Bankrun I Grekland

Saturday, 16 April 2011 21:46

Uttagsanstormning (Bankrun) i Grekland

 

Oredovisat av de censurerade massmedia har det pågått en uttagsanstormning mot Greklands banker sedan ca. två veckor på flera miljarder Euro, rapporterar Kopp-Online. Senast en sådan bankrun hände var för ett år sedan i april 2010.

 


 

Etablissemanget vill inte att denna info sprids i rädslan för smitta. En uttagsanstormning kan spräcka hela banksystemet då bankerna bara innehar en liten bråkdel av samtliga besparingar och andra innestående medel, då de tillåts att låna ut andras pengar flera gånger om. Dags att höja kapitaltäckningskravet till 100%. Då skulle en run vara helt ofarlig. Se härtill mina reformförslag i Den Vita Skolan i Nationalekonomi.

 

Grekland är snubblande nära en statsbankrutt. Den 15 april 2011 steg räntan för tvååriga grekiska statsobligationer till extremt höga 18,3%. Samma dag antydde IMF att Greklands borgenärer måste räkna med fordringsförluster inom en snar framtid. De miljarder som EU garanterade i sin räddningspaket kommer att bli aktuella, vilket även kommer att drabba de svenska skattebetalarna trots att de röstade nej till Euron. Tackar Anders Borg!

 

Greklands sjuk- och pensionskassa går på knän trots miljardtillskott från Bryssel. Sjukhus stängs över natten eller helt. Försäkringsbolag kollapsar. Telefonbolag drabbas av extrema förluster.

 

Det ända som stiger är arbetslösheten och dumma kommentarer emot svenska kvinnor.

 

You must be logged in to comment.