Svenska militärer som hjälpte Blod-Zelenskyj stupade vid Poltava 3.9.2024! Historiens ironi från Karl XII Upd därför avgick Billström!

2024-09-04 13:01

Update 5.9.2024: Utrikesministern Tobias Billström avgick då Sverige förlorade extremt många SAAB militärer i Ukraina:

RUSSIAN MISSILE STRIKE AGAINST POLTAVA WIPES-OUT SAAB CORPORATE DIVISION EXECS

https://halturnerradioshow.com/

"I gårdagens ryska missilangrepp mot kommunikationsutbildningscentret i Poltava, Ukraina, finns många svenska och danska instruktörer bland de döda. De är från AWACS och drönarföretaget Globaleye från SAAB.

Ordet i Intelligence Circles är att Sverige tappade HELA högsta ledningen för SAAB Airborne Early Warning & Control (AEW&C) system.

Så grym var den ryska attacken att 15 lastbilar evakuerade döda utländska NATO-trupper + officerare: 600+ döda/skadade.

I går, i min första rapportering av denna incident, rapporterade jag mer än 700 döda ( Story Here ). Detta bekräftas nu av en ukrainare i Poltava.

A local Ukrainian blogger says there are 760 dead Ukrainian soldiers so far from the Poltava attack.:

Sveriges utrikesminister Billström har nu avgått efter att ryska Iskander-missiler träffade Poltava, och Sverige drabbades av krigsdöda bara månader efter att ha gått med i Nato, på uppdrag av den nu före detta utrikesministern."

_____________

Från 4.9.2024:

"Britta Ellwanger, en utländsk volontär som arbetar för Ukrainas väpnade styrkor och studerade med den avlidne instruktören vid ett av de svenska universiteten:

Bland de som dödades i missilattacken i Poltava fanns utländska instruktörer från Sverige." skriver

https://se.news-pravda.com/world/2024/09/03/6812.html

Detta hände igår den 3 september 2024.

 

https://countylocalnews.com/2024/09/03/swedish-instructors-tragic-loss-in-poltava-multiple-swedish-instructors-killed-in-poltava-missile-strike/

"Swedish Instructors Killed in Missile Strike in Ukraine

The recent missile strike on a communication troop training center in Poltava, Ukraine, resulted in the tragic deaths of multiple Swedish instructors. One of the casualties was Britta Ellwanger, a foreign volunteer who was working with the Ukrainian Army and studying alongside the deceased.

The news of this devastating attack has sent shockwaves through the international community, highlighting the dangers faced by those who choose to volunteer in conflict zones. The loss of these Swedish instructors is not only a tragedy for their families and loved ones but also a stark reminder of the risks associated with military training missions in volatile regions."

 

 

https://youtu.be/OdpmIhtz1nw?si=4EA6is491Ed9Ty-U

 

Och på Anders Romelsjös Global Politics:

Ukraina – Ryskt missilangrepp träffar svenska instruktörer i Poltavla

"....... Sverige hade lovat att skänka två svenska AWACS-plan till Ukraina:

Sverige har meddelat att man skickar sina Saab 340B AEW&C-flygplan (Airborne Early Warning and Control) till Kiev, enligt ett tillkännagivande från försvarsdepartementet den 29 maj 2024.

Med tanke på karaktären på kommunikationsinstitutet i Poltava är det troligt att svenskarna utbildade ukrainska operatörer för dessa.

Man kan undra varför utbildningen inte hölls någon annanstans.

 

Svenskarna borde ha kommit ihåg den stadens historia:

Slaget vid Poltava[e] (8 juli 1709) var det avgörande och största slaget i det stora nordiska kriget. Den ryska armén under befäl av tsar Peter I besegrade den svenska armén under befäl av Carl Gustaf Rehnskiöld. Slaget satte stopp för det svenska rikets status som europeisk stormakt, liksom dess expansion österut, och markerade början på rysk överhöghet i östra Europa.

