Estonia-åklagaren Helene Gestrin bör åtalas för tjänstefel, ville beslagta filmmaterialet från nya Estonia-filmen

Sunday, 04 October 2020 15:35

Att det svenska åklagarväsendet är oväntat korrupt fick jag, Henning Witte, första gången erfara som ombud för Estonia-anhöriga. När Peter Barasinsky ville ta upp sin på Estonia mördade hustru Carita juni 1995, INNAN dykförbudslagen trädde i kraft, kom den svenska isbrytaren Ale och gjorde livsfarliga störmanöver för att förhindra att Peter fick upp sin älskade hustru med en robot och även dykare, se den nya Estonia-filmen som också tar upp detta. Peter var på en tysk båt som Jutta Rabe hade organiserad och hon filmade hela operationen. Hon bad mig att polisanmäla händelsen i Sverige vilket jag gjorde. Ale begick klart brott mot sjörätten och satte risker för dykarna och material.

Efter mycket kort tid kastade polisen och åklagarväsendet min polisanmälan i papperskorgen trots att Jutta Rabe hade publicerat deras brott film.

källa

När jag hittade med min tekniske rådgivare Johan Ridderstolpe december 1998 bombilderna på Estonias vrak (se bilderna ovan) i det officiella filmmaterialet från Sjöfartsverket december 1994, gjorde vi en polisanmälan som inte hade några konsekvenser. Samma sak när Jutta Rabe tog upp två metallbitar från Estonias för. Hon och andra undersökte dem och fem oberoende institut kom fram till att Estonias skrov hade utsatts för sprängningar, engelsk militärt material, hexakomposit. Även där blev polisanmälan fruktlös.

källa: Jutta Rabes dykning aug 2000, dessa två bitar till båda sidorna om måttstocken svetsades av och befanns utsatt för en sprängning

Nu för tiden är åklagarna i Sverige totalt överbelastade och hinner inte med alla våldtäkter och andra grova brott. Men då finner Estonia-åklagaren Helene Gestrin omedelbart tid att jaga de svenska journalister som filmade vraket med en undervattenskamera för att bevisa ett hål i skråvet, vilket skulle vara pricken över iet i bevisföringen att den officiella haverikommissionen JAIC:s slutsats om Estonias förlisning är en fet lögn och skyddande av brottsling, BrB 17:11.

källa

De svenska journalisternas filmundersökning av Estonias utsida har ingenting med störande av gravfriden att göra. Höjden av hyckleriet är alltså att man klagar över att "gravfriden" stördes. Detta är rent nonsens. De enda som störde gravfriden var svenska Sjöfartsverket när de hällde tusentals ton makadam och stora stenar runt vraket för att stävja havsbottnen. Detta var 1996 en förberedelse för betongövertäckningen som krävde en stabilare miljö under vattnet. Följden blev att flera lik runt Estonia lossnade och spolades i Estnisk land vid öarna Dagö och Ösel. Snacka om att störa gravfriden! Aktionen misslyckades även såtillvida att betongövertäckningen sedan aldrig ägde rum. Göran Persson (S) var också emot det, inte bara de anhöriga.

En åklagare kan när som helst ge order att en grav på land ska öppnas och kanske liket exhumeras när ett brott ska undersökas. Men på Estonias vrak ska detta inte vara möjligt? Bara attityden visar på stor kriminell energi.

Dessutom är Estonias gravfridslag kriminell. Den ska skydda de brottslingar som sänkte Estonia, Sveriges värsta massmord. Enligt den internationella sjörätten befinner sig Estonia-vraket på öppet hav där ingen får lagstifta. Men Sverige kunde avsluta bilaterala folkrättsliga avtal med nationer som ville eller blev tvungna att mörklägga Estonias verkliga orsaker till förlisningen. Dessa avtal kan Estland t ex när som helst säga upp igen, i synnerhet då Sverige ljög för Estland om Estonia, vilket gör att hela avtalet är ogiltigt.

Hade Sverige varit en rättsstat, så hade vi haft en författningsdomstol som USA eller Tyskland. Den hade med stor sannolikhet förklarat dykförbudslagen för ogiltig, då den är kriminell, skyddande av brottsling. Sverige har inga mekanismer för att bekämpa en kriminell lag utan Riksdagens medverkande. Mycket primitivt!

Estonia-åklagaren Helene Gestrin blev omedelbar under filmundersökningen av skrovet för drygt ett år sedan verksam och krävde från den tyska polisen att de skulle beslagta allt filmmaterial som det tysk-svenska teamet hade kommit över. När de kom tillbaka till tyska Rostock väntade polisen redan. Som tur var lyckades besättningen att övertyga den tyska polisen att den svenska Estonia-åklagaren Helene Gestrin hade gjort ett allvarligt fel, då dykfartyget och besättningen var tyska och Tyskland skrev inte på det brottsliga dykförbudsavtalet, mycket tack vare mitt agerande hos den tyska Riksdagen och regeringen att avstå från Sveriges brottsliga invit.

Estonia-åklagaren Helene Gestrin är med detta försök att roffa åt sig filmmaterialet misstänkt för tjänstefel och skyddande av brottsling. Hon bör omedelbart fråntas sitt Estonia-uppdrag! Det finska kustbevakningens vittnesmål var tillräckligt med bevis vad som hade skett. Samtalen med Frits Reuters besättning hade naturligtvis spelats in, se den nya filmen.

Update 17.10.20: de nordiska journalistförbunden fördömer gemensamt att journalistiskt arbete på Estonia-vraket ska vara straffbart. När Jutta Rabe blev häktad i sin frånvaro år 2000 teg alla journalistförbund.

https://youtu.be/FDza6p6xAVo

Se även på WTV:

Estonia-panikmöte av Sveriges, Finlands och Estlands statsministrar om hålet i nya Estoniafilmen update;

Estniska justiedepartementets expert: hålet i Estonia kräver en ny utredning, den gamla är svenska lögn;

Kritisk analys av den nya Estonia-filmen som rörde om i ankdammen Sverige;

Estonia-special om det stora hålet med SwebbTV;

Bra att tyska dykfartyget Fritz Reuter stör Estonias "gravfrid";

Henning Wittes och Ole Damegårds intervju till Ulf Bittner:

https://soundcloud.com/ulf-bittner/intervjusamtal-om-att-estonia-sanningen-ska-fram-20190925

Röjdykaren Håkan Bergmark såg bombhålet på Estonia kort efter förlisningen;

Estonias Bomber;

TV3 Efterlyst en gång utan poliser: M/S Estonia;


https://sverigesradio.se/avsnitt/1592612

 

You must be logged in to comment.