Stockholm demonstration att stoppa 5G 14 april 2018 genom strålskyddsstiftelsen

Friday, 06 April 2018 19:56

 

källa: http://www.stralskyddsstiftelsen.se/2018/04/varna-folkhalsan-stoppa-5g-demonstration-i-stockholm/

Svenska Strålskyddsstiftelsen under Mona Nilsson organiserar en demonstration mot spridningen av nya mobiltelefonnätet 5G i Stockholm:

Tid: Lördag 14 april kl 13.15

Plats: Sergels Torg, Stockholm

Arrangörer: Elöverkänsligas Riksförbund, Föreningen Vågbrytaren, Tandvårdsskadeförbundet och Strålskyddsstiftelsen.

"200 vetenskapsmän vill att 5G stoppas

200 vetenskapsmän har vädjat om att stoppa 5G pga allvarliga potentiella konsekvenser för folkhälsan. 5G-appellen har sänts till EU och till den svenska regeringen, miljöminister Karolina Skoog och IT-minister Peter Ericsson. Vi får inte ens besked om ministrarna besvärat sig med att ta del av vetenskapsmännens varningar. Deras underordnade svarar kort och hänvisar i sin tur att de har förtroende för Strålsäkerhetsmyndigheten (SSM), en myndighet vars påståenden aldrig kontrolleras och  som under över tio år förringat och bortförklarat de allt starkare bevisen för att mikrovågsstrålningen skadar människors hälsa och miljön. Nyligen har SSM till och med påstått att miljömålet säker strålmiljö skulle vara uppnått förutom gällande solen. Detta trots att strålmiljön är osäkrare än någonsin tidigare!

Hur länge ska vi tolerera denna tvärtom-myndighet som osäkrar strålmiljön?

Riskbedömning om 5G på en kafferast i regeringskansliet?

Regeringens tjänstemän har i samtal och korrespondens med Strålskyddsstiftelsen hävdat att de gjort en riskbedömning av 5G-utbyggnaden. Men den ”riskbedömningen” finns inte som ”samlat underlag” varför den inte kan lämnas ut. Tjänstemannen Per Andersson kunde inte förklara vilket underlag som ingått i ”riskbedömningen” och meddelade även att det helt saknas forskning på effekter av 5G – som om det vore något självklart att ändå verka för en 5G-utbyggnad och exponera hela svenska folket för mer cancerklassad mikrovågsstrålning.

Gjordes riskbedömningen av den omfattande 5G-utbyggnadens konsekvenser för folkhälsa och miljö på kafferasten?

Det är ovärdigt ett land där ”all makt utgår från folket” att regeringen främjar ett så omfattande infrastrukturprojekt som 5G, enbart utifrån industrins intresse, utan att en seriös riskbedömning gjorts i folkets intresse som folket kan få ta del. Detta i synnerhet som 200 forskare och läkare varnar för allvarliga konsekvenser för folkhälsan – i folkets intresse.

Hur länge ska vi tillåta att vårt land styrs utan hänsyn till konsekvenser för människors häsan?" varnar Strålskyddsstiftelsen.

Tack till vaken.se som tipsade sina läsare om detta!

5G varningar på WTV:

5G mycket farlig, sprider artificiell intelligens, AI, i vår kropp för att förslava oss till cyborgs;

Cryptocurrency trojansk häst för artificiell intelligens AI när 5G är klar;