Alla borde köpa guld och silver, även Riksbanken

2011-10-09 22:29

Guld och silver har gått ner ovanligt starkt de sista veckorna. Detta är som vanligt resultatet av en konspiration för att skrämma alla som dristar sig att köpa ädelmetaller och därmed utmanar fiat-money systemet. Tar man inte centralbankerna till hjälp för att pressa guldpriset, går man över till derivatmarknaden. Det sägs att det var stora Margin Calls som tryckte ner guld- och silverpriset. JPMorganChase håller 80% av guldderivaterna i världen, resten innehas av HSBC. JPMorganChase är Rothschild styrda och ökända för att trixa.

Tidigare (från 80-talet till 2001) räckte medlen att hålla guld och silver helt nere. Sedan var de slut och man fick nöja sig med en kontrollerad uppgång. Alltid när priset blir extremt högt så intervenerar den osynliga storfinansen för att skrämma folk från att göra det enda vettiga: att fly från osäkra aktier, fastigheter etc. till säkra ädelmetaller. Dessutom är guld och silver även valutor. Så har det varit sedan mer än 5 000 år tillbaka.

Förmodligen är det sista gången att guld- och silverpriset är så "billigt" som nu. Visst ger de inga räntor men dagens räntor är en dålig affär då de är låga och äts up av inflationen. Guld och silver kan aldrig bli totalt värdelösa. De kan inte heller, som fastigheter, beläggas med en tvångsinteckning genom en bankrutt stat.

Man skall dock äga guld och silver fysisk, inga ETF:s eller annat papper emellan (konkursrisk etc.)

Snart kommer den nästa fasen av krisen och den kommer att bli värre än 2008 när Lehman Brothers tilläts att kollapsa. Robert Shapiro är rådgivare till IMF. Han spår en ny bankkrash inom några veckor, om inte politiken inom Euroland lyckas lugna ner marknaden. Lyssna till hans skrämmande prognos här. När nästa krash kommer, rusar guld och silver upp igen.

Riksbanken kan trycka så mycket svenska kronor som de vill. De skulle kunna trycka några och köpa ganska värdelösa dollar för det (eller ta befintliga dollar) och med dessa köpa guld. På så sätt får Riksbanken guldet gratis. Efter den stora krashen blir det plötsligt högaktuellt för staterna att sitta på mycket guld. Guld = Makt. Det är därför andra centralbanker har börjat köpa guld igen, framförallt China, Ryssland och Indien. Dags att de ansvariga på Riksbanken vaknar.

Tro inte att ni är säkra i Sverige! Sverige är så litet att den ekonomiska tsunamin kommer skaka om även här.

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.