Italiensk bank stoppar alla utbetalningar under en månad

2012-06-13 13:42

Network Bank Investments SpA i Milano, Italien, har stoppat all utbetalning av pengar för hela juni månaden. Kunderna får stora problem och anklagar banken med rätt, att ha stulit deras pengar. Den italienska centralbanken, som är delvis privatägd, har tillåtit denna åtgärd.

Källa: http://soundofheart.org/galacticfreepress/content/italy-first-bank-going-bye-bye-all-accounts-blocked

Detta kan trigga en kedjereaktion och leda till en bankrun hos andra banker, dvs. att alla insättare samtidigt vill ha ut sina pengar.

En bankrun klarar ingen bank i längden, då banker inte har de pengar de låtsas att ha. Detta beror på vårt kriminella finanssystem som är ett pyramidspel av värsta sorten. En bank behöver enbart ha så mycket pengar som kapitaltäckningskravet är, mellan 0% och 9%. Resten producerar banken själv i sin dator med fula bokföringstrix.

Därför föreslår jag en reform av finanssystemet med bl. a. införandet av det s.k. 100%-systemet. Banken får enbart låna ut pengar, de redan har. Detta betyder att kapitaltäckningskravet måste höjas från dagens 0% - 9% till 100%, d.v.s. att införa ett system som de flesta av oss tror, att vi egentligen har idag: nämligen att banken redan har de pengar, vi lånar av en bank. Så är dock inte fallet. Banklicensen, oktroj, berättigar banken, att producera sina egna (elektroniska) pengar i samband med långivningen. Det är enbart mynt och sedlar som Riksbanken har monopol på. Mynt och sedlar utgör dock knapp 3% av dagens penningmängd, som alltså finns till största delen enbart i elektronisk form i olika datorer.

Boken om min penningreform, Den Vita Skolan i Nationalekonomi, kan laddas ner gratis här.

 

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.