Stort TACK Göran Persson

Wednesday, 17 August 2011 23:06

Göran Persson har drivit en mycket bra finanspolitik för Sverige, först som finansminister och sedan som statsminister. Hans sanering av statsfinanserna har lett till att Sverige idag har de bästa statsfinanserna i EU (bortsett från fusk landet Luxemburg). Anders Borg är en nolla jämfört med Göran Persson (och jag är och har inte varit socialdemokrat). Borg kom till ett dukat bord. Det måste komma först ett erkännande från utlandet, Storbritanniens premier David Cameron, att även svenska media besinnar sig att berömma Göran Persson.

Det var dessutom tack vare Göran Persson att Sverige stannade utanför EMU, alltså slapp Euron (Teuro i Tyskland, då allt blev dyrare). Han är nämligen emot Euron. Detta framgår tydligt av hans bok Den som är satt i skuld är icke fri, Atlas 1997, ISBN 91-89044-06-1, sida 182:

"När det gäller möjligheterna att genomföra EMU utan inslag av överstatlighet kastas jag mellan tvivel och hopp. Det kanske är så att det går att hantera en monetär union utan att man för den skull lyfter bort vår frihet att utforma välfärdspolitiken. Men jag är inte övertygat och jag är inte säker. Så länge jag inte är det tycker jag inte heller att jag kan rekommendera svenska folket att säga ja till ett sådant projekt."

sida 180: "Sannolikheten för att EMU driver fram en gemensam finanspolitik får betecknas som allt annat än försumbar. Enligt min mening är det inte möjligt att föra en europeisk finanspolitik utan att det också byggs upp gemensamma europeiska politiska organ. Då hamnar vi förr eller senare i en överstatlighet som en stor majoritet europeiska medborgare är oförberedda på och som många inte heller önskar."

Så sant! Nu i dagarna beslutade Tyskland och Frankrike att just bilda ett sådant organ. Småländerna struntas i.

sida 181: "Jag vill inte ha en federation (EU blir en enda stat, anmärkning av White TV) av det enkla skälet att jag tror att det skapar ett enormt avstånd mellan beslutsfattare och folket."

Göran Persson har helt rätt att han sammankopplar Euron med en odemokratisk överstatlighet.

Svenska massmedia pressade Göran Persson länge på ett oförskämt sätt att ta ställning till EMU, men han fördröjde svaret och omröstningen. Till slut tog han motvillig ställning i en utländsk tidning, Financial Times.

Detta visar tydligt att det hemliga etablissemanget bakom kulisserna utövade så stora påtryckningar mot Göran Persson att han mot bättre vetande tog ställning för Euron. Han ville inte sluta som Anna Lindh eller hennes papa Olof Palme. Men han kämpade bakom kulisserna emot Sveriges medlemskap i EMU. Han lät tunga s-politiker som Margareta Winberg och Leif Pagrotsky kampanja mot Euron. Om han hade velat så hade han kunnat bestämma att socialdemokraterna skulle tala med en och inte två tungor i EMU frågan. Han var ju inte känt för en mjuk ledarstil.

Tack vare Göran Persson har ränteläget i Sverige varit betydligt lägre än i Euroland. Sverige har kvar sina två viktigaste regulativ: att kunna "trycka" så mycket egna pengar som Riksbanken vill och att kunna devalvera. Därmed har Sverige kunnat bevara en viss del av sin självständighet från byrokratmaffian i Bryssel.

Göran Persson har också haft en bra attityd i Estonia frågan. Han ville att sanningen skulle komma upp från havsytan och gav därför Röda Kors chefen Peter Örn i uppdrag att leda Estoniakommissionen. De kom med rekommendationen hösten 1998 att samtliga kroppar skulle bärgas. Då många kroppar var sargat genom explosionerna betydde det att sanningen om Sveriges värsta massmord genom tiderna skulle komma upp.

Bara några timmar efter Örns rekommendation ringde USA:s president Bill Clinton till Göran Persson trots att inget aktuellt stod på dagordningen. Mona Sahlin bestämde då som ansvarig Estonia minister att strunta i Örns arbete. Hundratals kroppar och sanningen skulle inte tas om hand.

Mona Sahlin var 1996 på Bilderbergmötet. Göran Persson har aldrig  varit där! Men Anders Borg........

Tack vare Göran Persson har Sverige nu inga större bekymmer med att betala till slarviga Euro-länder och bli hängd av en Eurobond som säkert dyker upp snart.

P.S: Det var jättesvårt att hitta bra videosnuttar om Göran Persson. De flesta är negativa eller förlöjligar honom...

 

 

You must be logged in to comment.