Discoverys Estonia-filmteam fortsätter att mörka massmordfakta, undanhåller film för allmänheten och anhöriga

2020-11-26 07:44

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/0K4jKM/unikt-ramaterial-visar-nya-fynden-pa-estonia

Att just Aftonbladet är nu den enda tidningen som fått se tre timmars råmaterial från det norsk/svenska Estonia-dykteamet är en stor skandal. AB har från början kört en systematisk mörkläggning av Estonia och skyddat massmödarna. Oisin Cantwell spelade redan sedan 1990-talet en mycket oseriös roll och när jag, Henning Witte, som ombud för 1 000 Estonia-anhöriga lämnade över filmbevis på bomber på Estonias skrov advent 1998 till AB, då ville reportern slå upp detta stort, eftersom han hade fått motstridiga förklaringar av dessa bombpaket från den svenska och finska delen i haverikommissionen JAIC. Då kom AB:s chef och förbjöd honom att publicera något om detta explosiva meterial.

Nu har filmteamet visat materialet dessutom för den estniska och svenska haverikommissionen, alltså precis de myndigheter som ingick i JAIC, som ljugit så förfärligt mycket att man t o m ändrade naturlagarna. Vatten på bildäck kunde inte sänka Estonia på ca 45 minuter.

AB frågar filmmörkläggarna varför de inte publicerar allt material så att alla får tillgång till det. Svaret blir:

"Varför lägger ni inte ut det på nätet?

– Den som tittar behöver någon som förklarar vad det är man ser, vilken del av fartyget som filmas och så vidare. Om vi hade lagt ut allt så hade delar kunnat klippas ut och användas på ett sätt som vi inte har kontroll över."

Detta är en föga tillfredsställande och övertygande, men oärlig förklaring. Det verkliga skälet är att filmteamet gör allt för att misstanke om massmord inte ska uppkomma. Dessutom är de det första filmteamet som undanhållit tidskoden och platsuppgifterna i själva filmmaterialet, vilket är extremt oseriöst. De har inte heller publicerat bevis att de filmar just Estonias vrak, vilket JAIC och Jutta Rabe gjorde.

1. De ljuger tittarna rakt in i ansiktet genom att påstå att ingen tidigare har lyckats med att dokumentera ett hål på Estonias styrbordssida. Men jag lyckades med det för 10 år sedan med mitt inslag på WTV Estonias stora hemliga hål som bara på YT fick nästan 123 000 tittare, och då ska man veta att YT skruver ner mina tittarsiffror. Vimeo har redan censurerat bort hålfilmen.

2. De nämner inte att Johan Fransson från Sjöfartsverket har erkänt ett hål och att Ann-Louise Eksborg, svenska JAIC-chefen, erkände för mig i en offentlig diskussion 1997 att de inte kan utesluta ett håll, då filmmaterial blivit bortklippt.

3. De förtiger att Meyervarvets utredning visar att en dykare från december 1994 har erkänt att de hade uppdraget att svetsa igen det stora hålet som jag hade bevisat. Man hade då även filmat de talrika svetsstavarna som behövdes för undervattenssvetsningen, både på skrovet före svetsningen och på havsbotten efter användningen.

4. Filmteamet klipper bort Jutta Rabes klockrena bevis att bogvisiret sprängdes bort. Även Meyervarvets bevis om detta förtigs, trots att man visar Werner Hummels modell av fören med alla sprängskador.

Jüri Lina uppgav nu till WTV att den estniska regeringen inte fick se bilderna på det lilla hålet utan enbart veta att det finns och var på vraket. Även detta är avancerad mörkläggning.

Filmteamet misstänks för brottet Skyddande av brottsling, BrB 17:11.

P.S.: Vimeo har censurerat bort alla mina filmer om Estonia ....

Update 19.11.20: idag fick den svenske regissören av Discovery-filmen det stora Journalistpriset. Detta kastar inte heller ett bra ljus på honom, då bara etablissemangets nickedockor brukar få ett sådant pris.

 

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.