm på bred front

Saturday, 30 April 2016 00:00

källa

SVT fortsätter att gräva sin egen grav. "SvT har aviserat att man 1/5 skulle sända en fransk film ”Ukraina: revolutionens mörka sida” av en prisbelönad fransk filmare. Den har visats i TV i Frankrike. SvT – Ukraina revolutionens mörka sida.

Detta har nu stoppats. SVT meddelade onsdagen 27/4 ”SVT har idag beslutat skjuta upp visningen av den franska dokumentären ”Ukraina: revolutionens mörka sida” tills vidare.” Fransk dokumentär från 2015 av Paul Moreira. Originaltitel: Ukraine: The Masks of Revolution." skriver vänsterbloggen jinge.se med rubriken

Protestera! SvT stoppar film om Ukraina – på falska premisser?!

Högerbloggen Nyheter Idag instämmer:

Statstelevisionen censurerar kontroversiell dokumentär — Kritikerna rasar: “De är ryggradslösa”

Båda bloggar ger en länk till en namninsamling.

Även de bloggar som varken är vänster eller höger utan framme som Pål Bergström och vaken.se instämmer i kritiken.

"Nils Karlsson och Donbassföreningen anklagar SVT för att vara utan ryggrad.

– Detta visar bara att SVT varken är en allmännyttig eller neutral nyhetsorganisation utan styrs av andra intressen. Det är uppenbart att SVT utsatts för påtryckningar och fallit till föga till skillnad från BBC 2 som beslutat sig för att visa filmen, men också till skillnad från arrangörerna av Atens filmfestival, som visade filmen Krim — vägen hem trots påtryckningar från Kiev-juntan, säger Nils Karlsson.

Varför får tyskar och fransmän se filmen, men inte svenskarna? Är vi omyndigförklarade, eller är det så enkelt att sanningen inte får komma fram, frågar Nils Karlsson som berättar att Donbassföreningen undersöker möjligheterna att stämma SVT och nu planerar att visa filmen offentligt i egen regi." anklagar Nyheter Idag (fet genom White TV)

Sverige kommer att må bättre utan censurpolitruken SVT!

 

 

You must be logged in to comment.