Skurken Morgan Johansson (S) skyddar våldtäktsmän och mördare, som får härja fritt i Sverige

2021-05-28 00:04

källa

"Att utvisa utländska kriminella har länge varit svårt men nu har utvisningsverksamheten kollapsat nästan helt – genom att vägra låta sig covid-testas kan brottslingar dömda till utvisning blockera att beslutet verkställs." alarmerar Samnytt.

"Enligt polisens nationella operativa avdelning (Noa) säger så många som nio av tio nej till att göra ett covid-test. Såväl flygbolag som mottagarländer har corona-restriktioner som säger att man inte tar emot någon som inte kan visa att man är fri från viruset och/eller vaccinerad. ...

Regeringen vill inte ändra lagen

Hon berättar att problemet är ”väl känt” hos Justitiedepartementet men vill inte till media gå in på hur signalerna mottagits där och varför Morgan Johansson valt att inte agera.

När frågan om en lagändring rests av den politiska oppositionen med kritik om att den rådande situationen är ”ett svek mot brottsoffren” har Johansson emellertid i stället tagit ställning för de utvisningsdömda kriminella. I ett svar på en fråga i riksdagen den 12 maj i år förklarade justitieministern att regeringen inte beredd att agera för någon ändring:

– Tvångstestning är en mycket långtgående åtgärd som också har grundlagsaspekter och som jag för närvarande inte är beredd att överväga.

I grannlandet Danmark, där också Socialdemokraterna regerar, har frågan däremot lösts. Där kan idag inte längre någon stoppa sin egen utvisning genom att vägra covid-testa sig."

 

 

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.