White TV avråder från Bitcoin: luktar pyramidspel

2013-04-09 21:49

Även mainstream media tar nu upp det digitala betalsystemet Bitcoin. SVT:s Rapport hade ett ytligt inslag idag den 9 april 2013, men borde har varnat betydligt mer, vilket förstärker misstanken att Mossad eller CIA ligger bakom. Även Max Keiser yttrade sig positivt, vilket låter varningsklockorna ringa. Keiser är kontrollerad opposition. Cornucopia skriver efter Bitcoin-crashen: "Det är strålande underhållning att se Max Keiser försöka förklara bort sig på Twitter, efter att ha tokhaussat bitcoin och lurat på Keiserfårket det hela. En bankman rapporterade via Twitter om en kund som sålde guld för 100 000 USD och köpte bitcoin nyligen, mot bankens rekommendation. Whoops."

Källa

Hur den digitala alternativvalutan fungerar kan läsas här. Nedan kommer de punkter, varför White TV avråder att delta i spelet:

1. Ingen vet vem som grundade Bitcoin. Satoshi Nakamoto är ett pseudonym och ingen vet vem eller vilka som ligger bakom, då eller nu. Namnet finns inte i det japanska språket. Det låter bara japanskt för en västerlänning. Det är mycket skumt, att vi inte får veta vilka som ligger bakom. Enligt den tyska Internet-portalen Kopp-Verlag, som numera kontrolleras av tyska säkerhetspolisen BND, som i sin tur tyglas av Mossad, gömmer sig förmodligen den ryska matematikern Grigori Perelman bakom det japanska namnet. Skapare med ärliga avsikter skulle öppet ge sig till känna som James Turk från det mycket seriösa förtaget Goldmoney.

Grigori Perelman är förmodligen grundaren till Bitcoin; Wikipedia: Grigori Perelman was born in Leningrad, Soviet Union (now Saint Petersburg, Russia) on 13 June 1966, to Jewish[7] parents, Yakov (who now lives in Israel)

2. Ingen vet vem som ägde de första bitcoins och hur många de var.

3, Ingen känner till antalet bitcoins idag. Att lita på anonyma uppgifter från grundarna på nätet är barnsligt naivt.

4. Det går lätt att tvätta pengar och köpa illegala ting som knark och vapen med det här instrumentet. Al CIA-da jublar säkert.

5. Ingen myndighet övervakar. I Europa borde Bitcom ha statligt tillstånd enligt reglerna om betalinstitut. Om Bitcom vore seriöst, skulle de skaffa sig ett sådant tillstånd. Finansinspektionen skulle då kolla upp, om personerna bakom är pålitliga.

6. Det finns ingen statlig insättningsgaranti som täcker förlusten.

7. Det förekommit flera gånger att hackers har stulit folks bitcoins, då systemet är osäkert.

8. Om du lagrar dina bitcoins hemma på din dator eller liknade elektroniskt redskap och detta förstörs, så har du förlorat allt.

9. Ingen vet hur prissättningen fungerar. Det finns ingen börs eller handelsplats som sätter priset och naturligtvis ingen övervakning heller.

10. Det finns ingen garanti att bitcoins enbart föds genom "mining". De som ligger bakom kanske lanserar betydligt fler bitcoins än vad de medger. Vem kan kontrollera deras uppgifter och datorprogram? Vem vet om open source principen verkligen stämmer på alla områden?

11. Vem garanterar att det inte kan bli fler än 21 miljoner bitcoins totalt? Redan denna påstådda begränsning gör systemet fullständigt odugligt för en alternativ valuta och gynnar dem, som var först, vilket är typiskt för ett pyramidspel.

12. Det som också irriterar väldigt mycket är att bitcoins inte har ett intrinsiskt värde, som guld- eller silvermynt, (att Max Keiser påstår raka motsatsen avslöjar honom som oärlig även i den punkten). Metallen i sådan valuta har alltid ett värde i sig. Bitcoins är inte heller uppbackat av arbete, vilket vanliga komplementärvalutor à la Wörgl är.

