Säpoveteranen Hans-Erik Sjöholm anklagar Säpos Gunnar Åkersten för tjänstefel

2015-10-08 19:36

White TV fick idag tipset om en f.d. Säpo infiltratör, Hans-Erik Sjöholm, som har råkat illa ut inom Säpo. White TV har tidigare uppmärksammat hans ojämna kamp mot Säpodraken. På YouTube skriver han:

"Tror ni denne man - Säpos enhetschef för brottsutredningar Gunnar Åkersten - kommer att kunna delta i en rättssäker och effektiv utredning om bla Palmemordet? Knappast troligt. Som framkom i Uppdrag Granskning (30/9 2015) har Säpos Gunnar Åkersten mörklagt och ljugit om viktiga frågor i brottsutredningen mot självmordsbombaren. Detta är Åkersten expert på kan jag själv intyga och det var mao knappast första gången som Åkersten manipulerade brottsutredningar och undanhöll bevisning i brottmål i värsta Tommy Lindström-stil. Som hörs här på denna inspelning opererar Säpos höga chefer försåtligt även gentemot sina infiltratörer som riskerar liv och lem för verksamheten. Helt lämnad åt mig själv blev jag att förklara för tex anhöriga och arbetsgivare, kollegor och vänner varför jag (på uppdrag åt bla Säpo) umgåtts med högerextrema och nazister. Om jag inte sa upp mig genast och snabbt från Försvarsmakten skulle jag komma att få problem med amerikanska myndigheter enligt Åkersten. Enligt Livgardets högsta personalchef Marianne Olenäs fanns det ingenting att klaga på hur jag hade skött tjänsten, tvärtom fick jag fina vitsord (finns också inspelat). Men vad hade jag för val efter Säpos och Musts hotelser? Nu väljer jag därför att gå ut med bara en bråkdel av vad jag har. Åkersten är ingen polis i mina ögon.


I det här fallet var Åkersten ansvarig för mitt dåvarande uppdrag mot högerextrema och nazister, vilket varit min huvudsakliga uppgift genom åren (ca 85 % och 15 % mot vänsterextrema). Officiellt var jag tjänstledig som brottsutredare från Tullkriminalen med anställning som vaktchef på Livgardets Kavallerikasern som ju var/är Aktionsgruppen Arla Grynings militära samlingsplats, en grupp lydande under Must. Dessa hade jag infiltrerat åt Säpos Författningsskydd redan på 1990-talet och bestod av flera poliser, militärer och tom säkerhetspoliser. De misstänks för delaktighet i Palmemordet och sprängningen av ANC-lokalen 1986. Uppdraget från 2006-2008 som jag delvis utförde utomlands involverade också grov organiserad brottslighet i en utredning där en person hittats mördad, ett livsfarligt uppdrag sålunda. Men vad blev tacken? Ansvarig för ärendet var Rikskriminalen och andra myndigheter var Säpo, Länskriminalen i Skåne, Tullkriminalen i Malmö och Ekobrottsmyndigheten i Stockholm. Jag har betydligt flera inspelningar med Åkersten mfl, mfl.

Det var inte bara mot mig som Åkersten ljög. Det här UG-reportaget sändes för något år sedan och även i det fallet var det ärkesvinet Gunnar Åkersten som riskerade livet på infiltratören, lämnade honom helt i sticket. Åkersten var helt oberörd av detta, totalt känslokall, precis som den beteendevetenskapliga analysen av sådana visar. Som framkommit i det tidigare UG-reportaget har den dåvarande Sektionschefen Gunnar Åkersten varit drivande i att mörklägga och lämnat även andra infiltratörer vind för våg. Uppdrag granskning dolde dock namnet på Åkersten den gången. Åkersten är den som infiltratören i hemlighet bandat och talar här i reportaget vid 4:42-5:00 och 38:30-40:30. Den som tog över som enhetschef för infiltratörsverksamheten blev senare den etter värre Ulf Stenbäck som också hörs (utan att hans namn där framkommer) vid 44:00-44-20. Vid möte med dåvarande JK Göran Lambertz och Statsåklagare Nils-Eric Schultz samt Advokaten Johan Eriksson var det enligt uppgift denne Stenbäck som skrek okvädningsord till Johan Eriksson.

https://www.youtube.com/watch?v=Uf83x...

Många undrar säkert vad som återstår av ens liv och vart man ska vända sig om landets högsta "chefer" bestämmer sig för att slå sönder ens liv, falskeligen anklaga mig för grova brott, olagligen säga upp mig från min fasta statliga tjänst, karaktärsmörda mig, insistera på att jag behöver "samtalsstöd/vård" som straff för att jag avslöjat Tullkriminalens grova brottslighet, förbjuda mig under straffansvar att kontakta åklagare, se till att jag fick gå från hus och hem, arbetskollegor på flera arbetsplatser, skrika åt mig att den rättsliga grunden för deras olagliga uppsägning är att jag varit "illojal" när jag vägrade fejka brottsrapporter och istället gått till åklagare, vilket de fö förnekar trots mängder av bevis. Hur ska en då lojal statstjänsteman agera under de förhållandena? Jag är och förblir truppare med pliktmoral. Jag måste pga dessa förbrytare svara upp mot det de gjort/gör. Nöd råder och jag tvingas handla därefter. Vilka har jag bla emot mig? Denna grupp som misstänks för det här infiltrerade jag åt Säpos Författningsskydd. Jag skämtar inte. Lyssna också på Anders Jallais ord:

https://youtu.be/Pivu0-S9Wkk"

Se även detta på White TV:

SÄPO:s Hans-Erik Sjöholm mind controled och Ask är rädd för SKRÄPO;

SÄPO censurerar SVT, TV4 + Expressen;

SÄPO censurerar Google;

Säpos rapport om operativa händelser ett hån och hot mot Sverige;

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.