Sveriges och NATO:s försök att ändra Rysslands status i Östeuropa mer än 300 år efter att den uppnåddes har slutat i ett misslyckande.

och kommentar på Global Politics:

petergrfstrm

9 september, 2024 At 21:49

Kommentar på moonofalabama

”Saab AB’s share price on the US market (at least) fell over five days ending 6 September 2024 apparently. The fall was quite steep from 3 to 4 September 2024.

The missile hit was on 3 September 2024."

 

Även den amerikanska översten Douglas Macgregor bekräftar på min 06:50 att svenska officerare stupade i Poltava även den 3 september 2024 på morgonen under nymånen:

https://www.youtube.com/live/XMb9nxEzzKA?si=YSNltcZnzKHafTHL

 

Och det svenska försvaret blåljuger som vanligt om Ukraina kriget!

Ofria Fria Tider sprider också försvarets lögn! Med en dags försening.

Precis som Sionist-Samnytt med Palestina blod på sig, men kommentarerna är mycket läsvärda! De flesta ställer sig nämligen på sanningens sida och bekräftar att många svenska teknik-militärer stupade i Poltava och att Billströms plötsliga avhopp utan efterföljare eller nytt jobb var en följd av detta.

Där ser man tydligt att nästan samtliga svenska alternativ media är prydligt kontrollerad opposition! Bakom Kulisserna dock inte. WTV tipsade redan tidigt Frihetsnytt men det hjälpte inte. Och Yrsa Häggström skriver:

"Kan berätta, att jag kontaktat SwebbTV, Frihetsnytt och Riks och frågade dem om de tänker mörka det som hänt i Poltava. SwebbTV svarade att de vidarebefordrar mejlet till Michael Willgert, de andra har inte hört av sig på något sätt."

 

SVT, som också jämt ljuger om Ukraina kriget:

"En skärmdump som sprids i ryska kanaler påstår att svenskar dödades i attacken mot Poltava på tisdagen. På bilden syns en text med tysk-amerikanen Britta Ellwangers namn och profilbild. Men den är falsk.

– Jag skrev inget om Poltava, säger hon till SVT Nyheter."

 

Tidigt den 6 september 2024 går etablissemanget via Omni ut och ljuger om sammankopplingen av Poltava massdöden med även svenska militärer och Billströms avgång:

"Billströms avgång används i ryska propagandakanaler – kopplas till attack i Poltava

Ryska medier och proryska konton i sociala medier sprider desinformation om utrikesminister Tobias Billströms (M) avgång, skriver SVT Nyheter som refererar till faktagranskningssajten Logically Facts.

Det påstås att avgången är en följd av att svenska instruktörer dödats i en rysk attack i ukrainska Poltava. Ryska Pravda beskriver avgången som en ”indirekt bekräftelse” på att ”ett stort antal svenska instruktörer dödades i Ukraina”. Men det stämmer inte.

De falska uppgifterna om svenska dödsfall uppmärksammades redan på tisdagen. Då hade en skärmdump, som påstods visa ett Facebook-inlägg från volontären Britta Ellwangers, fått spridning. I inlägget hette det att volontären studerat med de svenska instruktörerna och att de nu dött.

Men inlägget var inte hennes, utan hon hade fått sin identitet kapad.

– Det här är en desinformationskampanj sannolikt från Ryssland, sa Försvarsmaktens presschef då."

_____________

Och så ljuger alla svenska media om varför Tobias Billström avgick så hastigt och oväntat som utrikesminister. Förmodligen är Wallenberg sfären skitförbannad över att hela SAAB-Airborne Early Warning & Control-kompetensen skickades till Ukraina på ett ställe där de nu har utplånats! Detta kommer att svida i vapen-plånboken.

Och av alla ställen i Poltava ....

Och Ukrainas utrikesminister Dmytro Kuleba avgick också samma dag.

 

https://youtu.be/JWRYKw-Ikto?si=7GZJu0QDMx6lRpOC

 

Update 7.9.2024:

Rysk hypersonisk dominans resulterar i hundratals Nato-offer i Ukraina