CIA-hjälpen Carl Bildt borde sitta bakom galler, ny film om hans synder, men Estonia-lögn inte med

2023-05-15 13:54

Elena Malmefeldt kom med en bra film om talrika skandaler som Carl Bildt har varit med om. Hon utelämnade dock en av de största skandalerna och direkt relaterad till Sverige: Carl Bildts mörkläggning om Estonia-massmordet.

Samma dag som M/S Estonia förliste, den 28 september 1994, gick Carl Bildt som statsminister ut och ljög svenska folket rakt in i ansiktet genom att påstå att bogvisiret var huvudsakligen misstänkt för katastrofen. Då hade ingen undersökning av vraket utförts ännu. Direkt pekade Bildt på den första falska flaggan, det tyska Meyer-varvet som hade byggt Estonia, som massmördarna hade inbyggt från början. Den andra är Ryssland som många felaktigt har utpekat som boven i dramat.

När jag i början av augusti 1999 höll en Estonia-föreläsning inför hundratals av mina estniska klienter i Tallinn, visade jag upp de två bombbilderna som min tekniska rådgivare Johan Ridderstolpe och jag upptäckte advent 1998 när vi gick igenom filmmaterialet från den svenska Haverikommissionen. Flera experter i Sverige och Tyskland bedömde dem som sprängladdningar på vraket som inte hade detonerat. Bilderna finns på bak- och framsidan av min gatisbok M/S Estonia sänktes. Den på framsidan är en engelsk hexakomposit sprängladdning som enbart används av den brittiska militären. Det är det enda fingeravtrycket vi har på Estonias vrak!

Alla försök att intressera mainstream media i Sverige för dessa explosiva bilder hade misslyckats p g a stenhård censur från Styrelsen för Psykologiskt försvar. Men som tur var så befann sig SVT:s Hasse Svens också på min föreläsning i Tallinn. Han lovade mig att publicera om några dagar.

Kort innan dess, den 6 augusti 1999, abdikerade Carl Bildt från sitt viktigaste uppdrag: oppositionsledare på Moderaterna, utan att ha ett likvärdigt annat jobb. Vi trodde alla, när SVT visar bombbilderna då briserar Estonia-bomben. Men så blev det inte tack vare att "experter" från FOI fick komma till tals som blåljög för svenska folket. Våra experter frågades naturligtvis inte.

 

Se även på WTV:

Carl Bildt Sveriges mest skadliga politiker och förrädare någonsin;

SVT:s presstitutes fjäskar för USA marionetten Bildt;

SVT skyddar Carl Bildt istället för att granska honom;

Carl Bildt medansvarig för brand-massakern i Odessa;

 

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.