Sparka, åtala och stäng jäviga JK, hån mot rättsstaten!

2021-08-13 14:27

Att JK borde avskaffas omedelbart har WTV tidigare krävt i samband med Norrköpings tingsrätts brott mot mig, Henning Witte, i bankparasitmålet mot SEB.

Källa: jäviga JK Mari Heidenborg, tidigare justitieråd i Högsta domstolen

Här ett nytt fall hur rutten JK är:

Kidnappade, torterade och våldtog kvinnor i Malmö – får 840.000 kr i skadestånd

Om det nu ska betalas skadestånd så ska de våldtagna kvinnor få det och om de mot förmodan har fått det så ska staten få skadestånd, då våldtäktsmännen inte har pengar att betala skadestånd till kvinnorna.

Kvinnofientliga Expressen skriver bakom betalvägg att en av kvinnorna fick enbart 3 000 kr i skadestånd av staten.

Med nästan två dagars försening skriver AB: "Moderatledaren Ulf Kristersson reagerar starkt och skriver på Facebook:

“Detta gör mig riktigt, riktigt arg. Så här kan det orimligen tillåtas gå till. Det är så fullständigt absurt, och så respektlöst mot mannens offer.”

Han påminner om att Moderaterna bland annat vill skärpa straffen även för minderåriga som begår grova brott.

Försvarsadvokaten Viktor Banke skriver i ett mejl till Aftonbladet att ersättning för ett felaktigt ingripande i sig inte är kontroversiellt.

”Det förekommer dock att JK sätter ned eller till och med förvägrar ersättning om någon genom sitt eget vållande försatt sig i den situation som leder till det felaktiga frihetsberövandet. Det vore intressant att se om man tagit ställning till den frågan här”, skriver Banke."

Ofria Fria Tiders inslag 2021-08-15 om Moderatledaren visar att AB klippt bort viktiga delar av hans uttalande: "Skattebetalarna tvingas alltså betala en knapp miljon till en man som begått fruktansvärda brott och som dessutom nu fritt vandrar omkring. Skadeståndet till brottslingen är mångdubbelt större än skadeståndet till hans brottsoffer. Det är rent oanständigt", konstaterar han. .... "Och den som fått ett utvisningsbeslut kommer att tvingas lämna landet", hävdar Ulf Kristersson."

Senare skrivs på Expressen debatt:

"Vad färre tänker på är att anledningen till att skadeståndet överhuvudtaget blir aktuellt är att HD godtar dokumentationen från Syrien. Att sådan kan vara felaktig eller förfalskad är långt ifrån en omöjlighet och ställd mot den medicinska bedömningen, som Hovrätten fäste större vikt vid, är den påstådda åldern inte given."

Se även: Krav på att sparka JK efter våldtäktsmannens jätteskadestånd

JK vägrar svara på frågor om skadestånd till våldtäktsman:

"En av de frågor Heidenborg inte vill svara på är vilken laglig grund hon har för skadeståndet. I lagen står det nämligen att: ”Ersättning kan vägras eller sättas ned, om den skadelidandes eget beteende har föranlett beslutet om frihetsinskränkning eller om det med hänsyn till övriga omständigheter är oskäligt att ersättning lämnas.”

Läs även på Samnytt:

"En 23-åring med starka kopplingar till gängkriminella Vårbynätverket, misstänktes för inblandning i en skjutning som krävde två liv vid Circle K i Kungens kurva i södra Stockholm. Mannens bil användes vid morden. Kort därpå anmälde han den stulen. Trots att anmälan konstaterats vara falsk tilldelas nu mannen 430 000 kronor i skadestånd av Justitiekanslern (JK).

Rix-intervju med Louise Erixon (SD). Kvinnofientliga och penninggiriga Bonniers Expressen gömmer sina inslag bakom betalvägg.

https://youtu.be/suDLADPYfAs.

Läs på Samnytt:

220 000 har skrivit på protestlista mot skadestånd till våldtäktsman

Se även på WTV:

Jävig JK gynnar banksters; bör avskaffas omedelbart;

Ann-Christine Lindeblad, 67, pedofil- och våldtäktskyddande justitieråd i Högsta domstolen bör sparkas! Juridiska bottensatsen som utnämns till HD;

 

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.