Regeringen ljuger om statsskulden och högkonjunkturen, snart smäller det!

2019-02-01 20:36

Nya Tider hade den 30.1.19 ett inslag om statsminister Löfvens feta lögn om statsskulden:

"I regeringsförklaringen den 21 januari sade Stefan Löfven att ”Statsskulden är på den lägsta nivån sedan 1970-talet”. 1970 var statsskulden 32,7 miljarder kronor, vilket i själva verket är påtagligt mindre än dagens dryga 1 260 miljarder kronor.

källa: Statsskuldens utveckling sedan år 1970. Nominellt, miljarder kronor. Det svenska folkets skuldsättning genom staten växer, oavsett hur man räknar.
Källa: SCB/Ekonomifakta.se

Att statsministern inte har korrekta uppgifter i en så viktig fråga som hur statsskulden utvecklas, är utan tvekan allvarligt. Det påverkar förtroendet för Sverige som nation, om utländska intressen förstår att inte ens den svenska statsministern förstår enkla basfakta om sitt lands ekonomi."

Bilderna talar sitt tydliga språk.

Uppdrag Granskning kom i veckan med nyheten, att SKL anlitat ett penninggirigt inkassobolag, Intrum, så att antalet ärenden hos Kronofogden har ökat lavinartat. Även detta måste delvis förklaras med det dåliga ekonomiska läget i Sverige.

Dessutom kom det fram i somras 2018 att det inte funnits så många konkurser i Sverige sedan 20 år. Inte bara landskapet utan hela landets ekonomi har torkat ur.

Fastighetspriserna faller och Sveriges tillväxt i BNP var 2017 det svagaste i hela Europa.

Det är dags att kriminalisera brutna vallöften och politikers lögn under valkampanjen. Även massmedia som okontrollerad transporterar sådana fake news bör straffas.

Det finns alltfler fattiga och hemlösa i Sverige. Klyftan mellan rika och fattiga växer galopperande. Pengarna blir allt mindre. Snart smäller det och bankernas olagliga pyramidspel kollapsar.

Då ska vi introducera ett ärligt banksystem med den Vita Skolan i Nationalekonomi som partiet Populisterna och det danska partiet JFK21 har som huvudprogram.

--------

Annat om politiker-lögn på WTV:

Lagstifta mot svikna politikerlöften! Avlööfa svensk politik!

 

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.