Det var naturligtvis Blod-Zelenskyj som satt kärnkraftverket Zaporizjzja i brand! Bara han kan få fördelar av denna terrorakt! Upd 13.8

Sunday, 11 August 2024 19:53

Källa för båda Omni:

"Volodymyr Zelenskyj uppger att Ryssland har anlagt en brand vid området runt det ukrainska kärnkraftverket Zaporizjzja. Bilder från platsen visar öppna lågor och en svart rökpelare.

Han skriver att strålningsnivåerna för närvarande är normala.

”Men så länge de ryska terroristerna har kontroll över kärnkraftverket är situationen inte, och kan inte vara, normal.”

Zelenskyj skriver också att Ryssland måste hållas ansvarigt.

De ryska styrkorna som ockuperat kärnkraftverket säger i ett uttalande att en brand brutit ut i närheten av kyltornen vid anläggningen och att släckningsarbete pågår."

och från Omni:

IAEA: Brand vid Zaporizjzja utgör ingen säkerhetsrisk

"Det internationella kärnenergiorganet IAEA uppger att branden vid kärnkraftverket i Zaporizjzja under söndagskvällen inte utgör någon säkerhetsrisk.

IAEA skriver i ett uttalande på X att mörk rök ska ha skådats vid kärnkraftverkets område efter flera explosioner.

Kärnenergiorganets experter ska ha fått information om en påstådd drönarattack mot ett av kyltornen i området."

 

Att Ukraina attackerar atomkraftverket Zaporizjzja mycket ofta är ingen större nyhet längre.

I motsats till alla Väst-media som ljuger och pekar ut Putin att attackera  sitt eget område så pekar IAEA ingen ut. Men de vet att Ukraina låg bakom drönarattacken ikväll, men tiger som vanligt!

 

Update 13.8.2024: från MI6 Kristoffer Hell Newsvoice:

"Enligt Larry C. Johnson, tidigare underrättelseanalytiker från CIA, var syftet med Zelensky-regimens intrång i ryska Kursk att ockupera kärnkraftverket där i hopp om att tvinga Moskva att överge kärnkraftsverket i Zaporosjye, som sedan en folkomröstning hösten 2022 är en del av Ryssland.

.... När de ukrainska soldaterna, motsvarande en brigad i storlek, gick över gränsen synes Ryssland oförberett. Problemet för Kiev och dess uppdragsgivare NATO blev istället den ryska arméns fenomenala reaktionsförmåga.

På mindre än ett dygn var ca 1500 av de mellan 2000 till 3000 ukrainska soldaterna döda och drömmen om att ta ett civilt kärnkraftverk som gisslan död och begraven.

Efter att situationen stabiliserats signalerade Rysslands president Vladimir Putin att kriget i Ukraina inte längre kommer att nås vid förhandlingsbordet utan på slagfältet."

 

Se även på WTV:

Russian media more credible because West does sabotage them, Zaporozhskaya false Ukraine flagg;

 

 

You must be logged in to comment.