Estonia-Haverikommissionerna Estland/Sverige fortsätter blåljuga , inga metallanalyser från skråvet planerad

2021-11-16 10:29

White TV har precis följt Estonia-presskonferensen i Tallinn via Vimeo med drygt 200 live tittare. Estlands och Sveriges Haverikommissioner fortsätter att ljuga på ett primitivt sätt för allmänheten. Detta kommer förmodligen att leda till att de får sparken. De ljög på ett oprofessionellt sätt vilket var inte nödvändigt i dagsläget även om man har uppsåt att fortsätta sprida JAICs lögner.

Den enda vettiga journalisten var från estniska Postimees, de som sponsrade Margus Kurms expedition i september 2021. Postimees ville veta om JAICs rapport blivit ohållbar efter vad hittills framkommit. I stället för att säga det är för tidigt att svara på det, bekräftar den estniske ordföranden JAIC-rapporten fullt ut. Under sin presentation upprepade han lögnet att bogrampen fallit av och släppt in mycket vatten på bildäck så att Estonia fick slagsida och sjönk.

Den estniska ordföranden Rene Arikas visar i den andra skizzen från vänster att rampen öppnades helt vilket är en kriminell lögn

Här visar Arikas lögnaktigt att rampen slagit på förpiken och därför fått dessa skador. Men de allvarliga sprängskadorna i mitten av rampen täcks inte av den trekantiga förpiksritningen

Vi har dock klockrena bevis att rampen inte öppnades genom Henrik Sillastes skiss

och mycket annan teknisk bevisning. Se närmare sid 138 i min bok M/S Estonia sänktes.

Sedan gav båda länders representanter starka indikationer att de två hål som Discovery teamet avslöjade den 28 september 2020 rivits upp av vass berggrund, stenar och fels i sjöbottnen, alltså inte p g a ett attentat eller annan orsak innan förlisningen startade strax efter midnatt den 28 september 1994.

Det undersöktes dock inte vilka av stenarna tillhörde dem som hade hällts ner där 1996 med flera tusentals ton makadam för att stävja havsbotten för den planerade betongövertäckningen.

För att utesluta att de nya hål har utsatts för en sprängning måste Haverikommissionen ta metallbitar där och göra som Jutta Rabe, undersöka dem med en metallurgisk analys. Men det planeras inte, bara ta prover på stenarna.

Det visades inga bilder från förpiksdäcket som Fokus Estonia publicerade i helgen, inga bilder från sprängskadorna i bogen, vid infarten till bildäck.

 

Länken nedan är missvisande, klicka på

M/S Estonia prelim

som är efter den fyrkantiga bilden UTAN blå ram:

https://vimeo.com/event/1515369/videos/646378496/

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.