NATOS hemliga Stay Behind arm finns även i Sverige: Arla Gryning

Wednesday, 05 September 2012 00:38

Efter Eva Rausings utpekande av sin svärfar Hans Rausing, att han skulle ligga bakom mordet på Olof Palme och de svenska kvalitetsmedias mörkläggning av detta, dock med undantag av Aftonbladet, har fokus kommit på en mycket okänd organisation, som USA och NATO har byggt upp direkt efter andra världskriget i nästan samtliga västliga länder: Stay Behind.

Tanken var att det behövdes en befrielseorganisation, som gräver ner sig, ifall Sovjet Unionen skulle ha överfallit ett västligt land. Detta var en mycket bra och nödvändig tanke, som dock förefaller långsökt för många svenskar, då de har systematiskt blivit vilselett och desinformerat av svenska journalister om kommunismens extrema faror, då de flesta journalister har varit och fortfarande är kommunister själva. Efter andra världskriget fanns inget vidrigare och farligare än kommunismen, som var möjligt att upptäcka med sunt förnuft och insamling av fakta. Detta är naturligtvis svårt att förstå efter decennier av svensk kommunistpropaganda i politik, skolor, universitet och media.

Tage Erlander var en klok landsfader

I Sverige byggdes den hemliga NATO-armen upp av Tage Erlander som lyckligtvis var en klok man, som insåg kommunismens faror. Han öppnade vägen för CIA-agenten William Colby, som 1951 sändes till Stockholm, för att bygga ut Stay Behind i Sverige. Han blev senare chef för hela CIA. I brist på bättre var man tvungen att ta stridserfarna antikommunister, som på den tiden mestadels var svenskar som hade kämpat mot kommunismen under Hitler i SS-Divisionen Wiking och andra förband, t.ex. finlandsveteraner som stridit under Mannerheim mot Sovjet.

1952 kom Otto Hallberg skandalen: "Otto Hallberg var finlandsveteran och en av ledarna för organisationen Sveaborg. Hallberg organiserade genom sina kontakter i Sveaborg ett nätverk av frivilliga motståndsmän avsett att träda i kraft vid en sovjetisk ockupation. Syftet var enligt uppgift huvudsakligen att fungera som livlina för att säkerställa organiserade flyktmöjligheter undan den sovjetiska ockupationsmakten.

Information om detta nätverk kom till myndigheternas kännedom, och ledde till att Hallberg år 1952 anhölls och senare åtalades för olovlig kårverksamhet, något han dock frikändes från." skriver bergrum.se

Senare tog spetsarna av det svenska näringslivet tillsammans med CIA kontroll över den svenska Stay Behind rörelsen, som så småningom fick namnet Aktionsgruppen Arla Gryning, AGAG. Det är inte omöjligt, att Hans Rausing kommer in i bilden här, om hans svärdotters misstankar mot honom är korrekta. Genom att tillåta och skydda en Stay Behind organisation i Sverige samt många andra åtgärder, har Sverige i grunden varit en hemlig NATO-medlem sedan 1949; och detta var mycket bra och viktigt för Sverige! Att man inte blev en officiell NATO-medlem var också smart, då vänstervridna politiker och journalister annars hade pläderat för total nedrustning med argumentet, att USA kan ta över försvaret. (Att moderaterna nu gör samma sak är ett stort svek och skamligt.) Ett öppet NATO-medlemskap hade blivit förödande för den svenska rustningsindustrin med sina många viktiga arbetsplatser och spetskompetens inom forskning och teknologiutveckling.

"Olof Palme var en magiker. Han kritiserade oss öppet samtidigt som han lät det militära underrättelsesamarbetet fortgå ostört och tillät att betydande samarbete mellan den svenska och amerikanska marinen. Jag hörde honom aldrig stänga bakdörren. Och bakdörren var det omfattande förberedelsearbete som gjordes för att på kortast möjliga tid gå i allians med Nato. Sverige var en hemlig Natomedlem och den värsta ihåligheten i den svenska politiken var att de enda som blev lurade av det här, var svenskarna själva”.
(Ambassadör Kennedy-Minott, USA:s ambassadör i Sverige 1977-80, intervju i Riksradions Ekot, januari –94) citerar nya politiken.biz

"1968 In Sweden a British MI6 agent closely involved with the stay-behind army betrays the secret network to the Soviet secret service KGB."   och

"1991 In Sweden the media reveals that a secret stay-behind army existed in neutral Finland with an exile base in Stockholm. Finnish Defence Minister Elisabeth Rehn calls the revelations “a fairy tale”, adding cautiously “or at least an incredible story, of which I know nothing.” skriver globalresearch.ca

Vet någon vem MI6 agenten, som påstås ha arbetat på den brittiska ambassaden i Stockholm, var?

I Tyskland byggdes Stay Behind gruppen av vice Gestapochefen Willi Krichbaum, som starkt misstänks ha mördat Raoul Wallenberg i smyg. Han hade, precis som sin chef Heinrich Müller, rekryterats av OSS/CIA under Project Paperclip.

Att delar av Stay Behind organisationen spårade ur till att bli rena terrororganisationer, som i Belgien och Italien, vilket filmen nedan handlar om, betyder inte, att den hemliga NATO-grenen principiellt var negativt. På den tiden var det i praktiken inte heller möjligt att förstå, att de högsta uppdragsgivarna inom CIA, som Allan Dulles eller James Jesus Angleton t.ex., var grovt kriminella.

Se även: Svenska Media ökar misstankarna mot Hans Rausing i Olof Palme mordet

Nato's secret army from Observer1964 on Vimeo.

 

You must be logged in to comment.