Stor justitieskandal i Österrike mot identitära rörelsen

2018-05-10 19:49

källa

Den nya alternativ-tidningen Svegot kom med en skrämmande nyhet den 9 maj 2018:

"Efter razziorna mot den identitära rörelsen i Österrike har nu staten beslagtagit rörelsens alla bankkonton, inklusive företrädarnas privata bankkonton och besparingar, i ett försök att bryta ned de modiga patrioterna och stoppa deras politiska arbete.

Den yttrandefrihetsvidriga processen mot Identitäre Bewegung (IB), den identitära rörelsen i Österrike, fortsätter. Vi har tidigare rapporterat om polisrazziorna och försöket att stämpla den fredliga men spektakulära aktivistgruppen som en ”kriminell organisation”, och i en ny film berättar rörelsens frontfigurer Martin Sellner och Patrick Lenart chockerande detaljer om vad som pågår."

Justitieskandalen började med att parlamentet i Österrike i smyg ändrade lagen som förbjuder kriminella föreningar genom att ange hets mot folkgrupp som tillräckligt för att vara en kriminell förening. Tidigare var det enbart våldsbrott och andra tunga brott som lade grunden för att kunna anklagas för att ha bildat en kriminell förening. Nu kan grupperingar som enbart är kritiska mot etablissemanget knäckas med gummiparagrafen hets mot folkgrupp.

Annan Österrike kritik på WTV:

Valfusk i Österrike, Facebooks fula foul;

 

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.