Frankrikes president de Gaulle varnade för dollarpyramidspelet

Monday, 28 October 2013 22:56

Affärsvärlden uppmärksammade nyligen den franske presidenten Charles de Gaulles varning inför dollarimperiet 1965, se filmen nedan. "Det visade den då 75-årige statsmannen Charles de Gaulle som under ett framträdande 1965 förklarade att det varit ett stort misstag att överge guldet som global monetär bas till förmån för den amerikanska dollarn, som skedde vid Bretton Woods-avtalet 1948. De Gaulle hävdade att ett valutasystem måste baseras på en odiskutabel monetär bas vilken inte kontrolleras av något land. Annars skulle det land som ”ägde” den monetära basen kunna finansiera sitt bytesbalansunderskott i det oändliga genom att trycka pengar – läs dollar – vilket så småningom skulle ge långivarna kalla fötter och ifrågasätta basen på vilket systemet vilar."

Inslaget borde ha kompletterats med en rad viktiga fakta. Bortsett från att Bretton Wood-avtalet redan kom till 1944 så bör den smygande exproprieringseffekten, som dollarn har mot resten av världen, nämnas. Dollarn får enbart produceras av den amerikanska centralbanken FED (fyller 100år den 23 dec 2013), som är privat ägd, och alla de andra privatbanker, som har en amerikansk banklicens. De producerar dollarn ur tomma intet genom skumma bokföringstransaktioner i samband med en långivning. Det krävs alltså inget arbete bakom dollarn (vilket gäller för alla fiat-pengar). De amerikanska bankerna skriver dollar in i sina datorer i ett vips och får produkter och tjänster från hela världen i gengäld. Det byts ickearbete mot arbete (bakom varje produkt och tjänst ligger arbete). Därför kunde USA bli världens rikaste land. De handlar i hela världen för värdelösa pappersbitar (dollarkontanter) eller framförallt digitala tecken i en bankdator. Vilket privilegium!

Men inte ens det räckte för de giriga amerikanska banksters. De tvingade världen genom sin ekonomiska- (IMF, World Bank, BIS) och vapenmakt att all olja, gas och en rad andra ickeamerikanska produkter skall handlas i dollar. Detta betyder att alla som skall köpa dessa livsviktiga produkter måste först fixa dollar för att komma åt varan. Dollarn kan i första hand enbart fås genom skuldsättning hos amerikanska banker. Kreditgivaren är alltid mäktigare än kredittagaren. Skall Kina och Japan sända krigsfartyg till USA för att säkra sina värdelösa dollarpapper? När Japan dristade sig att trotsa det amerikanska dollardiktatet sände USA flera jordbävningar till Japan med sitt jordbävningsvapen HAARP, enligt den japanska finansministern Heizo Takenaka. Kina fick också smaka samma piska flera gånger.

När USA erövrade Irak 1991 blev general Schwarzkopf ursinnig att pappa Bush gav order att inte gripa den grymme diktatorn Saddam Hussein, trots att de amerikanska trupperna hade kommit ifatt honom. Först 2003 nackades han. Då hade han dristat sig att handla oljan i Euron och inte dollarn. När Gaddafi ville handla den libyska oljan i guld och inte dollar, blev han förpassat från jorden lika kvickt 2011.

källa, de Gaulle kastade ut NATO ur Frankrike och dess högkvarter Fontainebleau efter flera amerikanska mordförsök mot de Gaulle då han hotade dollarpyramidspelet

Och när Charles de Gaulle ville växla sina franska franc in mot guld i USA enligt Bretton Woods-avtalet med hjälp av franska örlogsfartyg, deltog CIA i talrika attentat mot de Gaulle, som dock lyckligtvis misslyckades, se filmen nedan. Dessa amerikanska mordförsök på de Gaulle var den egentliga anledningen varför han kastade ut NATO ur Frankrike och dess vackra högkvarter Fontainebleau.

De Gaulles förslag om återgång till en ren guldmyntfot är visserligen bättre än dagens fiat-money system, men även guldet åstadkommer en smygexpropriering genom deflation. Dessutom har de som sitter i toppen av pyramidspelet, de amerikanska banksters Rothschild, Rockefeller & Co redan roffat åt sig så mycket guld, att en finansreform inte skulle medföra det maktskifte som världen behöver så mycket.

En finansreform skall inte knyta pengar till guld som förr, eller skuld som idag utan till arbete. Pengar, inte bankerna, skall förstatligas och de folkkontrollerade centralbankerna skall ge ut pengar genom engångsbetalningar för utfört arbete, utan återbetalnings- eller räntekrav, s.k. arbetspengar. Se närmare finansreformen enligt den Vita Skolan i Nationalekonomi.

 

You must be logged in to comment.