Vad förtiger media om Sabuni-avhoppet? Kärlek till Reinfeldt?

Monday, 21 January 2013 22:01

Jag tittade på Rapport ikväll, då jag såg löpsedeln om jämställdhetsministerns Nyamko Sabunis avhopp. Jag ville veta varför så plötsligt. Men SVT teg på ett oförskämt sätt om denna nyckelfråga. Även Aktuellt gav ingen klarhet.. TV 4:s Anders Pihlblad ställde i alla fall frågan, men medgav att han inte visste varför. Det var ärligare journalistik.

Avhoppet var väl planerat inom regeringen, men det konstiga är, att Sabuni också lämnar sin riksdagsplats, trots att den mycket sympatiska Maria Arnholm inte sitter i riksdagen.

De skäl som spekulerats i, Sabunis debattartikel om kvinnokvotering inom näringslivet eller hennes uttalande, att inte hänga med efter valet 2014, kan inte vara bärande.

På nätet spekuleras i att Nyamko Sabuni skulle ha varit skälet, att statsministern Fredrik Reinfeldt och frun Filippa gick skilda vägar. Helena Palenas blogg har idag fått ovanligt mycket besök. Hon frågade redan i somras:

"Är Fredrik Reinfeldt och Nyamko Sabuni ett par?"

 

Det är ett djävla sätt av SVT att förtiga för allmänheten, varför Sabuni plötsligt avgått så överraskande. Det är solklart att SVT vet sanningen, annars hade de inte censurerat bort frågan i Rapport, varför Sabuni avgick!

Se TV4:s vettiga journalistiska reaktion här:

http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=2261703

 

 

You must be logged in to comment.