Vietnammaffia bakom Five Five Nails i maskopi med Migrationsverket om slavhandel

2019-02-16 22:35

Uppdrag Granskning kom den 13 feb 2019 återigen med ett mycket bra inslag. Det tidigare om Sveriges livsfarliga järnväg fick stor genomslagskraft hos gammelmedia, vilket var bra, men det sista om nagelstudio kedjan Five Five Nails var det ganska tyst om. Det handlar i korthet om en hittills tämligen okänd Vietnammaffia som lockar flickor och delvis även män från Vietnam till Sverige med löfte om höga löner i nagelstudio branschen, som t.ex. det väletablerade företaget Five Five Nails som finns i det flesta fina gallerierna i Sverige.

källa

Maffian lurar folk i Vietnam med att ett svenskt arbetstillstånd skulle kosta mellan 20 000 och 30 000 USD, vilket inte är fallet. Sedan skulle man kunna tjäna in dessa pengar med välbetald arbete i Sverige. Företag som Five Five Nails struntar dock att följa det i förväg uppvisade anställningsavtalet och tvingar "arbetarna" att betala tillbaka stora delar av sina löner till Five Five Nails eller deras delägare. Om de lurade arbetarna då vill ansluta sig till facket, gå till massmedia eller på annat sätt slå larm om dessa slavförhållanden, hotas de samt släkten i Vietnam till livet och dessutom med att Five Five Nails meddelar Migrationsverket att de inte har ett jobb längre så att slavarna skickas tillbaka och de 20 000 USD har kastats i sjön, rättare sagt i maffians gap. Och, Gud bevare, kanske också till några anställda på Migrationsverket. Detta kan vara skälet att det varit så tyst hos gammelmedia om fallet. Etablissemanget vill ha ett korrupt Migrationsverk.

Poängen är alltså att arbetsgivaren har ett massivt utpressningspotential mot de vietnamesiska gästarbetarna genom tät samarbete med Migrationsverket. I UG:s fall handlar det bl. a. om ett par från Vietnam som väntar barn, som vänt sig till UG om hjälp. Five Five Nails hämnas omedelbart med en olaglig uppsägning av jobben och bostad i vetskap om att dessa fattiga Vietnameser inte har råd att dra igång en kostsam och långdragen domstolsprocess i Sverige.

Med i maffian jobbar Migrationsverket som direkt utvisar Vietnameserna så att de inte ens kan göra sina rättigheter gällande i Sverige. Den gravida kvinnan i UG:s fall lyckades dock få ett nytt jobb och får stanna, men hennes man utvisades direkt av Migrationsverket, så att hon riskerar att föda barnet ensam med all den rädslan plus alla hot i det här fallet. Denna rädslan slår sig också mot det ofödda barnet som då skadas.

Hur kan Migrationsverket vara så hjärtlöst att slå sönder en rättskaffens och arbetande familj men samtidigt ge uppehållstillstånd och medborgarskap till tiotusentals ISIS-terrorister som kom in eller tillbaka till Sverige, för att inte tala om de hundratusentals ljugande skäggbarn, som inte har asylskäl och bedrar det sociala systemet dag och natt med bortslängda ID-handlingar mm?

Ansvarige ministern Morgan Johansson (S) svarar bara god dag yxskaft till UG och tänker naturligtvis inte att kicka de högsta cheferna på Migrationsverket. Små män ska inte vara politiker eller journalister i ledande ställning då deras short man syndrome gör dem extra lämpade som marionetter.

P.S.: Märkligt är också att det ruttna åklageriet inte har påbörjat en förundersökning mot företaget Five Five Nails efter att UG väkt så många misstankar där.

se UG här:

https://www.svtplay.se/video/21082440/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-sasong-20-avsnitt-6?start=auto&accessService=none

 

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.