Uppdrag Gransknings Joachim Dyfvermark misstänkt CIA-agent

2016-04-06 19:16

källa; de flesta journalister är presstitutes

Att just Süddeutsche Zeitung fick Panama Papers / dokumenten först var för mig ett alarmsignal. Jag visste genom CIA:s och de svenska säkerhetstjänsternas förföljelse mot mig, för att mörklägga alla bevis att M/S Estonia sänktes med flit, att den mångåriga chefen Hans Leyendecker för Süddeutsche, som vi säger i Tyskland, är en CIA agent. Detta fick jag veta av Dr. Andreas von Bülow, som skrev den mycket läsvärda boken Im Namen des Staates. CIA, BND und die kriminellen Machenschaften der Geheimdienste, där han avslöjar hur kriminellt CIA och deras tyska skoputsare BND (Bundesnachrichtendienst) är. Bülow satt för de tyska socialdemokraterna SPD i över tio år i parlamentets (Bundestag) kontrollorgan över de tyska säkerhetstjänsterna och var därför en av de bästa experterna på området. Se närmare min redogörelse om detta här.

1996 fick jag uppdraget att vara ombud för den då största anhörigföreningen efter Estonia-katastrofen. 934 anhöriga stämde genom mig det tyska Meyervarvet, det franska klassningssällskapet Bureau Veritas och det svenska Sjöfartsverket för slarv, som varit en av orsakerna till Estonias förlisning, i tingsrätten i Nanterre utanför Paris. Den processen blev saboterat av de västliga säkerhetstjänsterna och pågår än i dag efter 20 år utan resultat.

1997 fick jag så många bevis att den officiella storyn om Estonias förlisning var lögn, att de anhöriga ville ha bevis vad som verkligen hade hänt. Vår ansökan om en dykundersökning av Estonias vrak saboterades av den franska domstolen, som därmed klart bröt mot fransk lag. Vi beslöt därför att göra en hemlig dykning till vraket med tyska dykare i mars 1997 för att säkra bevis för skadeståndsprocessen i Paris. Den ende journalisten som vi invigde och som skulle hänga med och filma aktionen var Joachim Dyfvermark, då från TV4. Han hade lyckats nästla in sig i anhörigarbetet och jag hade haft flera möten med honom och intervjuer. Vi hade av alla svenska journalister störst förtroende för honom. Kvällen innan aktionen skulle gå av stapeln fick vi veta att vi blev förrådda och var tvungna att avblåsa allt.

Misstanken föll på Joachim Dyfvermark, vi kunde dock inte bevisa något.

Jag anklagade honom därefter under våra möten, han kom t.o.m. ut till min stuga i Rejmyre, för att vara CIA agent eller i vart fall spionera för en västlig säkerhetstjänst. Han avvisade dessa anklagelser med stor ilska och det var förmodligen en av anledningarna varför vi sedan bröt kontakten.

Dyfvermarks rapportering om Estoniafallet blev en allt starkare mörkläggning, i synnerhet när Johan Ridderstolpe (vår tekniska expert) och jag upptäckte bombbilderna på Estonias vrak advent 1998. Efter mina försök att publicera dessa bilder fick jag det hett om öronen. CIA:s knappt synliga hand med fjärrstyrda svenska journalister sved allt hårdare.

Sedan fick Joachim Dyfvermark anställning på SVT:s Uppdrag Granskning, som tidigare också hade ”utmärkt” sig för extrem mörkläggning av Estonia-fallet.

Riktigt irriterad blev jag på Dyfvermark igen när han tog upp mutanklagelser mot Sverige för att sälja JAS 39 Gripen. Faktum är att alla i denna bransch mutar. Utan mutor går det inte att sälja vapen. Detta förteg Joachim Dyfvermark dock och svartmålade enbart Sverige med resultatet att USA lättare kunde sälja sina militärflygplan. Dyfvermark ställde alltså de amerikanska intressen framför de svenska med material som han med stor sannolikhet fick av CIA eller en dem närstående säkerhetstjänst. Med sina inslag om JAS affärerna skadade Dyfvermark Sverige men inte den extremt ruttna vapenbranschen då Sverige ensidigt svartmålades.

Dyfvermark kommer inte heller med några avslöjanden om amerikanska politiker eller affärsmän i sitt inslag om Panama Papers.

Det kommer fram allt fler fakta att hela Panama Papers aktionen är en typisk CIA operation och därför får man med rätt misstänka samtliga journalister, som fick ”förtroendet” att granska dessa papper, vara CIA agenter eller på annat sätt kontrollerad av CIA, dock inte den ensamt kämpande journalisten på Island.

Det är också avslöjande att Süddeutsche säger de fick materialet för ett år sedan och samtidigt skall det finnas uppgifter från december 2015, vilket betyder att läckaget hos advokatfirman Mossack Fonseca, som också har CIA rötter, hände flera gånger.

