Riksdagens Annika Lillemets (MP) kräver debatt om 100% bankkapitaltäckning och public banking

2014-04-23 21:25

Stort TACK till en White TV tittare som tipsade om en revolutionär bankreform debatt i Riksdagen den 16 april 2014 mellan Annika Lillemets (MP /Linköping) och Jörgen Andersson (M) om Riksbankens förvaltning 2013 (FiU23). Annika Lillemets tar i all ödmjukhet upp att Riksdagen och samhället skall diskutera Michael Kumhoffs (IMF) förslag, att kräva en kapitaltäckning på 100% för privatbankerna. Om bankerna har ett kapitaltäckningskrav på 100% betyder det, att de måste inneha 100% av de pengar de lånar ut. Detta innebär i sin tur att en annan än banken måste ha tillverkat dessa pengar redan innan, nämligen Riksbanken, om kravet gäller samtliga privata banker.

Annika Lillemets går inte direkt in på vad 100%-systemet betyder, men nämner i alla fall att privata banker gör pengar ur tomma intet genom att bevilja lån. White TV tittare vet redan, att ett sådant krav tar den odemokratiska makten från privatbankerna, att tillverka pengar själva. Denna extremt viktiga makt över produktionen av pengar återges med 100% kravet alltså till Riksbanken, där den enligt Sveriges grundlag (9:14 Regeringsformen) också skall ligga. Grundlagen ger inte privatbankerna rätt att producera pengar. De har tagit denna makt i smyg och bedriver därmed digitalt falskmynteri, med vilket de smygexproprierar samhället på sju olika nivåer. Det var det EU-advokaten Henning Wittes pilotmål mot SEB handlade om (det s.k. bankparasitmålet).

källa: http://annikalillemets.mpbloggar.se/

Den andra centrala frågan som  Annika Lillemets (MP) tar upp är public banking, att staten skall låna pengar från sin egen bank och inte privata banker, för att spara räntorna. Hon hänvisar till den amerikanska advokaten Ellen Hodgson Brown och hennes berömda bok Web of Debt, som Lillemets visar upp i Riksdagen. Boken finns på Anarchos förlaget även på svenska: Bankerna & Skuldnätet. Vilken chocksignal mot alla bankkramare och kapitalister!

I boken ges bl. a. rekommendationen att alla stater och kommuner under övergångsperioden, tills 100% kravet har verkställts, skall göra som den amerikanska delstaten North Dakota, att ha en egen statlig bank som lånar till delstaten och det lokala näringslivet, men inte till finansderivat och andra massförstörelsevapen. Noth Dakota är den enda delstaten i USA som inte går med minus och banken har bortsett från två år alltid gått med plus sedan 1919, då den grundades av svenska utvandrare.

Vad Annika Lillemets (MP) menar är, att statsskulden skulle bli låg och billig, om Sverige skulle låna pengar från sin egen Riksbank och inte privata banker. Hon har så rätt. Hoppas hon kan trigga igång en diskussion. Gammelmedia tiger naturligtvis om så viktiga frågor.

Intressant är också riksdagsmannen Jörgen Anderssons (M) reaktion. Han menar att Lillemets bankreformtankar skulle vara direkt skadliga för samhället och de fattigaste. Han avfärdar 100% kapitaltäckningskravet för privatbankerna med hänvisning till multiplikatoreffekten, vilket är ren nonsens, då den enbart finns i skolböckerna men inte verkligheten, som den engelska centralbanken nyligen tydliggjorde. Jörgen Andersson (M) är så okunnig och pinsam när det gäller penningpolitiska frågor, att Moderaterna borde direkt avsätta honom. Men det kommer de naturligtvis inte att göra, då även de sitter i knäet på bankerna. Moderaterna har degenererat till det för Sverige mest skadliga partiet idag.

En vidareutveckling av Ellen Browns bankreformtankar finns i Henning Wittes Vita Skola i Nationalekonomi, vars bok kan laddas ner gratis här. Den är skriven på svenska för Sverige med beaktande av EU-rätten.

Det blir först intressant fr.o.m. minut 14:14 när Annika Lillemets (MP) börjar tala. Jörgen Andersson (M) är värdelös.

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.