Handelsbanken och Swedbank stoppar överföringar till Palestina men inte Israel! Fy skäms Göran Persson!

2024-01-03 12:07

Update från Newsvoice 5.3.24:

"Innan och under Israels folkmord i Gaza har USA och Europa bistått Israel med generösa mängder vapen och finansiella investeringar.

Utsträckningen av specifikt europeiska investeringar i företag som är direkt involverade i illegala israeliska, koloniala bosättningar på Västbanken beskrevs mycket noggrant i en gemensam rapport av 25 europeiska organisationer från december 2023, Don’t Buy Into Occupation (1).

.......

Rapporten visade att Swedbank, Industrivärden, Skandinaviska Enskilda Banken, Svenska Handelsbanken, Alecta och Pensionsfonderna har sådana investeringar och finansiella kopplingar till företag som deltar i Israels bosättningar, värda hundratal(s) miljarder kronor, och gör sig därmed skyldiga till illegal verksamhet under internationell lag."

 

Nya Dagbladet kom med ett intressant inslag:

Swedbank stoppar överföringar till Palestina

"När Hanan Abunasser ville göra en överföring från sitt privatkonto till sin systers konto lät ansvariga på Swedbank meddela att ”Palestina är stängt” med hänvisning till att man inte vill riskera att finansiera ”terrorism” eller ”penningtvätt”.

Palestinier bosatta i Sverige tillåts alltså inte längre att själva använda bankens tjänster för att skicka pengar till sina familjemedlemmar och anhöriga som är fast i krigets Gaza.  .....

Det handlade om cirka 1000 israeliska shekel, motsvarande cirka 3000 kronor – ungefär en månadslön i Gaza. Hanan berättar att bankpersonalen var mycket tydlig med att det inte gick att föra över pengar till Palestina.

......  Handelsbanken och flera andra mindre banker genomför i dagsläget inga privatöverföringar alls till Palestina."

Detta påvisar återigen att de svenska bankerna är under Mossad-kontrol för att kunna missbruka dem till penningtvätt! :

Den 26 september 2021 skriver ofria Fria Tider:

"Efter att ha fått tillgång till Encrochat-materialet kallade polisen upp storbankerna för att svara på frågor om penningtvätt, och flera personer kunde sedan gripas. Men vad bankerna förmodligen inte hade räknat med var att de gripna visade sig vara beslutsfattare på bankerna."

 

Se även på WTV:

Handelsbankens + övrigas penningtvättavdelningar öppnar för maffian. NOA/Staaf slår larm om kriminella ledande anställda hos alla banker;