13. Arbetet görs istället av datorer och ingen vet, hur många trojaner, rootkits och annan skit man laddar ner med Bitcoin-programmet. Vem ger garantin, att din dator inte räknar också ut andra saker än bitcoinkoder, som vi inte har en aning om. Så här alarmerar AB: "Personerna bakom Zeroaccess använder sig av de smittade datorerna för att med datorkraften utföra beräkningar som skapar internetvalutan bitcoin och genom att styra stora trafikmängder till annonser."

14. Elen för att göra beräkningarna kan kosta mer än eventuella bitcoins du tjänar på det hela.

15. Bitcoins har inget värde i sig. Du måste hitta en annan idiot som är villig att betala för dina bitcoins.

16. Mycket talar för att sådana betalningar och värdeökningar enbart eller huvudsakligen kommer till stånd genom att nya medlemmar rekryteras, vilket också är en nödvändig ingrediens för ett pyramidspel.

17. Detta, punkt 16, och omständigheten, att ingen produkt utvecklas eller förbättras, som sedan kan köpas, utan enbart värdet på insatsen i sig stegras, gör misstanken överhängande att Bitcoin är ett enligt lotterilagen förbjudet pyramidspel.

18. Detta kan medföra att deltagandet kan vara kriminellt och straffbart.

19. Bitcoin är inget legalt betalningsmedel, legal tender. Skatter och liknande avgifter kan inte betalas med befriande verkan med bitcoins. Över huvud taget är produkterna som kan köpas med Bitcoin väldigt få. Enligt tips till White TV kan dock förbjuden porr köpas via Bitcoin, typiskt.

20. Bitcoin verkar vara ett skickligt avledningsmanöver. Alla som är missnöjda med det befintliga finanssystemet skall dras dit. Men Bitcoin är inget riktigt alternativ till det befintliga systemet, då det varken uppfyller de krav som den Österrikiska Skolan ställer, nämligen att det skall finnas ett intrinsiskt värde i varje bitcoin som i ett guld- eller silvermynt och att regressionsteoremet enligt Ludwig von Mises tillgodoses. Inte heller de krav som den Vita Skolan för fram respekteras, nämligen att varje bitcoin är uppbackat av arbete. Bitcoin-valutan skulle inte kunna existera utan det bestående fiat-money systemet, därför det är helt beroende av att man kan växla bitcoins till dollars eller euros. Risken är därför stor att en Bitcoin-fan inte ställer den systemkritiska frågan längre.

21. Cornucopia skriver den 11 april efter Bitcoin-kraschen: "Dessutom är transaktionstiderna för bitcoin timslånga. Det kan ta 1-2 timmar, utan överbelastningsattacker, att genomföra en transaktion med bitcoins. Ska jag sedan växla över till riktiga pengar tar det ytterligare 1-2 timmar, eventuellt ännu mer om flera steg ska vara inblandade. På dessa säg 2 - 6 timmar kan värdet alltså krascha brutalt. Kort sagt går det inte att göra affärer i bitcoin, då man när som helst kan drabbas av massiva förluster som säljare av varor eller tjänster."

Svenska Finansinspektionen borde definitivt gå ut med en aktuell varning nu, när det publiceras så mycket om Bitcoin. ECB har i alla fall gått ut med ett höjd pekfinger, trots att de inte är säkra, om det handlar om ett pyramidspel, då Bitcoin är så hemligt, att det är svårt att få grepp om dem.

Men många på nätet anser, att Bitcoin är ett tvättäkta pyramidspel, Ponzi scheme.

Det säkraste sättet att rädda sina pengar undan vårt kriminella banksystem, som kommer att slå till även i andra länder än Cypern, är att spara i fysisk guld eller silver som lagras hemma eller evt. på bankfack eller Goldmoney och liknande seriösa bolag.

Se även White TV:s inslag om Bitcoin-crash den 10 april 2013

Bitcoin Ponzi Scheme kraschat igen;

Kryptopyramidspelet Bitcoin kan manipuleras+Bitcoinbank rånad på 1 M USD;