Inspektionen för vård och omsorg IVO hjälper pedofiler

Saturday, 23 March 2019 21:59

VeckoRevyn vågade ge gehör till modiga medarbetare på HVB-hem i Malmö-trakten, som har slagit larm om sexuellt våld mot barn av vårdare och andra.

"Larm om våldtäkt, sexuellt utnyttjande av barn, utbrett drogmissbruk och personal som misshandlar boende. Nu berättar källor till VeckoRevyn om vad som egentligen hände bakom stängda dörrar på tre HVB-hem i Malmö. Samtidigt kan VeckoRevyn avslöja att flera inom bolaget är dömda för allvarlig brottslighet.

Det var en sen höstkväll när Aida kom hem till sitt rum på behandlingshemmet för unga tjejer i Malmö. Hon hade druckit och mådde inte bra. ...... Amir, som den här kvällen jobbade som nattpersonal på behandlingshemmet, knackade lätt på hennes dörr innan han kom in och stängde dörren bakom sig......

Amir sa till Aida att han ville trösta henne, men började istället ta på Aidas kropp.   ......

Efter den kvällen så fortsatte Amir komma in i Aidas rum. Trots att Aida berättade för flera i personalen om de sexuella övergreppen så hände ingenting. Det skulle ta nästan ett år innan Amir till slut ska ha blivit förflyttad till ett annat HVB-hem – inom samma vårdbolag.  ....

Övergreppet mot Aida är varken det första eller enda sexuella övergrepp som det rapporterats om på något av bolagens HVB-hem. Det är inte heller första gången som ett övergrepp ska ha tystas ner av bolagets ledning.

I brevet till IVO framgår det att en anställd, Sofia, vid ett tillfälle bevittnade en gruppvåldtäkt. Det sker några år innan den anonyma anmälan når IVO. Sofia jobbade det sena kvällspasset när hon reagerade över att flera av ungdomarna på HVB-hemmet hade samlats i ett och samma rum. Skrik, skratt och andra ljud kom från sovrummet. Hon fick tränga sig genom gruppen av ungdomar och på en säng i mitten av rummet låg en femtonårig tjej, helt stilla, till synes okontaktbar och kraftigt påverkad av något. Flera killar turades om att våldta henne. När Sofia började skrika skyndade sig ungdomarna ut ur rummet.

Sofia anmälde händelsen till bolagets ledning, både via mejl och genom att personligen söka upp dem. Men istället för att anmäla händelsen till IVO, vilket ledningen är skyldiga att göra vid allvarliga missförhållanden, så ska Sofias tjänst ha avslutats. Ledningen hotade med att stämma henne för förtal om hon berättade om gruppvåldtäkten och vägrade dessutom betala ut hennes sista, innestående löner."

källa

Trots att IVO fick info om dessa missförhållanden och trots att flera inom bolaget som driver dessa HVB-hem är dömda brottslingar, så stänger IVO inte dessa misskötta hem. Detta uppmärksammade Expressen också.

Här ett IVO-pedoskyddarfall som först uppmärksammades februari 2022.

Annat om svenska pedofila nätverk på WTV:

Pedofilring styr LVU-barnomhändertagande enligt Ove Svidén;

Stoppa tvångsomhändertagande av barn, Kristianstad soc gynnar pedofiler+dråp;

 

 

You must be logged in to comment.