Varför fick inte den duktigaste och mest folkkäre journalisten på Uppdrag Granskning, Janne Josefsson, förtroendet? Att han inledde sändningen betyder inte att han var med i Panama dokumenten teamet.

Riktigt illa är också att Dyfvermark & Co har tjuvhållit på materialet i över ett år. Varför inte göra som Wikileaks och ge det till allmänheten eller åtminstone till Skatteverket, så att de kan ta upp sitt arbete? Märkligt nog har de amerikanska myndigheterna samtliga filer men inte andra länder.

Att hålla tillbaka detta brisanta material öppnar även för misstanken, att folk kan bekvämt utpressas med det. Utpressning är en av de vanligaste metoderna för säkerhetstjänsterna.

White TV uppmanar SVT härmed att offentliggöra samtliga Panama handlingar omedelbart. Då kommer det säkert dyka upp intressanta amerikanska namn, det sägs att minst 400 från US finns med, kanske även en och annan svensk journalist.

Men offentliggörandet skulle naturligtvis omintetgöra huvudsyftet med hela Panama Papers aktionen, att ta bort en obekväm konkurrent, Panama, och istället förstärka USA:s roll som det ledande skatteparadiset på jorden.

"The U.S. doesn’t follow a lot of the international standards, and because of its political power, it’s able to continue," said Bruce Zagaris an attorney at Berliner Corcoran & Rowe LLP who specializes in international tax and money laundering regulations.  "It’s basically the only country that can continue to do that. Others like Panama have tried, but Panama can’t punch as high as the U.S." skriver Zero Hedge och fortsätter:

"Rothschild, the centuries-old European financial institution, has opened a trust company in Reno, Nev., a few blocks from the Harrah’s and Eldorado casinos. It is now moving the fortunes of wealthy foreign clients out of offshore havens such as Bermuda, subject to the new international disclosure requirements, and into Rothschild-run trusts in Nevada, which are exempt. ........

For financial advisers, the current state of play is simply a good business opportunity. In a draft of his San Francisco presentation, Rothschild’s Penney wrote that the U.S. "is effectively the biggest tax haven in the world." The U.S., he added in language later excised from his prepared remarks, lacks “the resources to enforce foreign tax laws and has little appetite to do so.”

Läs även Washington Posts vassa inslag från igår om detta:

How the U.S. became one of the world’s biggest tax havens

Med detta som bakgrund är det helt vilseledande att Uppdrag Granskning säger i sin skatteparadissändning för tre veckor sedan på minut 18:21 att Sverige har tecknat avtal med samtliga skatteparadis 2015 om informationsutbyte. Att USA är världens största skatteparadis nämns inte, inte heller att de vägrar att lämna ut information till Sverige eller andra OECD länder.

P.S.: Uppgifterna över att Nordea använde kundernas pengar för att låna ut dem till en oligark är helt felaktiga.

1. Pengarna som kunderna har på sina bankkonton är inte kundens pengar utan bankens. Banken äger dessa pengar och kunden har bara ett skuldrättsligt krav på banken att få pengarna utbetalda. Detta är naturligtvis fel och det vore på tiden att Uppdrag Granskning tar sig an denna skandal, men de brukar skydda bankarna när det gäller de riktigt viktiga systemfrågorna.

2. Detta gäller i synnerhet den andra punkten. När en bank ger ett lån, tar den inte pengarna från någon utan skapar de utlånade pengarna själva genom en skum bokföringstransaktion. Genom lån tillverkar bankerna egna pengar ur tomma intet utan folkets kontroll. De kan i praktiken låna ut så mycket de vill, alltså skapa så mycket pengar de vill, bara de hittar en som är villig att skriva på låneavtalet, reversen. Enligt Riksbankchefen Stefan Ingves har privatbankerna utmanövrerat kapitaltäckningskraven för länge sedan. Denna makt att själv tillverka pengar gör att bankerna har makten bakom kulisserna. Därför har bankhuset Rockefeller skapat CIA och Rothschild Mossad.

Det som känns mest stötande med Uppdrag Gransknings skatteparadis reportage är hur deras journalister höjer sig moraliskt över de som gömt sina pengar utomlands. I många fall har de gjort fel men det är ingenting mot de fel journalisthorona begår, t.ex. kan mörkläggningen av Estonia-massmordet lätt tolkas som skyddande av brottsling, ett brott enligt 17 kap 11 § brottsbalken, och lögnerna om bankerna som skall vilseleda allmänheten, att vi inte märker att de har uppbyggt världens största pyramidspel, är också snutt på brottsligt, då samtliga pyramidspel är brottsliga, i Sverige enligt Lotterilagen. Dessutom är det skandalöst av Uppdrag Granskning gänget att skydda USA i Panama Dokument härvan.

Filmen gick inte att inbädda, klicka på länken nedan:

https://www.washingtonpost.com/news/wonk/wp/2016/04/05/how-the-u-s-became-one-of-the-worlds-biggest-tax-havens/
 

Du måste logga in för att kunna kommentera.