SVT delansvarig för massvåldtäkter i Kongo

2012-11-01 23:31

Ikväll blev jag igen fly förbannat på SVT. Inte nog med att de för en vecka sedan hade censurerat bort diskussionen om kontanterna med argumentet "vi har annat på programmet imorgon, vi får helt enkelt inte plats", trots att de hade bjudit in mig som kontanternas försvarare redan en dryg vecka innan, så förteg SVT:s Aktuellt ikväll, den 1 nov. 2012, att det är USA och andra västmakter, som är huvudansvariga för massvåldtäkterna och folkmorden i Kongo, då de vill ha kontrollen över råvarorna där. Visserligen är det bra att även SVT uppmärksammar den modige läkaren Denis Mukwege, som driver Panzisjukhuset i Bukavu i östra Kongo för våldtäktsoffren. Men att uppmärksamma brotten utan att nämna de huvudansvariga för det innebär ett slags skyddande av brottsling.

Denis Mukwede, den modige läkaren från Kongo, som har överlevt fem mordförsök, för att stoppa hans hjälp för våldtäktsoffren i Kongo, källa

Det har varit väldigt tyst i de västliga kvalitetsmedia om de fruktansvärda brott som sker i Kongo, därför att man vill inte stötta sig med USA. När det gällde att kritisera den hemska apartheid-regimen i Sydafrika, skydde svenska media inga medel att uppmärksamma världen om deras hemska brott. Varför används inte samma iver för att skydda befolkningen och framförallt oskyldiga kvinnor och barn i Kongo? Därför att de ledande media i Sverige har blivit presstitudes åt USA och CIA.

Hade SVT och andra västmedia inte tigit om mordet på Dag Hammarskjöld, då hade kanske USA:s, Belgiens och Stor Britanniens våldtäkt av Kongo avslöjats tidigare, så att dagens massvåldtäkter aldrig skulle kunnat ha ägt rum. Genom att tiga om de verkliga förövarna gör sig SVT medskyldig till brotten.

Se filmerna här nere om hur USA och andra västmakter ligger bakom folkmorden i Kongo och grannländerna. Dessa filmer kallar jag för seriös journalistik. President Obama är en särskilt hycklande och vidrig beskyddare av brottslingarna och kriget i Kongo. Trots att han i opposition 2006 lanserade en lag att skydda Kongo, så struntade han i sin egen lag, när han blev president. Dags att ta fredsnobelpriset ifrån Obama!

Kolla även Glen Fords analys av Obamas blodiga händer i Afrika:

America and the Politics of Genocide in Africa

 

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.