Bankerna saboterar att nya bostäder byggs för att rädda usla balansräkningar

2019-08-22 17:50

källa

Ofria Fria Tider kom igår med ett mycket avslöjande inslag:

"Vid halvårsskiftet började flera av regeringens åtgärder för att rädda bostadspriserna att gälla. För att upprätthålla bostadsbristen och försvåra nybyggnation införs bland annat en "klimatskatt" på grus.

År 2010 infördes effektiva regler för att fördyra eget byggande genom ett lagkrav på att ackrediterade "kontrollansvariga" inspektörer ska följa varje del av ett privat byggprojekt och upprätta diverse svindyra byråkratiska dokument i form av "kontrollplaner" och liknande. Efter införandet steg bostadspriserna kraftigt, i synnerhet på nyproduktion.

Den lagstiftning som nu kommer väntas inte få samma omvälvande effekt, men med en nyinförd "klimatskatt" på byggnadsmaterial så som grus och makadam hoppas regeringen att konsumenterna ska drabbas av en kännbar kostnadsökning.    ......

Storbankerna tillhör vinnarna när politikerna driver upp priserna på bostäder. Trots att 255 av 290 kommuner rapporterar att de har bostadsbrist förespråkar bland andra Nordea en kraftig ökning av bostadsbristen. Skälet är att tillgångssidan i storbankernas balansräkningar numera nästan helt består av bolån, vilket har fått bedömare att fråga sig med vilken rätt bankerna beskriver sig som "affärsbanker"."

Detta visar inte bara att vi har ett människofientligt banksystem utan också att bankerna styr politiken. Detta kan de enkelt göra då de roffat åt sig privilegiet att skapa över 90% av Sveriges pengar, de digitala pengarna. Därför kräver partiet Populisterna att även de digitala pengarna förstatligas, precis som kontanterna. Bankerna ska dock inte förstatligas, då får vi kommunism.

Bra att Riksbanken vill snart starta e-kronan och på så sätt utsätta privatbankerna för konkurrens om de digitala pengarna.

 

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.