Igen fusk med guldet

2013-04-27 21:55

SvD hade den 24 april 2013 ett intressant inslag: "Är guldet nästa subprimeskandal?" Till det hade de länkat filmen The Secret World of GOLD. Nästa dag var filmen borta med hänvisning till upphovsrättsbrott. Men filmen finns i sin fulla längd kvar på YouTube med samma titel. White TV visar den här nere. Var innehållet för hett?

Filmen är trots allt ganska ytlig. Inget om Nazi-guldet som smugglades till Sydamerika. Inget om att brittiska MI6 gjorde en deal med Hitlers andre man, Martin Bormann, att han fick asyl I England i utbyte mot info vart Nazi-rånbytet inkl. det rånade guldet befann sig.

När man gör en film om manipulationen med guldet och dess prissättning bör en seriös filmmakare alltid nämna att GATA är den ledande organisationen i att avslöja fusket med guldpriset. Filmen nedan med Mike Maloney nämner dem.

När guld- och silverpriset störtdyker på det här sättet kan vi alltid utgå ifrån att kriminell fusk ligger bakom

Det extrema guldprisraset den 12-15 april 2013 berodde på att många ville ha fysisk leverans på sin guld efter osäkerheten på Cypern. Precis som vanliga banker så klarar bullion bankerna inte heller av en uttagsanstormning. Alltså tar man till det vanliga bankster knepet, man fuskar. Hur? Man säljer guld genom naken blankning i stor omfattning, vill säga man säljer guld som man inte har. Detta borde förbjudas.

Trots sådana brottsliga attacker på guldpriset är köp av fysisk guld och silver det säkraste av allt just nu. Låt er inte skrämmas. Efter Cyperns bail in rån gick det knappt att köpa guld. Efterfrågan var enorm. Därför borde guldpriset egentligen ha stigit.

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.