Islamic Banking överlägsen vårt banksystem

Tuesday, 11 February 2014 21:14

Kristendomen och Islam har förbud mot räntor på lån. I den kristna världen kallades alla räntekrav för ocker. Sedan har de djävulska krafterna övertagit kristendomen mer och mer vilket bl.a. medfört att långivare fick ta räntor och pedofiler blev påvar. Idag kvävs samhällen av räntor, ränta på ränta, dröjsmålsräntor och inkassoavgifter.

källa

I den muslimska världen har det dock sedan ca. 40 år tillbaka introducerats ett banksystem, som följer sharialagar. För kvinnor och många andra innebär sharialagar fruktansvärt barbari och förtryck, men i finanssektorn medför de faktiskt en avsevärd förbättring. En bank eller annan långivare får inte kräva räntor.

Därmed avskaffas en av de två faktorer som gör vårt banksystem till ett gigantiskt pyramidspel. Eftersom samtliga pengar skapas genom lån, och där verkar det tyvärr inte finnas någon skillnad i Islamic banking, så medför räntekravet, att bankerna vill ha tillbaka en större summa än vad de har lånat ut. De kräver ju inte bara lånet tillbaka utan även räntan och penningmängden för räntorna har inte skapats, vilket tvingar till ny skuldsättning, då detta är enda kanalen att komma över nya pengar. Bristen på räntepengar växer i rasande fart, exponentiellt. Samma gäller för kravet på ränta på ränta.

Denna hemska mekanik slipper de muslimska länderna, som har Islamic banking.

Den andra pyramid-faktorn, att privata banker får tillverka pengar själva genom en skum bokföringstransaktion, fractional reserve banking, finns uppenbart också inom Islamic banking, vilket de borde avskaffa.

Ibland kräver Islamic banking räntor i smyg genom "engångsavgifter" för upplägget av lånen. Ofta däremot deltar långivaren i projektets risk, så att banken inte får betalt för att ha ställt pengar till förfogande, om projektet misslyckas. Blir det bra, delas vinsten. På så sätt lånas pengar enbart ut efter en noggrann kreditprövning till projekt som ser mycket lovande ut och inte enbart till konsum, så att islamska banker har betydligt mindre kreditförluster.

Dessutom får en islamsk bank inte låna pengar till vilka projekt som helst. Vapen- spel- och porrindustrin är svartlistad.

Under den första delen av den globala bankkrisen hösten 2008 visade det sig, att de islamska bankerna överlevde bankkaoset betydligt bättre än sina kristna eller judiska kollegor, vilket var en av anledningarna att de slaktade Afrikas mest blomstrande och rättvisa land: Gaddafis Libyen; för att sedan stövla in i Syrien.

Framförallt i London men även många andra västländer finns shariacertifierade banker. Ofta är det delar av de stora bankerna, typ Deutsche Bank, som ägnar sig åt detta lukrativa geschäft.

I Sverige finns det hittills ingen Islamic banking, men det är på tiden, då många muslimer vägrar ta lån i en svensk bank p.g.a. av räntekraven.

Diskussionen om Islamic banking på RT nedan är tyvärr väldigt ytlig:

 

You must be logged in to comment.