SVT ljuger som vanligt om Kreuger-rånmordet

Monday, 07 January 2013 00:00

I SVT:s serie om Jan Stenbeck far SVT med osanning när det gäller uppgifterna om Ivar Kreuger. Jan Stenbecks far var advokaten Hugo Stenbeck, konkursförvaltaren i Kreugerimperiet. Han utnämnde sig själv till konkursförvaltare genom att gå till Kungen och meddela honom, att regeringen hade utsett honom till Kreugers konkursförvaltare efter dennes spektakulära död den 12 mars 1932 i Paris. Detta var lögn. Till regeringen sade Hugo Stenbeck att Kungen hade utsett honom. Alla trodde på honom. Ingen kontrollerade. Som trogen Wallenbergvasall lät han sedan bli att ta upp viktiga förmögenhetstillgångar i konkursmassan, så att det skulle se ut som om Kreugerimperiet var på obestånd. Men det var det inte. Långt in på 90-talet fanns värdefulla fastigheter registrerat på Kreuger därför att advokaten Hugo Stenbeck hade låtit bli att registrera dem i boet.

Vitsen med bedrägeriet var, att familjerna Wallenberg och Stenbeck skulle beredas tillfälle att köpa filébitaran i Kreugerimperiet för en spottstyver långt under marknadspris, som LM Ericsson, SCA, Boliden och många fler. Det är så familjerna Wallenberg och Stenbeck blev ekonomiskt stora.

Ivar Kreuger blev för mäktig för herrarna Rothschild, Rockefeller och JP Morgan. Han lånade ut pengar till många stater till minst en procent lägre ränta än Rothschildmaffian. Dessutom var lånen så villkorat, att fred skulle främjas. Ivar Kreuger ville förhindra det sedan länge planerade WWII. När den ekonomiska konspirationen med naken blankning från bl.a. JP Morgans sida misslyckades mobiliserade man Rothschilds man i Sverige, häradshövdingen Marcus Wallenberg att eliminera Kreuger. Wallenberg vände sig då till Stalin, då denne blev mycket irriterat över Kreugers höga tändstickskvalitét. Stalins skräptändstickor ville ingen ha. Så ordnade Stalin med ett mordteam som mördade Ivar Kreuger i Paris med en dolk, som var gömd i en persisk ridpiska. Sedan satt KGB-agenten ett löst skott på såret för att fejka ett självmord. Världshistoriens förmodligen största rånmord var ett faktum.

Det var p.g.a. JP Morgans medgärningsmannaskap att sonen till medbrottslingen Hugo Stenbeck fick det fina jobbet i New York. SVT tiger om detta viktiga sammanhang också.

Se de viktiga och ögonöppnande Kreugerintervjuerna från White TV igen:

 

https://youtu.be/ObImGZWRXWk?si=Bwx_XHZK93tlfTsq

 

https://youtu.be/YR211xeEtis?si=8j93zQwPkkkMUXwO

 

80 År efter Kreugermordet from Henning Witte on Vimeo.

Kreugermordet början till lösning av Raoul Wallenberg Gåtan from Henning Witte on Vimeo.

 

You must be logged in to comment.