Tysk polis slog till mot 4 ISIS-terrorister som smugglades in som flyktingar i höstas

Thursday, 04 February 2016 20:19

källa: 2016-02-04 arresterad ISIS-terrorist i Tyskland

Det har varit tyst i svenska media om att tysk polis gjorde ett stort tillslag i morse mot fyra ISIS-terrorister, som hade smugglats in som vanliga flyktingar via Balkanrutten till Tyskland. De hade ljugit om sin identitet och att de varit från Syrien. I själva verket var den 35-åriga terrorledaren och hans också gripna 27-åriga hustru från Algeriet, där de varit internationellt efterlysta för medlemskap i terrororganisationen ISIS/Daesh. De greps på en asylförläggning i delstaten Nordrhein-Westfalen i samhället Attendorn i Sauerland, där jag av en slump åkte förbi idag.

Terrorledaren skall ses på fotografier med ISIS-chefsplaneraren för terrordåd.

I det över halva Tyskland av Verfassungsschutz (tysk säkerhetstjänst för inlandet) samordnade tillslaget greps en annan 45-årig man från Algeriet i Berlin-Kreuzberg.

Den fjärde, en 26-åring som bodde i Hannover-området i delstaten Niedersachsen, lyckades smita. Han skall enligt DPA ha haft mycket beröring med belgiska Molenbeek dit han reste minst en gång under de senaste veckorna. Samröre med Daesh-attentatsmännen i Paris 13/11 2015 förmodas. Många av dessa kom också från Molenbeek.

Enligt åklagaren var deras gemensamma mål ett terrorattentat i Tyskland, enligt vissa media var målet Berlin på centrala Alexanderplatz. Det hela skall fortfarande ha varit på planeringsstadium.

De i Tyskland i smyg opererande Daesh-terroristerna, som är en del i av den insmugglade ISIS-armén, var mycket försiktiga. De ringde krypterat med sina mobiler och bytte dem och sina identiteter ofta.

Enligt Verfassungsschutz war de fyra inte de enda IS-terrorister som gömt sig bland flyktingströmmen in i Europa. Sammanlagt har 19 liknande förundersökningar inletts rapporterar Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Redan igår varnade chefen för Verfassungsschutz, Hans-Georg Maaßen, inför den stora faran, att ISIS-terrorister har smugglats in bland den stora migrantströmmen till Europa.

Andra ISIS-varningar för Europa på White TV: Nya insmugglade ISIS-terrorister gripna i Tyskland:

Fångat ISIS-terrorist har karta över Berlin med attentats mål enligt kurdisk källa;

Hemlig ISIS-armé insmugglad, skall slå till mars 2016

Har skräckfartyget i Varberg levererat vapen till ISIS-armén i Sverige?

Hos AB:  Uppgifter: Stor terrorcell skulle slå till i Europa

Liten filmsnutt hos Der Spiegelhttp://www.spiegel.de/politik/deutschland/islamisten-in-berlin-und-nrw-foto-zeigt-hauptverdaechtigen-mit-sturmgewehren-a-1075914.html

 

You must be logged in to comment.