Nu börjar det ekonomiska kriget om Ukraina och dess plundring

2014-03-05 20:17

USA och EU har inte bara återstartat det Kalla kriget utan även det ekonomiska med anledning av den bruna revolutionen de har iscensatt i Ukraina. Gamarna från IMF, Världsbanken och Wall Street slickar redan sina munnar.

EU lovade den 5 mars 2014 11 miljarder i nya lån till Ukraina på skattebetalarnas bekostnad. Ett viktigt villkor är att Ukraina underkastar sig IMF:s plundringsåtgärder. De superrika vill komma åt Ukrainas skatter och förslava befolkningen genom nya lån.

Putins erbjudande att göra gasen mycket billigare hade varit en verklig hjälp för befolkningen i Ukraina. En sådan åtgärd är befriande i motsats till lån.

källa: David Icke

Den av NATO med krypskyttar som mördade nästan 100 människor på båda sidor Maidan påtvingade bruna "revolutionen" störtar Ukraina i ett ekonomiskt kaos så att priserna på landets naturtillgångar och företag samt dess valuta faller alarmerande.

Flera vidriga oligarker, som har plundrat landet efter kommunismens fall, har plötsligt blivit mäktiga guvernörer i Ukraina. Det var just mot den typen av korruption som vanliga befolkningen på Maidan hade kämpat för.

Grekland, Portugal, Spanien, Cypern, Lettland och Irland vet vad det betyder att bli "räddat" av EU: fattigdom, hungersnöd, massarbetslöshet, utökad prostitution, sjukvård enbart för de rika och en allt mindre grupp som blir rikare och rikare.

Ännu värre blir det för ett land som frälsas av USA. Titta vilka fruktansvärda lidanden Tyskland, Irak, Afghanistan, Libyen eller Syrien har utsatts för.

Stackars Ukraina har båda djävulska maktapparater i nacken nu. Då verkar diktatorn Putin som en frälsare.

Men USA och EU för inte bara ekonomisk krig mot Ukraina utan även mot Ryssland. Man hotar att frysa in ryska förmögenheter, krångla med visum och G 8 mötet etc.. Förmodligen har Wall Street kört naken blankning mot den ryska rubeln, som man gjorde redan 1998. Att höja den ryska styrräntan hjälpte lika litet som Bengt Dennis' galna försök hösten 1992 mot George Soros naken blankning av den svenska kronan.

Många av Rysslands företag har problem genom sina stora lån i utländsk valuta, mest USD. Ofta har dessa farliga lån gömts i utländska dotterbolag. Med den svaga rubeln blir det extra dyrt att återföra dessa utlandslån. Dessutom blev det rekordförsäljning av ryska aktier. "Longtime Putin ally Gennady Timchenko and his partner Leonid Mikhelson lost a combined $3.2 billion of their wealth after their gas producer OAO Novatek tumbled 18 percent." rapporterar Bloomberg.

källa

Men Ryssland har också instrument att slå tillbaka. Det enklaste är att stoppa gasleveranser till Ukraina och Tyskland. Hotet har redan offentliggjorts. Det som skadar USA mest är att bidra till att dollarn inte längre är den ledande valutan som det var pådyvlat i Bretton Woods avtalet från 1944. Putins rådgivare Sergey Glazyev har redan flaggat för det. Ryssland bör sälja sin gas och olja mot guld, rubel eller i sämsta fall Euro, men inte dollar. Dessutom kan Ryssland följa Kinas exempel och sälja amerikanska statspapper i stora mängder, som sedan kanske stackars Belgien återigen blir tvungen att köpa. Putin har redan hotat USA att inte återbetala lån till amerikanska banker ifall USA kommer med sanktioner. Även västliga företags tillgångar i Ryssland skulle kunna beslagtas.

Dessa ryska påtryckningsmedel är förmodligen skälet till att EU och USA hittills har kommit med lama motåtgärder. Dessutom har Putin folkrätten på sin sida. Ukraina utsattes för en blodig statskupp av USA och EU, som stred mot den ukrainska författningen. Målet var Ukrainas naturtillgångar och Rysslands nya maktposition. Då har Putin all rätt att försvara sig. De nya bevisen om NATO:s krypskyttar på Maidan talar sitt brottsliga språk.

Ukraina bör införa en bankreform mot bankparasiterna så som den Vita Skolan i Nationalekonomi föreslår. Då skulle landet verkligen bli oberoende av både EU/USA och Ryssland.

Se även på White TV: NATO:s Stay Behind krypskyttar mördade på Maidan: Fuck the NATO!;

EU:s och Israels trupper i Ukraina före Putins; nya bevis att EU betalade "revolutionen"

DN, Aftonbladet och politiker som Bildt medansvariga för Kalla krigets utbrott;

Idag är det bättre att tillhöra Ryssland än USA eller EU - men Ukraina bör vara helt oberoende;

Carl Bildt stöder brottslingarna i Ukraina;

USA och Soros bakom upproret i Ukraina;

Ukraina skall bli ny USA/EU slav;

Hur Rothschild stal den ryska oljan och gas;

Frankrikes president de Gaulle varnade för dollarpyramidspelet;

Läs även Paul Craig Roberts report: Ukrainian Neo-Nazis Declare that Power Comes Out of the Barrels of their Guns

och Democracy Murdered By Protest — Ukraine Falls To Intrigue and violence

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.