Journalisternas dubbelmoral: full fokus på Khashoggi-mordet, tyst om Jemen-folkmordet från Saudiarabien

2018-10-23 15:57

Det vidriga styckmordet på Jamal Khashoggi i det saudiska konsulatet i Turkiet belyses i alla detaljer. Detta är mycket bra, inte minst för att visa vilket vedervärdigt regim som förtrycker Saudiarabien, i synnerhet deras kvinnor.

Men Saudiarabiens folkmord i Jemen, som är ett angreppskrig, hör vi inte mycket om. Skälet är att USA hjälper till i människoslakten i Jemen, även Sverige med flygledare i Dubai. Bara Anders Romelsjös jinge.se har haft en vettig och nödvändig rapportering om folkmordet i Jemen.

Att Saudiarabien torterar folk med utarmat uran i Jemen har vi inte heller fått höra.

"Häromdagen publicerades ett brev från en av de läkare som arbetar i Jemen, A Doctor’s Report from Yemen – Adrian Rossi, Sanaa, Jemen, 2 oktober 2017. Adrian Rossi berättar ”att under de senaste två dagarna har, där jag är, 15 människor dött i kolera, åtta av dem barn. Saudiska flygräder med krigsplan från USA har genomfört anfall som dessutom dödades fler människor.” Adrian Rossi har sett lemlästade kroppar av både små och stora barn. Efter flygräder hittar man kringspridda kroppsdelar, armar och huvuden lösslitna från resten av kropparna.
jemen-161106-5
Adrian Rossi fortsätter: ”I slutet av augusti såg jag ett barn vars föräldrar hade slaktats i ett av de mest intensiva angrepp. Pojken letade efter sina föräldrar och fann faderns högra ben… Han kände igen honom på grund av faderns sko och färgen på hans byxor. Hans huvud och återstående lemmar hade spridits i olika delar av det som brukade vara deras hus…Ingen kommer att ge pojken möjlighet att gå i terapi; mycket mindre chansen till ett nytt liv. Det mest sannolika för honom, och hundratusentals andra barn i Jemen just nu, är antingen död av svält, kolera eller i en ny flygattack. Ingen kommer någonsin att veta hans namn. Ingen vet att han ens har existerat. Han är bara ett fall i ett ”inbördeskrig” som västerlänningar bläddra förbi…"

Varför får vi inte varenda detalj om detta vidriga Saudi-US-mord???

Läs även på kanadensiska Global Research:

Khashoggi’s Murder and Saudi War Crimes in Yemen Were Facilitated by US

och på WTV:

Saudiarabien regeras av terrorister;

2 manifestationer i Stockholm mot Saudis massmord i Jemen och svensk vapenexport;

Folket i Jemen lämnas i sticket av Väst så att Saudiarabien kan mörda fritt;

Saudiarabien använder utarmat uran i Jemen med USA:s och Englands hjälp;

 

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.