Shanghai Gold Exchange i Kina gör nu fixing av guldpriset, örfil till Rothschild & USA

2016-04-20 19:16

Jag kunde idag inte hitta något i svensk fulmedia om den sensationella nyheten, att Shanghai Gold Exchange, den nya guldbörsen i Kina, nu har börjat med att bestäma guldpriset mot den kinesiska valutan Yuan två gånger om dagen. Igår rapporterade Bloomberg:

China Starts Gold Fixing in Bid to Expand Global Market Sway

"China, the world’s biggest producer and consumer of gold, started a twice-daily price fixing on Tuesday in an attempt to establish a regional benchmark and bolster its influence in the global market.

The Shanghai Gold Exchange set the price at 256.92 yuan a gram ($1,233.85 an ounce) at the 10:30 a.m. session after members of the exchange submitted buy and sell orders for metal of 99.99 percent purity. Members include Chinese banks, jewelers, miners and the local units of Standard Chartered Plc and Australia & New Zealand Banking Group Ltd., according to the bourse. .....

“Having more sway in the gold market befits the long-term strategy of expanding the yuan’s role as a global currency,” Jiang said."

källa

Sedan slutet av den indirekta guldmyntfoten 1971, genom Nixons ensidiga uppsägning av Bretton Woods avtalet från 1944, har guldpriset bestämts av bankhuset Rothschild i smyg, som ständigt ljugit om detta och påstått att det är den fria marknaden som bestämmer priset i fixingen i London hos LBMA (The London Bullion Market Association).

Anledningen till fusket var och är att allmänheten inte skall upptäcka vilket korrupt banksystem vi har, att det handlar om världens största pyramidspel. Så länge i alla fall den amerikanska dollarn var bunden till guldet med en fast växelkurs fanns det en viss stabilitet i världens finanssystem. Det var dock ingen äkta guldmyntfot (som avskaffades i Sverige 1931) då folk inte hade rätt att komma till centralbanken med sina dollars, pund eller kronor för att växla dem in i guld.

Den enda möjligheten efter 1944 var, att en stat, inte en privatperson eller ett bolag, kunde komma till USA:s finansdepartement och kräva fysisk guld för valutan, t.ex. Franc. Bara en stat vågade att kräva guld, Frankrike under general de Gaulle, vilket var en av anledningarna att USA flera gånger försökte mörda den franska presidenten de Gaulle, som då hämnades och lämnade NATO.

USA:s president Nixon satte dock stopp för detta guldsugandet genom att lämna den indirekta guldmyntfoten den 15 augusti 1971. USA hade spätt ut penningmängden i dollar extremt mycket för att kunna finansiera mördandet i Vietnamkriget, vilket medförde att guldet snart var slut i Fort Knox, som därför idag heter Fort Nix ( det fanns andra skäl till det amerikanska gulsvinnet också).

Om guldpriset då hade släppts fritt efter 1971, så att marknaden hade kunnat bestämma den, hade den rusat till enorma höjder, vilket också skedde de första åren. Ju fler fiat money privat- och centralbankerna pumpar in i samhället utan att ta hänsyn till folket intressen, desto högre stiger guldpriset. Detta skulle då visa även för den dummaste journalisten, att något är fel med vårt penningsystem och därför var man tvungen att fuska: genom att fixa guldpriset, rättare sagt rigga det.

Så är det ännu idag, men i takt med att jorden höjer sitt medvetande avslöjades även många lögn hur guldpriset bestäms, så att domstolar och tillsynsmyndigheter tvingades mer och mer att agera. Nyligen erkände t.o.m. Deutsche Bank, att de var med och fuskade med guldpriset. De vill nu även ange de andra Rothschildlakejerna, de andra storbankerna, som var med i detta kriminella hantverk.

För att slippa detta gigantiska bedrägeri med den dagliga förfalskningen av guldpriset, vidtog BRICS-länderna motåtgärder, bl. a. genom att Kina startade en egen guld börs i Shanghai, där en med London konkurrerande procedur skulle äga rum, att prissätta guldet varje dag. Detta har igår verkställts. På så sätt får den amerikanska dollarn och därmed USA en maktförlust, då guldet nu även bekvämt kan handlas för kinesiska Yuan. Grattis Kina!

Vissa har spekulerat i att detta kan vara början av introduktionen för guldmyntfoten i Kina. White TV tror inte det, då parasiterna i toppen av bankpyramidspelet i Kina ännu så länge sitter vid makten och har stora fördelar av systemet och dessutom skulle detta kunna dränera guldet från Kina, så som från USA i slutet på 1960-talet, vilket tvingade Nixon till att sluta med guldmyntfoten 1971. Det är ingen bra idé, om enbart ett land introducerar guldmyntfoten. Då vill folk byta dåliga pengar mot goda. Om, så skulle hela världen ha guldstandard, men den eleganta bankreformen som den Vita Skolan i Nationalekonomi förespråkar, är mycket effektivare att befria mänskligheten från bankslaveriet. I dag är det ju mestadels de dolda makthavarna som redan sitter på guldet, genom att ha manipulerat priset nedåt under snart 30 år.

Vi får hoppas att Kina gör en ärlig guldprisbestämning varje dag, så att vi kan se hur ruttet den amerikanska dollarn och Euron är.

Läs även:

China’s New Gold Fix First Step In Moving The Price Of Gold To $10,000 – $20,000

Andra guldhistorier på White TV:

Guldbörsen i Hongkong kraschade, guldet är slut;

Pappersguldbörsen COMEX har fått problem;

Frankrikes president de Gaulle varnade för dollarpyramidspelet;

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.