Maria Carlshamre Robsahm har ljugit svenskarna rakt in i ansiktet om M/S Estonias öde

Sunday, 04 March 2018 15:43

Samnytt alarmerar om Facebooks nya censurtillslag mot nationalekonomen Tino Sanandaji.

"Facebook i Sverige tycks gå samma väg som Google/Youtube och Twitter i USA där man godtyckligt och systematiskt försvårar, tystar och ibland stänger ned hela konton tillhörande debattörer och röster på högerkanten, men även de som placerar sig varken till höger eller vänster men inte ställer upp på de politiskt korrekta dogmerna. Ett ämne Samhällsnytt berört tidigare.

På lördagen stängdes nationalekonomen Tino Sanandaji helt plötsligt av i 24 timmar från Facebook, detta efter att ha blivit påhoppad av Maria Carlshamre Robsahm .....  hon dömdes för bokföringsbrott och sedermera drevs ur även Feministiskt Initiativ.

Hela inlägget för vilket Sanandaji stängdes av återges på hans hemsida, som på söndagen verkar vara utsatt för någon form av överbelastningsattack. Den cachade versionen finns dock att läsa HÄR."

September 2002 kom TV 4 med en trilogi om M/S Estonias öde som blev producerat av Maria Carlshamre. Filmen är ett hopkok av lögn som cementerade fulmedias och myndigheternas grova lögn och mörkläggning om M/S Estonias förlisning. De flesta av de hundratals anhöriga som jag företrädde i Sveriges största ansvarsprocess blev mycket upprörda över denna propagandatrilogi. Skeppsbyggnadsingenjören och Estonia-experten Anders Björkman, som skrev förordet till min bok M/S Estonia Sänktes, anklagade så här på sin Estonia-sida:

"Estonia - Livlinan som brast" är en dokumentärserie om 'Estonia' som TV 4 sände den 17, 18 och 19 september 2002. Journalisterna Maria Carlshamre och Johan Brandhammar hade arbetat med dokumentärtrilogin om 'Estonia' till och från sedan 1995. Serien är ren propaganda - att förstärka tidigare lögner.

I den första delen, "De överlevandes berättelse", beskrevs förlisningen med hjälp av filmbilder och berättelser av dem som fanns ombord under olycksnatten. Där sägs att vädret var hårt hela resan - det värsta i mannaminne - vilket inte var sant. Inte ett ord om att 'Estonia' seglade samma rutt som 'Silja Europa', som seglade snabbare utan problem, och att 'Mariella' var strax bakom 'Estonia' utanför finska sydkusten, eller att Kommissionen hade meddelat en helt annan rutt för 'Estonia' - 15 sjömil söder ut längs den estniska kusten. Att Kommissionen 1994 gav falsk information om både väder och rutt meddelades ej. Det inte särskilt hårda vädret var efter olyckan. Att alla överlevandes vittnesmål förfalskades för att passa det officiellt uppfunna olycksförloppet nämndes ej. Den falska vrakpositionen fick glömmas liksom att 'Mariella' kom till den verkliga vrakplatsen redan kl. 01.57. Att 149 personer rapporterades som överlevande ... eller att svenska dykare besökte vraket redan fyra dagar efter olyckan, det kunde man inte ens nämna!

Vad var detta för propaganda?    .......

Den avslutande delen hette "En sjögrav för sanningen" och handlade om det politiska efterspelet. Dokumentärserien presenterade inte någon ny teori om varför Estonia sjönk, nämnde inte ens Heiwa Co:s uppgifter, av följande skäl:

Inga bevis för alternativa teorier

"De alternativa teorier som varit i svang (sic) de senaste åren har undersökts och avfärdats. - Vi har inte hittat några som helst bevis för att de teorierna skulle ha fog för sig",

sade Maria Carlshamre vid en presskonferens (källa Expressen den 13 september 2002).

Detta är naturligtvis ett märkligt påstående - minst sagt. Heiwa Co har varit i kontakt med Maria Carlshamre sedan 1999 och meddelat en massa fel med 'Estonia' och olycksutredningen. Har inte Maria Carlshamre sedan följt riksdagsdebatten den 13 december 2001 eller riksdagsdebatten den 30 maj 2002?    .........

Maria Carlshamres och Johan Brandhammars dokumentärserie verkar vara beställd av Styrelsen för psykologiskt försvar i dess fåfänga, men hittills lyckosamma, försök att fortsätta mörklägga olyckan."

bombskadan på Estonias skrov filmad av Jutta Rabes dykare 2000

TV4 dokumentärserien om Estonia ledde till att Maia Carlshamre blev dömd för bokföringsbrott.

Inte nog med att Maria Carlshamre Robsahm ljuger svenska folket rakt in i ansiktet om M/S Estonias förlisning, hon har också mage att förolämpa den enda journalisten som hade modet att publicera klarspråk om Estonia-massmordet:

Jutta Rabe är en mytoman?  Filmarens utspel om Estonia upprör Carlshamre

"I en stort uppslagen artikel i tidningen Süddeutsche Zeitung, en av Tysklands största dagstidningar, gick i går den kontroversiella filmaren Jutta Rabe till attack mot svenska myndigheter, politiker och haverikommissioner:"

Tack vare Jutta Rabes dykningar på Estonias vrak 2000 och 2001 fick vi de centrala bevis att färjan med nästan 1 000 personer ombord fallit offer för ett bomb-attentat med flera sprängladdningar. Men Maria Carlshamre förteg dessa bevis och smutskastade budbärarinnan i stället.

odetonerad sprängladdning på Estonias skrov hittad av Sjöfartsverkets dykare i början av december 1994

Om Estonia-massmordet på WTV:

Jutta Rabes dykbevis

inslaget är censurerat på Google/Firefox, som alla artiklar om Estonia på WTV:

Estonias Bomber

 

You must be logged in to comment.