Nästa del av finanskrisen är här, köp guld- och silvermynt för madrassen

Monday, 29 June 2015 11:07

källa Aftonbladet: uttagsanstormning, bank run, i hela Grekland

Många har varnat för nästa finanskris. Ingen kunde dock säga exakt när den kommer. Simon Parkes hade först hört oktober 2015, men korrigerade för några månader sedan datumet till juli 2015. Han verkar ha rätt, som vanligt. När banker håller stängd i en hel vecka i ett helt land, när börser faller världen över, när folk panikartat tar ut sina pengar i ett bank run, uttagsanstormning, och när bankaktier rusar ner för ett brant stup, då är finanskrisen ett faktum.

Och tro inte att Sverige förblir förskonat. Bankerna och ekonomin är så tät sammanflätade idag, att Greklandskrisen drabbar alla, mer eller mindre. T.o.m. börserna i Kina gick ner trots att deras centralbank sänkte räntorna under helgen. I Sverige sjönk börsen under förmiddagen med minst två procent, i Tyskland med 4,4 %.

Den här finanssmällen kommer att bli betydligt större än den från hösten 2008, då ännu större mängder fiat-pengar är i omlopp vid sidan om ländernas bruttoinlandsprodukter och då vansinniga vadslagningar (derivat) har nått nya rekord efter 2008. En viktig orsak är också att bankerna inte längre kan hitta tillräckligt med nya låntagare, för att kunna slussa nya pengar i den svårt sjuka finanskroppen.

Informera dig om finanskrisen på White TV:

G20 och Financial Stability Board (FSB) vill stjäla dina besparingar och pensionspengar;

EU:s bail-in/bankräddning en bluff;

Ingen ställer systemfrågan mot bankerna i Greklandskrisen;

 

You must be logged in to comment.