Upprop att stoppa Arctic Challenge Exercise 2015 världens största militära flygövning

Thursday, 23 April 2015 21:56

källa; Sveriges stolthet JAS 39 Gripen, som är så svårt att sälja därför att USA saboterar för Saab hela tiden; ett till skäl att bojkotta NATO

"Under perioden 25 maj till 5 juni arrangerar Sverige, Finland och Norge en internationell flygövning, där Norge är övningsledare och ansvarig för övningen. Övningen som kallas Arctic Challenge Exercise 2015, ACE 15, genomförs för andra gången inom ramen för det nordiska samarbetet och det cross border-avtal som finns mellan länderna. Övningen är en vidareutveckling av tidigare års genomförda flygövningar och är planerad att genomföras vart annat år.

I år deltar cirka 115 flygplan inklusive tankerflygplan och ledningsflygplan från nio olika länder. Som mest kommer cirka 90 stridsflyg vara i luften samtidigt. I övningen medverkar cirka 3 600 personer, varav cirka 2 000 är övade.

Övningsscenariot är en internationell fredsfrämjande krishanteringsinsats under FN-mandat.

Målsättningen med ACE 15 är att piloter från flera nationer får samöva med olika flygplanstyper i stora sammansatta flygstyrkor där taktik och procedurer övas i en realistisk hotmiljö med simulerade luftvärnssystem. För de svenska förbanden innebär det att vår operativa effekt ökar genom att vi tillsammans med andra kan verka i Sverige och vårt närområde.

ACE 15 kommer även ge möjlighet till att öva värdlandsstöd, host nation support. Dessutom kommer lufttankning att övas.

Övningen kommer att bedrivas från fyra olika flygbaser och tre länder ? Norrbottens flygflottilj i Luleå, Bodö flygbas (Bodø hovedflystasjon) och Örland flygbas (Ørland hovedflystasjon) i Norge samt Lapplands flygflottilj (Lapin lennosto) i Rovaniemi Finland. Huvudbas för övningen är Bodö, där även övningsledningen kommer att verka från." informerar försvarsmakten.

Mot detta reagerar många kända svenska kulturpersonligheter på DN Debatt:

”Nej till Sverige som värdland för Natos militära övningar”

"Stoppa nya avtalet. Om en dryg månad deltar sex Nato-länder i världens ­största f­lygövning i Norrland. Ett nytt avtal som snart börjar gälla för Sverige ännu närmare Nato. Vi tror inte på militär upprustning, och den nuvarande Nato-politiken gör Sverige till gisslan i det internationella spelet, skriver 31 kulturarbetare och debattörer."

White TV:s Henning Witte och hans far har själv varit NATO-officerare. Under det kalla krigets tider var NATO ett viktigt instrument för världsfreden. Med kalla krigets slut och Warszawapaktens upplösande har NATO dock mer och mer missbrukats och degenererats till värdens största terror organisation (North Atlantic Terror Organisation).

Bara alla de terrordåd som NATO:s Stay Behind grupper begick i Italien, Belgien, Luxembourg, Tyskland, Sverige och andra länder är ett skrämmande vittnesmål. Sedan terrorbombningen i Jugoslavien och Libyen, där Sverige deltog att förstöra Nordafrikas mest blomstrande land.

Trots att Sverige är en hemlig NATO-medlem skall landet distansera sig från denna djävulska pakt och bli neutralt på riktigt.

Här är länken till uppropet: Stoppa ACE Arctic Challenge Exercise

NATO info på White TV: Sverige hemlig Nato-medlem;

Nya bevis: NATO + deras Stay Behind tentakler är ett terroristnätverk;

NATOS hemliga Stay Behind arm finns även i Sverige: Arla Gryning;

IMF, Världsbanken, USA, NATO och EU slaktade Jugoslavien;

Ingen bryr sig längre om Libyen och NATO:s brott mot mänskligheten där;

Stoppa ACE och NATO from Henning Witte on Vimeo.

 

You must be logged in to comment.