Murmansk har igen attackerats av Finland och/eller Sverige, officiellt Ukraina

2024-09-13 15:36

Nyligen blev ett ryskt bombplan attackerat nära en flygplats på Kolahalvön nära Murmansk. Nu hände två liknande attacker mot Murmansk med "ukrainska" drönare som leddes av SAAB ASC 890 Awacs som igår flög nära den ryska gränsen till Kolahalvön.

"I onsdags bekräftade Murmansks guvernör, Andrei Chibis, i ett videouttalande att regionen återigen blivit utsatt för en drönarattack, vilket ledde till att flygningar till och från lokala flygplatser tillfälligt stoppades.

Trots att myndigheterna bara har bekräftat två drönarattacker, rapporterar lokala invånare att drönare har setts och hörts vid flera tillfällen under den senaste månaden, enligt Violetta Grudina, en exilaktivist och tidigare samordnare för Navalnyjs kampanj.

Pro-Kreml medier har spekulerat att drönarna kan ha startat från närliggande Norge eller Finland, med tanke på de stora avstånden mellan Ukraina och Murmansk. Militäranalytiker avfärdar dock dessa påståenden."  skriver Newsvoice.

 

Se även på WTV:

Rysk atombombare Tu-22M3 förstördes vid Olenja flygplatsen Kolahalvön 150 km från Finland, huvudmisstänkt! Upd 2.8.;

 

https://rumble.com/v5ene3m-krigsrapporten-12-sept-med-richthoff.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=hakantheswede

 

 

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.